Skocz do zawartości

Scott Club

Piterpak

Rekomendowane odpowiedzi

W takim razie pozostaje wariant z chwaleniem się ^_^

przed padem forum chwalilem sie w cross team,

a teraz, do odmiany tutaj :D

Moj Sportster P6 jakies 200-250 km temu dostał:

nowke koło: piasta XT, obręcz alexrims DH19 (uprzednio Formula FM31, Rigida Cyber10)

kasete LX (wyrzucono wolnobieg MegaRange) wraz z łańcuchem IG-90 (zamiast KMC-Z50),

oraz manetki Alivio, klamki SD5(tył), SD7(przód) (2 rozne :D :lol:) (wczesniej STEF-50)

Powiem tylko tyle że im dłużej jeżdżę to bardziej mi się podoba :)

ale to, to norma,

choc ja ostatnio 'zdradzam' nieco mojego Scotta zjednym wypasionym, starym Holendrem :) :lol:

to ja zaczynam... :)

moje Skocisko dostało nowa kierkę i mosteczek Truvativa, a w czwartek dolecieć ma amor Manitou Black w bardzo srebrnym kolorku. Hmm, doczekać się nie mogę... :twisted:

Help, poszukuje dobrej sztycy w mało dostepnym rozmiarze 26,8 czy ktos ma jakies dobre doświadczenia, proszę o dobre rady...

Sam miałem problem z doborem sztycy 26,8. Pewnie ramka Cro-Mo?? Z braku jakiegokolwiek wyboru wziąłem sztycę Accent SP-495 300 mm. Wiem że dostępna jest też sztyca Ritchey'a na 26,8 tylko nie pamiętam który model. Jak poszukasz u Arnika to coś znajdziesz. Pozdro

• 2 tygodnie później...

...bylem tutaj i juz mnie nie ma :( wiec wpisuje sie raz jeszcze :):):)

Scott scale 50 :):) jestem zachwycony... oto fotki :P

http://img59.imageshack.us/my.php?image=suc50871xp4.jpg

zamierzam wystartowac w moim pierwszym maratonie :):) Karpacz 1 maj ... czy sa chetni ze Scott'ami na ten maraton ??

pozdrawiam cala ekipe milosnikow tej marki :)

U mnie słabo z transportem ale jakbym sobie załatwił coś... :(

PS: Fajna bryczka :)

A w moim wszystko po staremu tylko łańcuch udało mi się skrzywić, idzie prosto, krzywa blaszka i idzie już krzywo, przez co przerzutkę z tyłu wyregulowałem cudem a i tak wydaje głupie dźwięki :) Jutro pojadę do serwisu wywalić ten zbędny fragment :)

EDIT: No i na dniach 2tys puknie :P

witam szanownych.

mam od wczoraj scale 30 2007, z jego powodu mam problem z moją żoną (mam nadzieję, że się wyprostuje sytuacja...).

wszystko seryjne poza łańcuchem campangolo (seryjny był straszny). w sumie chętnie bym wymienił kasetę na xt, kanapę na jakąś lekką i może coś z oponami, choć w sumie nie wiem ile te opony ważą. może ktoś zna masę opon scott oxyd 2.0 dual compound?

w sumie waży 10,9 (z dodanymi rogami pro), co nie jest może rekordem świata (na rower za tyle pieniędzy) ale muszę powiedzieć, że od pierwszej szybkiej trasy po dziurach pokochałem ten rower! ta rama czyni cuda, tłumi cudownie i przyspiesza maksymalnie.

jeśli mnie moja ukochana nie wyrzuci z nim na złom to niebawem zdjęcia.

a i jeszcze: nie wiem, co mieli na mysli ludzie, którzy pisali o rzekomej brzydocie tegorocznych rowerów scott'a. podejrzewam, że nie widzieli ich na żywo...

a właśnie też sobie zdałem sprawę, że moje wszytskie posty wcześniejsze znikają...

komuś się nie podobały?

