Gość Daniel Napisano 28 Lipca 2011 Napisano 28 Lipca 2011 witam serdecznie proszę o radę bardziej doświadczonych w temacie doboru sprzętu mam do dyspozycji okolo 1500-1800 zl waze 89kg wzrost 189cm delikatne problemy z plecami - polecaja mi wiecej ruchu na rowerze, bez przesady.... rower ma mi wytrzymać minimum 5lat bez rozsypania się. szukam roweru w 90% na sciezki lesne, asfaltowe - jazda rekreacyjna, nie mam zamiaru robic wiecej niz 50-70km dziennie. Bedąc w sklepie doradzono mi Felt Q600 - ktory wg mnie jest rasowo górski oraz Meride 40 crossway (1500zl) lub na lepszej ramie Meride 100 crossway 1800zl osprzęt w obydwu rowerach standard - niby dobry tak sprzedawca mowil. Korby Shimano M311 48-38-28 CG Przerzutka P Shimano M310 low 31.8-48 Przerzutka T Shimano Alivio 8 Bardziej mi pasuje Merida - ale czemu są zle opinie o Shimano osprzecie, ma to w moim wypadku az tak duze znaczenie?
impek Napisano 30 Lipca 2011 Napisano 30 Lipca 2011 Rożnicę w tym przedziale cenowym sa niewielkie ..osprzęt maja podobny. Merida gwarantuje dobra ramę... Felt agresywny wygląd...czy to się na jakość przekłada nie wiem. Te 5000km..to może być sporo jak na rowerki w tej cenie..mowa o osprzęcie ramy spoko to wytrzymają...natomiast kola,hamulce,korba i przerzutki ??????? Dlaczego akurat te dwie marki rowerów wybrałeś??...to tylko kwestia tego sklepu czy definitywny wybór???
Pytanie
Gość Daniel
witam serdecznie
proszę o radę bardziej doświadczonych w temacie doboru sprzętu
mam do dyspozycji okolo 1500-1800 zl
waze 89kg
wzrost 189cm
delikatne problemy z plecami - polecaja mi wiecej ruchu na rowerze,
bez przesady....
rower ma mi wytrzymać minimum 5lat bez rozsypania się.
szukam roweru w 90% na sciezki lesne, asfaltowe - jazda rekreacyjna,
nie mam zamiaru robic wiecej niz 50-70km dziennie.
Bedąc w sklepie doradzono mi
Felt Q600 - ktory wg mnie jest rasowo górski
oraz
Meride 40 crossway (1500zl) lub na lepszej ramie Meride 100 crossway 1800zl
osprzęt w obydwu rowerach standard - niby dobry tak sprzedawca mowil.
Korby Shimano M311 48-38-28 CG
Przerzutka P Shimano M310 low 31.8-48
Przerzutka T Shimano Alivio 8
Bardziej mi pasuje Merida - ale czemu są zle opinie o Shimano osprzecie,
ma to w moim wypadku az tak duze znaczenie?
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.