biker90 Napisano 28 Lipca 2011 Napisano 28 Lipca 2011 ktoś chętny na wycieczkę do Wisły z Katowic, miejsce spotkania do ustalenia !!! Przez Lędziny,Tychy,Studzienice,Pszczynę,Jezioro Goczałkowickie,Ustroń aż do Wisły bądź druga opcja to przez Podlesie, Tychy,Kobiór,Pszczynę(czerwony szlak) i reszta trasy taka sama. Większość trasy lasem lub szlakiem.
ursusek Napisano 28 Lipca 2011 Napisano 28 Lipca 2011 Już dwa razy w tym roku zrobiłem tę trasę,ale nie powiem abym nie był zainteresowany .Mam tylko problem z terminami.Praktycznie wszystkie weekendy mam zajete,jedyny termin to 13 sierpień,reszta weekendów odpada z powodu pracy. P.S.Trasa przez Kobiór zdecydowanie lepsza - moim zdaniem.
biker90 Napisano 28 Lipca 2011 Autor Napisano 28 Lipca 2011 Obiema trasami jechałem, obie są fajne. Jednak ta na Kobiór jest szybsza. Dojechałem aż do Jezioro Goczałkowickiego i potem od Ustronia do Wisły. Nie wiem tylko jak wygląda odcinek Jezioro Goczałkowickie-Ustroń, wiem że od Skoczowa jest ścieżka rowerowa aż do samej Wisły
ursusek Napisano 28 Lipca 2011 Napisano 28 Lipca 2011 Obiema trasami jechałem, obie są fajne. Jednak ta na Kobiór jest szybsza. Dojechałem aż do Jezioro Goczałkowickiego i potem od Ustronia do Wisły. Nie wiem tylko jak wygląda odcinek Jezioro Goczałkowickie-Ustroń, wiem że od Skoczowa jest ścieżka rowerowa aż do samej Wisły Z Goczałkowic do Skoczowa praktycznie cały czas asfaltem,od Skoczowa w zasadzie cały czas ścieżką rowerową aż do samej Wisły - w większości teren,ale asfaltu też trochę jest.Pasuje Ci termin 13-go śierpnia ?.
mrkura Napisano 28 Lipca 2011 Napisano 28 Lipca 2011 Swego czasu jak jeszcze mieszkałem w Pszczynie w góry na szalki jeździłem na rowerze (Wisła, Ustroń), i mam fajną drogę z Goczałkowic do Ustronia. Nie wiem jaką Wy planujecie, może właśnie tą, ale polecam drogę przez Ligotę, Landek, Pierściec, Skoczów, Nierodzim. Jest to chyba najkrótsza droga i dosyć przyjemna bo mało samochodów jeździ.
piotrekbe Napisano 28 Lipca 2011 Napisano 28 Lipca 2011 Ja z Goczałkowic do Skoczowa jeżdżę przez las z którego wyjeżdżam dopiero w Pierśćcu. Zaporą do końca, na parkingu w las, a potem jak na tej trasie, którą kiedyś wyrysowałem. http://www.bikemap.net/route/971612 Jedyny minus to 3 km betonowych płyt w okolicy tych bocznic kolejowych, mogą dać w kość (ogonową).
mrkura Napisano 28 Lipca 2011 Napisano 28 Lipca 2011 Fajna opcja- jak ja jeździełm zapora w Goczałkowicach była jeszcze zamknięta, jeździliśmy przez Zabrzeg.
kuls Napisano 28 Lipca 2011 Napisano 28 Lipca 2011 A macie już określony termin, bo się zastanawiam jak ten długi weekend spędzić (13-15 sierpień) i wprawdzie myślałem o jakiś górach, ale ta opcja też jest niezła.
krzychu22 Napisano 29 Lipca 2011 Napisano 29 Lipca 2011 Też jestem zainteresowany. Jak by to był jakiś weekend to może ze mną pojechały by jeszcze trzy osoby. Tylko trzeba datę dogadać.
t0mas82 Napisano 29 Lipca 2011 Napisano 29 Lipca 2011 Jak będzie to po moim urlopie po 12.08.2011r to też bym się wybrał jeżeli wyjazd w weekend planujecie W Pszczynie byłem 2 razy, trasa lasami Kobiórskimi za szlakiem rowerowym jest super i chętnie bym się drugi raz przejechał właśnie tą opcją.
biker90 Napisano 29 Lipca 2011 Autor Napisano 29 Lipca 2011 Nie wiem kiedy, ale raczej druga połowa Sierpnia to będzie. Fakt najlepiej w jakiś weekend jechać Jednak trasa Muchowiec, Murcki, Lędziny, Jaroszowice, Urbanowice, Cielmice, Studzienice, Pszczyna, Goczałkowice, Skoczów, Ustroń, Wisła. Przeważnie Lasem bądź szlakiem rowerowym tylko od Pszczyny do Skoczowa raczej drogą.
