matizab Napisano 27 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Witam, kupiłem formula oro k24 z oryginalnymi tarczami 200mm i po zamontowaniu tarcza jest jakieś 2-3mm niżej od górnych krawędzi klocków- czyli klocki nie pracują na 2-3 mm swojej wysokości, czy to normalne?. W poprzednich hamulcach shimano czy hayes stroker trail tarcza była na równi z górną krawędzią okładzin klocków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MTBike Napisano 27 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 może masz adapter na 203 mm a nie na 200 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matizab Napisano 27 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 może masz adapter na 203 mm a nie na 200 . tak ale spzedawca powiedział, że sa tylko na 203mm, nie maja w sprzedaży na 200mm(chodzi mi o przód PM) , poza tym z tylu mam oryginalny adapter formula z zestawu 200 mm i tez tak jest ( może z 1 mm mniej).Jesli nic nie wymyslę, to spiłuje przedni adapter. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 28 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 to jedyne rozsądne wyjście podpiłować adapter, u mnie w mechaniczne tektro z oryginalnymi tarczami 160 też wystawały klocki poza tarczę, ponieważ nie było adaptera to podpiłowałem zacisk, teraz przesiądę się na bb7 i 180 tarcze, zobaczę jak tam pasują klocki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.