Skocz do zawartości

[przerzutki] XTR vs XT

Cox

Rekomendowane odpowiedzi

Musze w najbliższym czasie kupić nową tylnią przerzutkę , najlepiej żeby była LOW NORMAL czyli z odwrotną sprężyną

znalazlem takie 2:

http://allegro.pl/shimano-xt-rd-m770-sgs-przerzutka-tylna-odw-spr-cr-i1708532635.html

i

http://allegro.pl/kultowa-przerzutka-shimano-xtr-rd-m953-jak-nowa-i1739681084.html

czy xtr jest w dobrym stanie? czy kółeczka są nie zajeżdżone? da sie to ocenić na podstawie zdjęc? czy xtr bedzie lepiej pracował z manetkmi DC niż ten xt?

Niby XTR wygląda jak nowe ale pisze kolega wyżej to starszy już model, nigdy też nie wiadomo czy na pewno z nią jest wszystko ok :) Ja brałbym XT bo nowe, bo jest to przerzutka na której się nie zawiedziesz i wiele było dyskusji już na temat różnic między XTR i XT... Dla mnie wielkiej różnicy pomiędzy nimi nie ma :P

Dlaczego uparłeś się na odwrotną sprężynę?Ja nie pchałbym się już w starego typu przerzutki Shimano,które telepią po ramie w trudniejszym terenie i wybrałbym coś z Shadow.Miałem Duale z odwrotną XT z tyłu,owszem działało dobrze,ale jak tylko pojawiły się Shadow szybko się na taką zdecydowałem i używałem przez pewien czas z Dual Control.Natomiast jeśli koniecznie chcesz Low normal,to po prostu bierz tego XTR-a i po problemie.Wygląda na poszanowaną,kółeczka jeszcze w dobrym stanie :thumbsup:

Ta :D dobrze jak ona już luzów nie ma :P ja jak swoją zdejmę i wyczyszczę też będzie wyglądać jak nowa ponieważ raczej nie jeżdżę w ciężkim terenie i nie narażam przerzutki na obicia, obcieranie itp. Mówisz jakby XT to było jakieś Shimano tourney... Bez przesady...

Ta :D dobrze jak ona już luzów nie ma :P ja jak swoją zdejmę i wyczyszczę też będzie wyglądać jak nowa ponieważ raczej nie jeżdżę w ciężkim terenie i nie narażam przerzutki na obicia, obcieranie itp. Mówisz jakby XT to było jakieś Shimano tourney... Bez przesady...

a xt nie dostaje luzow to nie wiem ale widze tego na peczki

xt to wielka masówka a shadow własnie dostaje masakrycznych luzów po roku czesto "miota go ja szatan"

a turney to juz inna bajka

szitmano porownuje do srama wezniesz do reki x0 to chociaż wiesz za co zapłaciłeś

Przesadzasz, ze XT lapie luzy po sezonie o.O... Powiedz mi co teraz nie jest robione na masowke S:? Przyklad marzocchi. Pare lat temu amory byly klepane i lataly lata. A obecnie? Caly czas cos sie psuje. Ja jakos uzytkuje druga XT sgs shadow i powiem szczerze, ze milo dziala :P. Mialem za soba SLX i procz uszczelnianych koleczek zero roznicy :P.

Ta przerzutka XTR to jest bajka:D gdyby nie to że jeżdżę na Sramie i musiałbym wszystko zmieniac to bym ją brał:)

Jak sobie poczytasz opinie to bardzo wiele bikerow uwaza tego XTR za jedna z najlepszych przerzutek...

a co do masówki XT... to juz nie jest to samo co kiedys...kiedys XT to bylo XT, tak jak kiedys PAssat to byl Passat:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...