viper512 Napisano 27 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Witam. Zauważyłem dziś w mojej ramie takie pęknięcie(chyba) w główce ramy. Czy mógłby ktoś pomóc mi i powiedzieć, czy to pęknięcie, czy co innego? Jeśli to pęknięcie to czy niebezpiecznie jest jeździć na takiej ramie? Wydaje mi się, że przecież jeśli by się przez to pęknięcie coś stało, to ewentualnie może zacząć się ruszać miska od sterów i wtedy dopiero trzeba by pomyśleć o nowej ramie? Kurcze, nie wiem co z tym zrobić. Rowerem głównie rzadko jeźdzę w cięższym terenie(prawie wcale), częściej asfalt. Na asfalcie chyba nic się stać nie powinno? Dołączam zdjęcia http://imageshack.us/g/194/dsc02594zo.jpg/ Z góry dziękuję, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyk Napisano 27 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Może nie pęknie a może walnie na krawężniku/dziurze i stracisz wszystkie zęby. Sam sobie odpowiedz czy jest dla Ciebie ważniejsze zdrowie/życie czy te 250zł za nową ramę. Ja bym na takim czymś nie jeździł... Wbijałeś miski? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 27 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Podzielam opinię poprzednika ale, że nie użytkujesz go w ciężkim terenie to można zobaczyć co się będzie działo. Przed każdą jazdą i po musisz jednak kontrolować co się z tym pęknięciem będzie działo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viper512 Napisano 27 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Nie, przy sterach nie było nic ruszane od nowości. Gdyby z kasą było tak łatwo, to bym się nawet nie pytał, tylko bym poprostu ramę zmienil, ale mam dopiero 15 lat, kasę ciężko zdobyć no i sami wiecie jak jest.. Szczerze zbyt dużo na rowerze nie jeżdzę i raczej nie w jakichś zabójczych prędkościach - Dopiero zaczynam swoją przygodę z rowerami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moojmisiu Napisano 28 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Jeśli masz gwarancję na rower/ramę, to reklamuj. Jeśli nie, a nie masz kasy na nową, to pomyśl o spawaniu, powinni Ci to zrobić w cenie do 50 PLN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viper512 Napisano 28 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Na rower gwarancji nie mam, a ile kross daje na ramy? Czy jeśli nie był wykonany przegląd po tym miesiącu od zakupu, to gwarancja na ramę jest ważna(jeśli jeszcze jest..)? Ewentualnie gdzie to musiałbym reklamować? Tam gdzie rower kupiłem? A gdzie mogę takie coś zespawać? W takiej firmie naprzykład? http://tms.biz.pl/index.php?option=com_content&view=frontpage&Itemid=53 Nic innego w internecie w moim mieście nie znalazłem, musiałbym popytać. Wiem, że pytanie bez sensu, bo rower ma jeździć a nie wyglądać, ale: Czy będzie ten spaw jakoś strasznie widać? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 28 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 To jest pęknięcie. Trzeba wcisnąć tulejkę na główkę i obspawać. Firma którą znalazłeś spawa stal nierdzewną i metale kolorowe więc również aluminium, poradzą sobie. O estetyką się nie martw ,dobry spawacz zrobi to porządnie a lakier zamaskuje . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.