Pacmen_89 Napisano 29 Lipca 2011 Napisano 29 Lipca 2011 Też bym się zabrał, i tak jak innym 13 sierpnia mi też pasuje A ile przewidujesz km na całej trasie i jakiego miejsca i czym jest powrót ? Może i kumpla bym zabrał ze sobą ale on to crosem jeździ więc mu bardziej lasy i asfalt podchodzi.
t0mas82 Napisano 29 Lipca 2011 Napisano 29 Lipca 2011 Nie wiem kiedy, ale raczej druga połowa Sierpnia to będzie. Fakt najlepiej w jakiś weekend jechać Jednak trasa Muchowiec, Murcki, Lędziny, Jaroszowice, Urbanowice, Cielmice, Studzienice, Pszczyna, Goczałkowice, Skoczów, Ustroń, Wisła. Przeważnie Lasem bądź szlakiem rowerowym tylko od Pszczyny do Skoczowa raczej drogą. A nie da rady ciut wcześniej zorganizować? Ten długi weekend 13-15.06.2011r. wydaje się fajnym terminem i frekwencja byłaby z pewnością większa.
grzegorzkm Napisano 29 Lipca 2011 Napisano 29 Lipca 2011 jestem wstepnie zainteresowany , Ursusek odezwij sie do mnie bo nie odbierasz telefonow
biker90 Napisano 29 Lipca 2011 Autor Napisano 29 Lipca 2011 Nie wiem ile to będzie km, ale wstępnie tak koło 100km do Wisły a z powrotem to pociągiem bądź też bike powrót. To się zobaczy jeszcze. Tak myślę, że można by się spotkać na Muchowcu koło tego pubu WIOCHA. Głównie lasem jedziemy przynajmniej do Pszczyny a potem to albo szlakiem albo szosą zobaczy się jeszcze to... A co do zbiórki to tak około 7.00 plus kwadrans studencki 15min dla spóźnialskich Tak myślę by jutro do Goczałkowic podbić dla przetarcia szlaku. P.S byłem w Pszczynie w środę i powiem wam tak czerwony(zielony)szlak koło Kobióra jest nie przejezdny na tych płytach jakieś wykopy tam robią dlatego lepiej jechać przez te Studzienice. Na to samo wyjdzie a nawet krócej bo od Muchowca wyszło mnie to jakieś 43,85km do Pszczyny
t0mas82 Napisano 29 Lipca 2011 Napisano 29 Lipca 2011 Nie wiem ile to będzie km, ale wstępnie tak koło 100km do Wisły a z powrotem to pociągiem bądź też bike powrót. To się zobaczy jeszcze. Tak myślę, że można by się spotkać na Muchowcu koło tego pubu WIOCHA. Głównie lasem jedziemy przynajmniej do Pszczyny a potem to albo szlakiem albo szosą zobaczy się jeszcze to... A co do zbiórki to tak około 7.00 plus kwadrans studencki 15min dla spóźnialskich (...) To rozumiem, że chodzi o zbiórkę 13.08.2011r.? Czy chcecie jutro objechać ?
biker90 Napisano 30 Lipca 2011 Autor Napisano 30 Lipca 2011 Nie wiem czy się wyrobię na 13 Sierpnia bo na wakacje jadem. Zobaczy się
Kysu Napisano 30 Lipca 2011 Napisano 30 Lipca 2011 Moim zdaniem ten 13 sierpień jest dobry gdyż jest to początek długiego weekendu a spora część zainteresowanych osób pracuje więc aby jechać z nami potrzebują dnia wolnego od pracy. Można się spodziewać też sporego ruchu skoro jest to początek długiego weekendu, gdyż część ludzi będzie chciała wyjechać dlatego wyjazd o 7:00 nie jest najlepszym pomysłem. Trzeba wcześniej ruszyć tym bardziej, że możliwy jest też powrót rowerami.
biker90 Napisano 30 Lipca 2011 Autor Napisano 30 Lipca 2011 Co wy się uparliście na tego 13 sierpnia. Kurde nie wiem czy do tego czasu wrócę. Trochę głupio by było gdybym nie pojechał jako pomysłodawca tej wycieczki co nie!?
t0mas82 Napisano 30 Lipca 2011 Napisano 30 Lipca 2011 Teraz musisz zmienić plany No ale z tego co widzę to większość jest za tym żeby jednak 13.08 wyruszyć. Ew. można przesunąć na 15.08 bo wtedy raczej każdy będzie miał wolne
biker90 Napisano 30 Lipca 2011 Autor Napisano 30 Lipca 2011 Planów nie zmienię bo nie da rady najwyższej wyjazd się przesunie na następną sobotę a po drugie po ch... się pchać wtedy kiedy wszyscy jadą na długi weekend
t0mas82 Napisano 30 Lipca 2011 Napisano 30 Lipca 2011 Planów nie zmienię bo nie da rady najwyższej wyjazd się przesunie na następną sobotę a po drugie po ch... się pchać wtedy kiedy wszyscy jadą na długi weekend Ok. Jak nie da rady to może być następny weekend, mi to obojętne. Ale korzystając z okazji, że tyle osób ma czas wolny 13.08 i chce ruszyć gdzieś swoje 4 litery to można zorganizować jakiś alternatywny wyjazd. Co Wy na to? Jakieś propozycje trasy?
biker90 Napisano 30 Lipca 2011 Autor Napisano 30 Lipca 2011 Poczekaj mowie ci ze nie wiem, a nóż uda mi się by jechać tego 13 sierpnia. A co myślicie by we wtorek ten co będzie wybrać się do Pszczyny
t0mas82 Napisano 30 Lipca 2011 Napisano 30 Lipca 2011 Poczekaj mowie ci ze nie wiem, a nóż uda mi się by jechać tego 13 sierpnia. A co myślicie by we wtorek ten co będzie wybrać się do Pszczyny We wtorek będę już na urlopie, w poniedziałek 01.08 za to mogę do Krakowa poprowadzić, albo i nawet dalej bardzo fajną trasą. Po szczegóły zapraszam do wątku sosnowieckiego, jakby ktoś się zdecydował to niech się odezwie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.