kx30 Napisano 27 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Witam Proszę o pomoc zaawansowanych kolegów w dobraniu osprzętu do mojej starej ramy, którą będę malował,tj.: - przerzutek z manetkami - korby z suportem - tylnego koła z kasetami i łańcucha W załączeniu zamieszczam kilka fotek z wymiarami Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
king35 Napisano 27 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Według mnie nie wiem czy ci się to opłaca robić, ile masz funduszy na to wszystko.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kx30 Napisano 27 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Nie mam wyjścia wszystko jest tak "dobite", że muszę coś z tym zrobić. Tak myślę 500-800zł więcej się chyba nie opłaca. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marky5 Napisano 27 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 W tę ramę to i 500 zł się nie opłaca ładować.Za tyle a nawet mniej wolałbym kupić nowoczesną ramę i dopiero do niej dobierać komponenty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 27 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 To jest starej konstrukcji rama i choćby widełki pod piastę nie bardzo się do niej nadają ale jak chcesz się w te klocki bawić to już twój wybór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kx30 Napisano 27 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 ok rozumiem, w takim razie proszę o radę jak wyposażyć tę ramę, przy rozsądnym nakładzie funduszy, żeby nie leżała w piwnicy i rdzewiała tylko można było ją wykorzystać jako "zapasowy" rower. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjeC19 Napisano 27 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Czy to jest rama od Grand Adventure?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kx30 Napisano 27 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Giant Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marky5 Napisano 27 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Ramę jak chcesz,to maluj jeśli jest w pordzewiała i pocharatana.Jeśli łańcuch nie ześlizguje się z zębów podczas pedałowania,to wyczyścił korby,tryby i łańcuch i zamontował bym wszystko z powrotem.Pozostaje wyregulować manetki,przerzutki,hamulce.Zlikwidowanie ewentualnych luzów na piastach i sterach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kx30 Napisano 27 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Rama ze względu na stan będzie piaskowana i malowana proszkowo, niestety osprzęt, który wypunktowałem powyżej jest w stanie nadającym się tylko do wymiany, zębatki pokrzywione i spiłowane, przerzutki w fatalnym stanie itd. Szkoda mi go wyrzucać dlatego chciałbym go reanimować i używać jako rower zastępczy, jednocześnie nie chciałbym kupować osprzętu, który nie będzie ze sobą współpracował lub będzie bezsensowną, zbyt kosztowną inwestycją. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjeC19 Napisano 27 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 wkładać tyle kasy w rower zastępczy ... Ja bym zrobił to stopniowo, najpierw wyminił ramę koszt jakieś 300-400zł nie będzie to coś super ale będzie na pewno lepsze, następnie bym dał koło pod kasete i nowy łańcuch i korbę, później wymieniłbym przerzutkę tylną ((ja to przednią bym w ogóle wywalił i zaoszczędził ;D) Wiem co mówię... wyremontowałem swój stary rower, wymieniłem prawie wszytko, ale ramę zostawiłem i trochę tego żałuję bo od ramy powinno się zacząć. Szczególnie, że mówisz, że to rower zapasowy więc Ci nie jest bardzo potrzebny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.