Cox Napisano 27 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Musze w najbliższym czasie kupić nową tylnią przerzutkę , najlepiej żeby była LOW NORMAL czyli z odwrotną sprężyną znalazlem takie 2: http://allegro.pl/shimano-xt-rd-m770-sgs-przerzutka-tylna-odw-spr-cr-i1708532635.html i http://allegro.pl/kultowa-przerzutka-shimano-xtr-rd-m953-jak-nowa-i1739681084.html czy xtr jest w dobrym stanie? czy kółeczka są nie zajeżdżone? da sie to ocenić na podstawie zdjęc? czy xtr bedzie lepiej pracował z manetkmi DC niż ten xt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psycho Napisano 27 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Ten xtr to jakiś starszy model. Co najmniej sprzed 3-4 lat chyba. Mimo że wygląda na stan dość dobry ja bym brał xt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjeC19 Napisano 27 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Niby XTR wygląda jak nowe ale pisze kolega wyżej to starszy już model, nigdy też nie wiadomo czy na pewno z nią jest wszystko ok Ja brałbym XT bo nowe, bo jest to przerzutka na której się nie zawiedziesz i wiele było dyskusji już na temat różnic między XTR i XT... Dla mnie wielkiej różnicy pomiędzy nimi nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marky5 Napisano 27 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Dlaczego uparłeś się na odwrotną sprężynę?Ja nie pchałbym się już w starego typu przerzutki Shimano,które telepią po ramie w trudniejszym terenie i wybrałbym coś z Shadow.Miałem Duale z odwrotną XT z tyłu,owszem działało dobrze,ale jak tylko pojawiły się Shadow szybko się na taką zdecydowałem i używałem przez pewien czas z Dual Control.Natomiast jeśli koniecznie chcesz Low normal,to po prostu bierz tego XTR-a i po problemie.Wygląda na poszanowaną,kółeczka jeszcze w dobrym stanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 27 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 no to chyba xt jeżeli dużej różnicy nie widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjeC19 Napisano 27 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 A nawet jeżeli chodzi o te dwie przerzutki to myślę ( ale to tylko przypuszczenie choć myślę że bardzo prawdopodobne) że z XT będzie nawet lepsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psycho Napisano 27 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Dokładnie ja bym brał XT Shadow i z krótkim wózkiem a nie z długim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 27 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 nie, bo ja właśnie chce z odwrotną sprężyną, a nie ma shadow z taką, tylko klasyczna konstrukcja, czyli M770 dlaczego z krótkim wózkiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjeC19 Napisano 27 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Dlatego : http://www.forumrowerowe.org/topic/96235-przerzutka-dylemat-krotki-czy-dlugi-wozek/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumperator Napisano 27 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Dokładnie ja bym brał XT Shadow i z krótkim wózkiem a nie z długim Ja również wziąłbym XT shadow z wózkiem GS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 27 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 cały czas jeździłem na przerzutce z długim wózkiem, czy łańcuch nie bedzie za długi na GS? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abstinent Napisano 27 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 ten xtr to jedna z najlepszych przerzutek, swoje lata ma bo weszła w 1999r widać że w niezłym stanie ja bym miał dylemat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psycho Napisano 27 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Nawet jak będzie to można skrócić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
13kisiel13 Napisano 28 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 A jak wypada w porównaniu XTR 972 Shadow i XT Shadow ? Duża jest różnica w pracy między tymi dwoma przerzutkami ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilroy Napisano 28 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Taka jak między SRAM X-0 a X-9, czyli nie warto płacić 2x więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 28 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 ja bym nie mial dylematu używka xtr i nowe xt z półki xtr dlaczego bo założe sie ze jeżeli stan tego xtr jest ok to fabycznie nowy xt bedzie miał wieksze luzy niż używany xtr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjeC19 Napisano 28 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Ta dobrze jak ona już luzów nie ma ja jak swoją zdejmę i wyczyszczę też będzie wyglądać jak nowa ponieważ raczej nie jeżdżę w ciężkim terenie i nie narażam przerzutki na obicia, obcieranie itp. Mówisz jakby XT to było jakieś Shimano tourney... Bez przesady... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 28 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Ta dobrze jak ona już luzów nie ma ja jak swoją zdejmę i wyczyszczę też będzie wyglądać jak nowa ponieważ raczej nie jeżdżę w ciężkim terenie i nie narażam przerzutki na obicia, obcieranie itp. Mówisz jakby XT to było jakieś Shimano tourney... Bez przesady... a xt nie dostaje luzow to nie wiem ale widze tego na peczki xt to wielka masówka a shadow własnie dostaje masakrycznych luzów po roku czesto "miota go ja szatan" a turney to juz inna bajka szitmano porownuje do srama wezniesz do reki x0 to chociaż wiesz za co zapłaciłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 28 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 No tak bo wszyscy co połakomili się na XT to mają za swoje Jest to luzujący się bubel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 28 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 wiesz moze nie bubel ale płacac za przezutkę ok 250 zl wymaga bym czegoś wiecej poprostu shimano czasy siwetnosci ma za soba - mam 8 biegowego duracza w szosie (nie pamietam symbolu) przejechało to z milion kilometrow i zadnego ani tyci tyci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacholski Napisano 28 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Przesadzasz, ze XT lapie luzy po sezonie o.O... Powiedz mi co teraz nie jest robione na masowke S:? Przyklad marzocchi. Pare lat temu amory byly klepane i lataly lata. A obecnie? Caly czas cos sie psuje. Ja jakos uzytkuje druga XT sgs shadow i powiem szczerze, ze milo dziala . Mialem za soba SLX i procz uszczelnianych koleczek zero roznicy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 28 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 działać jakoś tam działa ale złap se za wózek i poruszaj na boki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 28 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Co najmniej sprzed 3-4 lat chyba. Nie 3-4 lata tylko 9-12. To kultowa seria z końca lat 90. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szkoder Napisano 28 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Ta przerzutka XTR to jest bajka:D gdyby nie to że jeżdżę na Sramie i musiałbym wszystko zmieniac to bym ją brał Jak sobie poczytasz opinie to bardzo wiele bikerow uwaza tego XTR za jedna z najlepszych przerzutek... a co do masówki XT... to juz nie jest to samo co kiedys...kiedys XT to bylo XT, tak jak kiedys PAssat to byl Passat:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjeC19 Napisano 28 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 · Ukryte przez mrmorty, 29 Lipca 2011 - postonabijactwo Ukryte przez mrmorty, 29 Lipca 2011 - postonabijactwo kiedys XT to bylo XT, tak jak kiedys PAssat to byl Passat:) genialne nie ma co ... Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.