gremson Napisano 27 Lipca 2011 Napisano 27 Lipca 2011 Jeżdżę na dwóch siodłach selle italia: -Selle Italia Max Gel Flow -Selle Italia PROLINK Gel Flow siodła są wygodne o ile idą w parzę z pampersem, może nawet tańszy prolink bardziej od MAXa. Zdecydowanym minusem obu siodeł jest ich wierzchnie poszycie które schodzi z obu siodeł na potęgę. Dziś miałem okazje przejechać się na siodle Fizik Aliante Gamma i mimo że miałem na sobie jeansy to siodło pod względem komfortu siedzenia zrobiło na mnie duże wrażenie. Ponadto wierzchni materiał Fizika sprawia wrażenie zdecydowanie solidniejszego od tego w SI. Każdy zad jest inny, ale czy ktoś miał podobne wrażenie zwiększonego komfortu przesiadając się z SI na Fizika?
Conquistador Napisano 27 Lipca 2011 Napisano 27 Lipca 2011 ja przesiadłem sie z SI (model z malowaniem Lee Troy'a) na Fizika Tundra. O ile materiał Fizika jest rzeczywiscie bardzo solidny i dobrze 'ułozony' na siodle, to z tym komfortem Tundry juz tak rózowo nie jest. Fizik a przynajmniej model Tundra jak dla mnie ejst nieco za twardy. Skusiłem sie na Fizika głownei ze względu na swietną jakosc wykonania, czy chodzące słuchy ze to bardzo wygodne siodła. Dodatkowym plusem jest tez klips w który mozna wpinac swiatełko Blinka badz torebkę. Generalnei jesli chodzi o wygodę siodełek to dosc sliski temat, bo kazdy ma inną budowę i preferencje...
crasti Napisano 28 Lipca 2011 Napisano 28 Lipca 2011 Ja posiadam FI'ZI:K NISSENE III i z pewnością mogę Ci polecić FI'ZI:K'a. Początkowo myślałem, że będzie nie wygodne (nie jestem przyzwyczajony do "desek"), ale teraz z biegiem czasu widzę, że to dobre siodełko. Bez problemu mogę przejechać dłuższe trasy i jest całkiem wygodnie.
marky5 Napisano 28 Lipca 2011 Napisano 28 Lipca 2011 W tym sezonie również przesiadłem się na Fizik'a Aliante i jestem bardzo zadowolony.Nawet ponad 100 km trasy bez pampersa nie dają tak popalić czterem literom.Siodło jest naprawdę ok. z tym ,że jednak kilkadziesiąt gramów cięższe od powyższych Selle Italia.
Koser Napisano 3 Sierpnia 2011 Napisano 3 Sierpnia 2011 Odnośnie siodełek to sliski temat. Ja od dłuższego czasu w poprzdnim rowerze jeździłem na Fizik tundra i było mi przewygodnie. Kilka postów wyżej ktoś pisał, że tak komfortowo to wcale nie jest. No ja jestem ciekaw dalszych opinii innych osób.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.