rs8 Napisano 27 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Panowie, czy to jest dobry wybór http://allegro.pl/amortyzator-rst-capa-blokada-skoku-i1739850372.html czy szukać jakiegoś SR w podobnej cenie. Nie robie jakichs gigantycznych przebiegów w ciagu roku 400-500km jazda 50/50 drogi nie utwardzone i miasto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalmad Napisano 27 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 sam mam cape ml zrobiłem juz na niej 5k km i zero luzow, ma za sobą 2 maratony i kilka mniejszych wyscigow, odziwo nadal wybiera nierowności, do takiej jazdy jak wyminiłes powinien byc dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rs8 Napisano 28 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 A ten SR bedzie lepszy? http://allegro.pl/sr-santour-xc-pro-60-120-mm-nowy-i1740701035.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurislawek Napisano 28 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 ja miałem capa i elamaster padł po 600km, w jakiej cenie chcesz kupić amor, ten SR to starszy model, w jakim przedziale cenowym masz zamiar kupić amor i czy musi być z blokadą skoku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 28 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Co to jest elamaster? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurislawek Napisano 28 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 przepraszam poprawiam się elastomer, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrawitacyjnyPl Napisano 28 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Nie są złe, ale można kupić lepiej Zajrzyj do naszego sklepu, jeśli chcesz - być może tam znajdziesz odpowiedni amorek dla siebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rs8 Napisano 28 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Szukam amora do +/- 130zł co by oblatac tylko ten sezon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurislawek Napisano 28 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 może być SR XCM http://allegro.pl/amortyzator-suntour-xcm-v3-26-bikestacja-i1738631545.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalmad Napisano 28 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 ja miałem capa i elamaster padł po 600km, w jakiej cenie chcesz kupić amor, ten SR to starszy model, w jakim przedziale cenowym masz zamiar kupić amor i czy musi być z blokadą skoku Wow to pochwal sie gdzie tak jezdzisz ja przejechalem mazovie 58 km z b.dobrym wynikiem jak na moj wiek i nic sie nie stało capie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rs8 Napisano 28 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Panowie a ta tora? http://allegro.pl/rock-shox-tora-302-z-manetka-i1740852695.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moojmisiu Napisano 28 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 A ta tora, to pewnie pójdzie za jakieś 400 PLN. Jak chcesz amor na przepękanie sezonu, to kup nawet tą gapę, choć badziew to i tyle. IMO warto poszukać jakiejś taniej Gili lub Omegi od RST, XCR albo XCM od suntoura ewentualnie jakiegoś darta (czy judy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalmad Napisano 28 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 A ta tora, to pewnie pójdzie za jakieś 400 PLN. Jak chcesz amor na przepękanie sezonu, to kup nawet tą gapę, choć badziew to i tyle. IMO warto poszukać jakiejś taniej Gili lub Omegi od RST, XCR albo XCM od suntoura ewentualnie jakiegoś darta (czy judy). badziew, ok, ale po czym wnioskujesz? Sądzę, iż skoro zrobiłem na niej 5k km, pare maratonow, i nadal tłumi i nie ma luzów wiec o co Ci chodzi? moj znajomy ma xcm'a, 1500 km przebiegu i luzy ma juz odczuwalne tak wiec rst nie jest takim szajsem bo jesli ktos bedzie uzywał amorka xc zgodnie z przeznaczeniem a nie bawił sie capą w dh to posłuzy długo, oraz bedzie ją serwisował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moojmisiu Napisano 28 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Tłumi? Przejedź się czymś, co ma jakiś sensowny tłumi, może skończysz głosić herezje. Miałem wersję ml i nie chcę tego więcej dotykać; luzy miała od nowości, pracowała koszmarnie, tłumienia praktycznie nie miała, pokrętło regulacji naprężenia było nie do ruszenia, w porywach wykorzystywał może 2/3 deklarowanego skoku. Dla mnie ten widelec to padaka i zdania nie zmienię. Lepiej dołożyć trochę, kupić gilę/omegę/xcr i mieć widelec z jako takim tłumieniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalmad Napisano 28 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 jeśli miał od nowosci luzy, to kupiłes go uzywanego no patrz mi od ponad sezonu pokretło sie łądnie kreci , zarowno od regulacji napręzenia oraz blokady ps jezdziłem na torze powietrze i reconie, chyba ze to tez badziewia , wiadomo ze u tych rs bylo nie porownywalnie lepiej ale rst daje rade jak na swoja połke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niutek Napisano 28 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Polecam SR XCR dobry stosunek cena=jakość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RybekZKlanu Napisano 28 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Również polecam SR XCR, dobry amorek jak za ta cenę tylko golenie się ścierają dość szybko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rs8 Napisano 29 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 A rst omega od forumowego kolegi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rs8 Napisano 31 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 A RST Gila TnL? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaniszMTB Napisano 31 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 za 259 zł kupisz Suntour XCR, z regulacją naprężenia wstępnego, przydatne pokrętełko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rs8 Napisano 1 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Panowie, czy ten duro bedzie dla mnie dobry, http://allegro.pl/sr-suntour-duro-djd-100mm-marzocchi-space-jump-i1747220088.html nie bedzie za mięki ? dodam ze ja za lekki nie jestem(100kg) Czy lepiej sie wstrzymać dozbierać na np. http://allegro.pl/sr-suntour-raidon-120-mm-skoku-lo-air-i1742998281.html a z tego co czytałem powietrzny bedzie dla mnie dobry, bo mogę sobie go odpowiednio napompować, lecz czy jest ten raidon wart tej ceny czy lepiej kupic duro i na wiosne nowego raidona? Dodam ze w tym duro nie działa(cytuje z aukcji) "Regulacja Tłumika nie działa a sprężyny jest ok" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalmad Napisano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 tak, raidon powietrzny bedzie najlepszy, poniewaz ustawisz go pod swoja wage i nie bedzie za twardy ani za miekki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rs8 Napisano 3 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Brać tą Tore http://allegro.pl/rock-shox-tora-302-z-manetka-i1740852695.html czy Raidona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yeti1232 Napisano 3 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 tore jest o wiele lepsza i wytrzymalsza golenie 32 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rs8 Napisano 3 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Tylko pytanie, czy ta tora nie bedzie za mieka do mnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.