matmic Napisano 27 Lipca 2011 Napisano 27 Lipca 2011 Jako, że jestem nowy, witam serdecznie wszystkich forumowiczów Poszukuję konkretnego licznika rowerowego, który pozwoliłby mi na pomiar czasu dla określonego dystansu: 1. ustalam np. 2km i ruszam (bądź naciskam przycisk) i stoper odmierza czas 2. przejeżdżam 2km i stoper zapisuje uzyskany czas i rozpoczyna liczenie od zera dla kolejnych 2km 3. i tak aż do zatrzymania stopera (ew. roweru) Oczywiście jednostką dystansu musiałyby być metry bądź kilometry z częściami setnymi, aby dokładnie sprecyzować dystans Czas także świetnie by było, gdyby był liczony przynajmniej z dokładnością do części dziesiętnych sekundy. Po co mi takie ustrojstwo? Jeżdżę na rowerze głównie po wyznaczonej trasie i usiłuję za każdym razem poprawić czas, pojechać szybciej. Używam do tego klasycznego stopera, po prostu jadąc w wyznaczonym miejscu zeruje stoper. Takie rozwiązanie jest ani wygodne (muszą naciskać), ani dokładne. Oczywiście opisany wyżej sposób także nie będzie maksymalnie dokładny, ale będzie na pewno o niebo wygodniejszy Z góry bardzo dziękuję za pomoc PS. Licznik może być przewodowy jak i bezprzewodowy Inne funkcje mało istotne Cena <150 zł
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.