Dolat Napisano 28 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Rama: Kelly's Magic 19,5" - 2006 Amortyzator: Manitou R7 PRO 100mm Stery: Pro RS-11 Mostek: Ritchey WCS 4axis 31,8x120mm Kierownica - Paco XC 31,8x550mm Korba: Shimano XT FC-M770 170mm Suport: Deore XT Pedały: Shimano PD-M540 Kaseta: Shimano XT CS-M770 Łańcuch: Shimano CN-HG93 Pancerze: Jagwire Przerzutka przednia: Shimano XT FD-M771 Downswing Przerzutka tylnia: Shimano XT RD-M772 SGS Manetki: Shimano SLX SL-M660 Hamulce: Avid Single Digit 5 Sztyca: Zoom 30,4x400mm Zacisk sztycy: Shimano Siodło: Kbix Ultraform Prgrace Gripy: Ritchey WCS Rogi: Buzzard Koszyk: Kelly's Ratio Opony: Schwalbe Racing Ralph EVO 2.1 x2 uszczelnione Koła: -Obręcze: ZTR 355 (pod v-ki) -Piaty: Novatec NT-A741/NT-F742 -Szprychy: DT Revolution -Nyple: Sapim Polyax Alu 12mm Waga roweru to ok.11kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zazi Napisano 28 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Bez zdjęcia się nie liczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolat Napisano 29 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Zdjęcia postaram się wrzucić w ten weekend Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolat Napisano 31 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Tak jak pisałem, wrzucam wreszcie zdjęcie. Niestety słabej jakości, ale rowerek widać W najbliższym czasie zamierzam wymienić sztycę na KCNC (jak tylko redukcja 30,4 -> 27,2 dojdzie), siodełko (bo moje się rozpada) oraz ramiona korby na ten sam model, lecz dłuższe. Zastanawiam się też nad przejściem na tarczówki, ale póki co nie mam wystarczająco środków. Czekam na komentarze i sugestie dotyczące tego co można by ewentualnie zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rmn1 Napisano 31 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 rzeczywiście zdjęcie nie powala, ale rower fajny. No i lekki. Jak przejdziesz na tarcze to pewnie troche waga wzrośnie. Moim zdaniem i tak warto, ale na dobrych Vkach nigdy nie jechałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolat Napisano 31 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Jeśli v-ki mają dobre klocki i pancerze nie są "usyfione" hamują całkiem przyzwoicie w suchych warunkach. Jednak gdy jest mokro to różnica między tarczami i v-kami jest ogromna i właśnie dlatego zamierzam (pewnie na początku następnego sezonu) kupić coś w klasie Elixirów R + podobne koła do moich z tym, że do tarcz. Wagowo nie będzie za dużej różnicy, ok.150g. Jeśli uda mi się załatwić wagę to zamierzać wszystko dokładnie poważyć i wrzucę nową tabelkę Kilka fotek w lepszej jakości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koser Napisano 3 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Nie lubię KELLYSów jakoś ze względu na jakoś nie pasujące mi malowanie ramy. Wiem prozaiczny powód. Natomiast ten przykuwa oko, nie świeci się tak jak każdy inny rower tej firmy. Szkoda, że waga wzrośnie ze względu na tarczówki. Aż tak dużo po mokrym jeździsz ? może da się przeboleć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.