Skocz do zawartości

[Przerzutka] porada w dobraniu osprzętu

kx30

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Proszę o pomoc zaawansowanych kolegów w dobraniu osprzętu do mojej starej ramy, którą będę malował,tj.:

- przerzutek z manetkami

- korby z suportem

- tylnego koła z kasetami i łańcucha

W załączeniu zamieszczam kilka fotek z wymiarami

suportbj.th.jpg rysunek2p.th.jpg 60744171.th.jpg 38349333.th.jpg

Pozdrawiam

ok rozumiem, w takim razie proszę o radę jak wyposażyć tę ramę, przy rozsądnym nakładzie funduszy, żeby nie leżała w piwnicy i rdzewiała tylko można było ją wykorzystać jako "zapasowy" rower.

Pozdrawiam

Ramę jak chcesz,to maluj jeśli jest w pordzewiała i pocharatana.Jeśli łańcuch nie ześlizguje się z zębów podczas pedałowania,to wyczyścił korby,tryby i łańcuch i zamontował bym wszystko z powrotem.Pozostaje wyregulować manetki,przerzutki,hamulce.Zlikwidowanie ewentualnych luzów na piastach i sterach. :)

Rama ze względu na stan będzie piaskowana i malowana proszkowo, niestety osprzęt, który wypunktowałem powyżej jest w stanie nadającym się tylko do wymiany, zębatki pokrzywione i spiłowane, przerzutki w fatalnym stanie itd. Szkoda mi go wyrzucać dlatego chciałbym go reanimować i używać jako rower zastępczy, jednocześnie nie chciałbym kupować osprzętu, który nie będzie ze sobą współpracował lub będzie bezsensowną, zbyt kosztowną inwestycją. :)

Pozdrawiam

wkładać tyle kasy w rower zastępczy ... Ja bym zrobił to stopniowo, najpierw wyminił ramę koszt jakieś 300-400zł nie będzie to coś super ale będzie na pewno lepsze, następnie bym dał koło pod kasete i nowy łańcuch i korbę, później wymieniłbym przerzutkę tylną ((ja to przednią bym w ogóle wywalił i zaoszczędził ;D) Wiem co mówię... wyremontowałem swój stary rower, wymieniłem prawie wszytko, ale ramę zostawiłem i trochę tego żałuję bo od ramy powinno się zacząć. Szczególnie, że mówisz, że to rower zapasowy więc Ci nie jest bardzo potrzebny :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...