Skocz do zawartości

[Koło] Jakie koło na tył ?

Mlodziutki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam w moim rowerku moje tylne koło się rozpadło a dokładniej piasta a więc postanowiłem kupić całe koło, ale mam problem, nie wiem jakie a więc mam do was prośbę polećcie mi jakieś. Mam do wydania maksymalnie 200zł i oczywiście chce żeby te koło było z przeznaczeniem MTB XC.Chcę bardzo żeby piasta była bez systemu CenterLock ale żeby była pod tarczę. Oczywiście jeśli będą jakieś tańsze to się wcale nie obrażę.

Napisano

Koło potrzebujesz pod wolnobieg czy kasetę ? To jest bardzo ważne :icon_wink:

Aktualnie jeździsz na v-kach , ale chcesz się przesiąść na tarczę (standard 6 śrub) ? To też napisz , będzie łatwiej dobrać obręcz :thumbsup:

Napisano

O tarczach napisałem i jeżdżę już dawno tarczach, tylko trochę nie ogarniam z tym wolnobiegiem możesz mi pomóc bo ja jestem w tym zielony :)

Napisano

Zależy co teraz masz . Jeśli teraz masz wolnobieg, a chcesz mieć koło pod kasetę , dodatkowo będziesz musiał dokupić kasetę :icon_wink:

Napisano

Aha to pod kasetę niech będzie bo i tak nawet jak mam pod wolnobieg ( A nie wiem jutro to sprawdzę) to i tak i tak muszę zmieniać też kasetę bo trochę ich nie szanowałem ale teraz się to zmienia. ;p

Napisano

ponieważ, mam tarczę nie pod center lock a już mi trochę szkoda pieniążków na to wolę trochę kasy zaoszczędzić i kupić jeszcze inną jakąś część

Napisano

Aha dzięki za poradę :) Jeszcze mam pytanie ponieważ w moim serwisie rowerowym przeplatanie koła kosztuje 30zł czy wiążą się z tym dodatkowe jakieś koszty ? Oczywiście wymieniam tylko piastę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...