biker90 Napisano 31 Lipca 2011 Autor Napisano 31 Lipca 2011 Apropo ktoś się wybiera na Tour de Pologne we wtorek do Kato. Zapraszam na kibicowanie
krzychu22 Napisano 4 Sierpnia 2011 Napisano 4 Sierpnia 2011 To ten termin 13 Sierpnia nadal aktualny bo coś umilkło.
biker90 Napisano 5 Sierpnia 2011 Autor Napisano 5 Sierpnia 2011 Nie wiem jeszcze ale chyba później pojedziemy. Jest drugi post napisany przez Balian'a. Wczoraj byliśmy w Goczałkowicach przez Pszczynę jadąc. To chyba nie jest wyprawa na jeden dzień tylko na cały weekend. A jak chcemy jechać na jeden dzień to powrót pociąg wtedy tylko w grę wchodzi.
krzychu22 Napisano 5 Sierpnia 2011 Napisano 5 Sierpnia 2011 Dlaczego powrót pociągiem. Wyjeżdżamy o 6:00 i raczej obrócimy do Wisły i z powrotem, chyba że ktoś nie da rady i wróci pociągiem.
biker90 Napisano 5 Sierpnia 2011 Autor Napisano 5 Sierpnia 2011 Zależy jakim tempem pojedziemy np. Pszczyna trip + Goczałkowice mi wyszło 127,05 km tempem 22,57 km/h. Ale nie wszyscy potrafią takie tempo utrzymać przez tyle kilometrów. Trzeba jechać takim tempem by wszyscy nadążali, albo można się podzielić na dwie grupki jadąc każda swoim tempem
MlodyBarney Napisano 6 Sierpnia 2011 Napisano 6 Sierpnia 2011 my planowaliśmy zrobić Wisła i z powrotem żeby 200 wskoczyło i ale wskoczyło niestety 150 i powrót pociągiem. Do tego pojechaliśmy do Wisły przez Brenną... bo drogi nam się pomyliły:D
t0mas82 Napisano 9 Sierpnia 2011 Napisano 9 Sierpnia 2011 To jak z tą Wisłą, bo widzę że się alternatywny wątek stworzył 200km II na Wisłę i teraz nie wiem do której ekipy się przyłączyć . W ten długi weekend byłoby idealnie.
pilchu12 Napisano 10 Sierpnia 2011 Napisano 10 Sierpnia 2011 Najprawdopodobniej będę wybierał się w stronę Katowic (dokładnie Ruda Śląska) 13-go sierpnia. Temat nie jest jeszcze w 100% pewny, bo w sb jest uphill na równice i jeżeli nie zdechnę gdzieś po drodze na szczyt to pojadę
t0mas82 Napisano 10 Sierpnia 2011 Napisano 10 Sierpnia 2011 Z powodu braku odpowiedzi i ruchu w temacie dołączę jednak do drugiej ekipy która jedzie w sobotę do Wisły.
biker90 Napisano 20 Sierpnia 2011 Autor Napisano 20 Sierpnia 2011 To jak w końcu? Bo coś się nie udało. Konkretnie 27sierpnia można jeszcze raz spróbować na Wisłę zaatakować
terrago Napisano 17 Września 2011 Napisano 17 Września 2011 No ja bym pojechał tyle, że najlepiej chyba na Salmopol, a potem "uderzyć gdzieś w krzaczory" Pozdrawiam, M.
biker90 Napisano 17 Września 2011 Autor Napisano 17 Września 2011 Kurde sam nie wiem, długo była cisza w tym temacie Teraz to już raczej będzie problem i z czasem i z pogodą
MlodyBarney Napisano 17 Września 2011 Napisano 17 Września 2011 Terrago, pamiętaj, że masz 60km mniej od nas...
