Bisette Napisano 27 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Szanowni mili Forumowicze! Wspólnym wysiłkiem udało się kupić rower teraz przydałoby się jeszcze coś widzieć z przodu. Tradycyjna lampka montowana na kierownicę nie oświetla z przodu nic, ponieważ na kierownicy zamontowany jest koszyk wpinany metalowy. Poszukuję pomysłu - lub gotowca - czegoś co można by zamontować na przedniej ścianie koszyka - i do tego czegoś żeby można było przyczepić tradycyjną lampkę. Lampę takową mam - a nawet 3 i to dobre i nie to jest tematem. Są montowane tradycyjnie zapięciem okrągłym, przeznaczonym do rurki kierownicy. Mam nadzieję, że wyraziłam się precyzyjnie, liczę bardzo gorąco na Waszą pomoc. Innymi słowy - coś co będzie zamontowane na przedniej ścianie koszyka - albo nasuwane na górę albo montowane na froncie - coś co będzie miało pręt/ pałąk, na którym będzie można zamontować lampkę. Ufff.... Dzięki z góry, liczę na Was Bisette PS aha - czołówka jako źródło światła - jest ale jako backup, główne źródło chcę mieć z przodu, na rowerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bisette Napisano 4 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Buuu i co? Nikt nie ma żyłki majsterkowicza i pomysłu jak zamontować oświetlenie bateryjne na koszyku?? Proszę, może ktoś mi pomoże, podbijam temat. Pozdrawiam Bisette Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crasti Napisano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Możesz spróbować zamontować za pomocą pasków zip ( takie plastikowe szybko zaciskowe ). Jeśli masz koszyk z wikliny lub metalowej siatki na pewno da rade. Możesz spróbować bezpośrednio zamontować lampkę, albo w jakiś sposób zamontować kawałek rurki tymi paskami do koszyka i dopiero do tej rurki (najlepiej plastikowej - bo lekka ) lampkę. Trochę inwencji twórczej i dasz rade. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 A nie możesz tej lampki zamontować na podkowie amortyzatora albo na widelcu? Albo założyć na kierownicę takie coś http://www.bikeman.pl/topeak-barxtender-p-867.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bisette Napisano 9 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Bardzo bardzo dziękuję za odpowiedzi. Niestety montowanie na trytytki czyli te plastikowe paseczki LATARKI - odpada bo za każdym razem jak odchodzę od roweru musiałabym ją demontować a bez noża się nie obejdzie i zapasu trytytek. Druga rzecz - to ustawienie - ciężko ustawić latarkę trytytkami w takiej pozycji żeby idealnie oświetlała drogę przed rowerem. Jeśli chodzi o montowanie latarek na widelcu - to albo oferowane są lampy o wyglądzie retro, które służą do wyglądania retro - i ewentualnie do pokazania komuś kto jest blisko, że jadę, albo (jedna) lampka Gazelli za 199 zł, o wyglądzie nowoczesnym, za to również nie oświetlająca zbyt wiele. Przedłużka z linka - fajnie, tylko nie bardzo da się przyczepić ten przedłużacz do kierownicy, jest ona wygięta, a miejsce na środku zajmuje.. mocowanie koszyka. Tak więc pozostaje mi wyprodukować coś podobnego tylko dające się przyczepić do kosza..... dziękuję jeszcze raz, Bisette Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziz Napisano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 A jaka masz lampke? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjeC19 Napisano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 To koszyk masz montowany do mostka ?? Czy mostka w ogóle nie masz ?? Pytam się ponieważ to co przedstawił kolega Schwefel można zamontować do mostka:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.