... na pewno jej przejdzie :):)... ja mialem problem z rodzicami... bo stwierdzili ze lepiej bym sobie garnitur kupil niz rower... a ja zamiast koszul ... sprawiam sobie coraz to nowe koszulki rowerowe :P:P:P trzeba sie jakos prezentowac prawda??:D:D

ja mam do karpacza 40 km wiec nie jest to dla mnie problem :):) mam nadzieje ze sie pojawisz Puchatek :):):)

Nalepa? Jest przyklejony temat w dziale "forumrowerowe na max" czy jakimś o podobnej nazwie na samej górze :D Z tym, że ja odebrałem osobiście :D

A mój Scott nie jest granatowy, weeeeź :) On jest czarny/ciemnoszary, tu matowy tam połyskujący no :P

Fotka? To jedyna moja jaką znalazłem^^

... ej no... bo zaloze nowy temat na forum... jakiego koloru jest bike Puchatka... czlowieku granat wpadajacy w fiolet :):P:P ja wiem ze wiocha troche miec taki kolor i lepiej mowic ze czarny :D:P:P:P Nalepy zakupione... i jak wpadniesz do Karpacza to szukaj CZARNEGO scotta... to bede ja... :D:P:P a i wybierasz sie 13 na wroclaw??

Nie wiem, w sumie daleko do Wrocka nie mam :) Zobaczę 2 maja jak będę miał ochotę :D

I kategorycznie i nieodwołalnie ogłaszam, że on jest czarny! A w każdym razie nie fioletowy :D No, może są srebrne wstawki w postaci odprysków :D Założę się że twój jest tak naprawdę brązowo kremowy i teraz podszywasz się pod kogoś innego żebym Cię nie znalazł :P

Odnowię konfigurację mojego sprzętu bo ostatnio troszkę się zmieniło :P

SCOTT TAMPICO 2001:

Rama – Scott Tampico 2001

Widelec – Manitou Black Platinum IT 120mm (RST 281 TL)

Mostek – Scott Components

Kierownica – Scott Components Alu 6061 580mm

Obręcz przód – DT Swiss X455 (Mavic X517)

Piasta przód – DT Swiss Cerit (Sram 9.0)

Obręcz tył – Mavic XC717

Piasta tył – Sram 9.0

Szprychy w obu kołach: DT Swiss Competition

Korba – Shimano Altus (Deore LX 2005)

Suport - PowerPro (Deore LX)

Pedały – Shimano 505

Kaseta – Sram 7.0

Łańcuch – XTR

Przerzutka przód – SIS (Deore)

Przerzutka tył – Deore

Manetki – Lewa Deore, Prawa Deore XT

Hamulce – tył vka Deore, przód Magura Marta z tarcza 180mm od Louise (Deore)

Klamki – prawa Avid SD7, lewa Magura Marta

Booster – Tektro

Sztyca – Scott Components

Siodełko – Scott

Licznik – Sigma Sport Targa

Opony - Conti Survival 2,3 + na zmiane slicki Ritchey TomSlick 1,4

W nawiasach podałem części które miałem przed wymianą :) Trochę części niestety zamieniło się na o wiele gorsze ale sprzęt się zużywa i przy braku kasy zastosowałem stare komponenty z różnych rowerów które mam w domu. Przednie koło które jest na zdjęciach to nie to ze specyfikacji, to jest pożyczone a nowe jest w drodze - zamówione u Arnika :)

scott1fw9.th.jpg scott2jy6.th.jpg scott3ho1.th.jpg

Czy ktoś z Was ważył lub ma pewne real info ile ważą ramki:

- te ze scale 60/70 - podwójnie cieniowane

- te z modeli 40/50 - custom podwójnie cieniowane

- reflex 50

- reflexów 40/30/20/10 - podwójnie cieniowana

ps.

takie ramki były w 2006, może teraz sie ciut zmieniło.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Szczególnie scale 30 dużo widziałem chociaż nigdy wcześniej takiego nie spotkałem, bez sensu :D

Mój został obuty w slicki 1.0 w poniedziałek, zrobiłem na nich 100km jakieś ale dzisiaj zmieniam bo krótki wypad w góry wpadł, nie będę się tam kisił na szosie :) Dziwnie wygląda ale fotek oczywiście nie mam :)

• 2 tygodnie później...

Byłem w warzywniaku, może to kogoś zaciekawi ;)

Mostek Scott Comp 110mm - 155g

Sztyca Scott Comp 37cm bez jarzemka - 325g

Siodło Scott Racing/ albo scale (niby jest racing a pisze scale na nim ;)) - 310g

Zacisk sztycy Scott - 40g

Wszystkie części troszkę brudne w zakamarkach.

PS: Kiery nie ważyłem bo musiałbym gripy ściągać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...