biker90 Napisano 18 Września 2011 Autor Napisano 18 Września 2011 chyba 42km mniej jeśli startujemy z Muchowca w jedną stronę P.S Wojtek ty jak pojedziesz przez Kochłowice i Starganiec to będziesz miał około 50km więc nie wiem skąd ci wyszło nagle te 60km Sam tak jechałem i wyszło mi 49,98km, a startowałem spod Netto w Chorzowie
MlodyBarney Napisano 18 Września 2011 Napisano 18 Września 2011 Biker, licznik Ci przekłamuje;) mi zawsze wychodzi 60km ostatnio też miałem 60 więc wiesz...
biker90 Napisano 18 Września 2011 Autor Napisano 18 Września 2011 Nie wiem komu przekłamuje licznik Z resztą nieważne ile czy 55 czy 60km z tego Chorzowa jest -> ważne ze daleko mamy. JA mam najkrótszą drogą 45km do Pszczyny
terrago Napisano 20 Września 2011 Napisano 20 Września 2011 Barney: pamiętaj, że korba T42 to podobno napęd dla dzieci i nie jest na nim łatwo jeździć (zwłaszcza przy takiej ilości przełożeń). Z drugiej strony od czasów Wisły jest już chyba niewielki postęp. Swego czasu (przed wakacjami) doznałem bardzo dotkliwej porażki od jednaj z Pan z tegoż forum (nie ważne o kogo chodzi). Ostatnio miałem możliwość zrehabilitowania się w towarzystwie równie miłej i sympatycznej policjantki z patrolu rowerowego na wypasionej Meridce (klasa sprzętu LX/XT). Trochę ją przegoniłem na górce z Pszczyny do Żor. Muszę przyznać, że gdyby przyłapała mnie na piciu bliżej nie określonych trunków na ławeczce w parku, to chyba (o ile zmysł koordynacji ruchowej by mi na to pozwolił) nie miałbym większych problemów z ucieczką Innymi słowy od czasów wspomnianej wcześniej Wisełki jest niewielki progress, zaś regularny trening "w firmie z żółtym logo" też daje całkiem niezłe efekty. Z drugiej strony teraz, gdybym miał możliwość jechać do Wisły na rowerze, tudzież zapakować go w pociąg i poszusować trochę w terenie, to chyba wolałbym to drugie rozwiązanie
biker90 Napisano 21 Września 2011 Autor Napisano 21 Września 2011 A to ty jesteś z tempem spacerowym Teraz przynajmniej wiem o kogo chodzi i o kim mówił Wojtek
terrago Napisano 21 Września 2011 Napisano 21 Września 2011 Słusznie kolego! Gdzie mi tam do Was - młodocianych, doświadczonych bikerów
biker90 Napisano 21 Września 2011 Autor Napisano 21 Września 2011 A co ma wiek do tego jak jeździsz To nie ma znaczenia ile lat się ma tylko jaką się ma kondycje
terrago Napisano 23 Września 2011 Napisano 23 Września 2011 oj tam, oj tam, na Salmopol jeszcze wyjadę
biker90 Napisano 23 Września 2011 Autor Napisano 23 Września 2011 Jakoś powątpiewam w to Zależy jeszcze czy asfaltem czy szlakiem, ale i tak wątpię ...
Irek34 Napisano 2 Października 2011 Napisano 2 Października 2011 Witam to jest mój pierwszy post na tym forum ale coś napiszę bo ostatnio trochę jeżdżę tu i tam.I teraz do tematu przełęczy Salmopolskiej to wczoraj ją zaliczyłem co prawda w dziwny sposób bo z Katowic do Wapienicy jechałem rowerkiem potem, zółty szlak na Szyndzielnię i dalej czerwonym aż do przełęczy, co do trasy to z góry piszę pierwszy raz w górach rowerem część pchałem tam gdzie się dało jechałem.Co do zjazdu to zjeżdżałem do Szczyrku i potem do Bielska, kiedyś raz zjeżdżałem do Wisły i teraz się zastanawiam z której strony będzie mi lepiej wjeżdżać ale to w przyszłym roku.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.