J0seph Napisano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 W takim razie pozostaje wariant z chwaleniem się przed padem forum chwalilem sie w cross team, a teraz, do odmiany tutaj Moj Sportster P6 jakies 200-250 km temu dostał: nowke koło: piasta XT, obręcz alexrims DH19 (uprzednio Formula FM31, Rigida Cyber10) kasete LX (wyrzucono wolnobieg MegaRange) wraz z łańcuchem IG-90 (zamiast KMC-Z50), oraz manetki Alivio, klamki SD5(tył), SD7(przód) (2 rozne :lol:) (wczesniej STEF-50) Powiem tylko tyle że im dłużej jeżdżę to bardziej mi się podoba ale to, to norma, choc ja ostatnio 'zdradzam' nieco mojego Scotta zjednym wypasionym, starym Holendrem :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orlenplock Napisano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 to ja zaczynam... moje Skocisko dostało nowa kierkę i mosteczek Truvativa, a w czwartek dolecieć ma amor Manitou Black w bardzo srebrnym kolorku. Hmm, doczekać się nie mogę... :twisted: Help, poszukuje dobrej sztycy w mało dostepnym rozmiarze 26,8 czy ktos ma jakies dobre doświadczenia, proszę o dobre rady... Sam miałem problem z doborem sztycy 26,8. Pewnie ramka Cro-Mo?? Z braku jakiegokolwiek wyboru wziąłem sztycę Accent SP-495 300 mm. Wiem że dostępna jest też sztyca Ritchey'a na 26,8 tylko nie pamiętam który model. Jak poszukasz u Arnika to coś znajdziesz. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wacha333 Napisano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 ...bylem tutaj i juz mnie nie ma wiec wpisuje sie raz jeszcze :) Scott scale 50 :) jestem zachwycony... oto fotki http://img59.imageshack.us/my.php?image=suc50871xp4.jpg zamierzam wystartowac w moim pierwszym maratonie :) Karpacz 1 maj ... czy sa chetni ze Scott'ami na ten maraton ?? pozdrawiam cala ekipe milosnikow tej marki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 U mnie słabo z transportem ale jakbym sobie załatwił coś... PS: Fajna bryczka A w moim wszystko po staremu tylko łańcuch udało mi się skrzywić, idzie prosto, krzywa blaszka i idzie już krzywo, przez co przerzutkę z tyłu wyregulowałem cudem a i tak wydaje głupie dźwięki Jutro pojadę do serwisu wywalić ten zbędny fragment EDIT: No i na dniach 2tys puknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plan Napisano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 witam szanownych. mam od wczoraj scale 30 2007, z jego powodu mam problem z moją żoną (mam nadzieję, że się wyprostuje sytuacja...). wszystko seryjne poza łańcuchem campangolo (seryjny był straszny). w sumie chętnie bym wymienił kasetę na xt, kanapę na jakąś lekką i może coś z oponami, choć w sumie nie wiem ile te opony ważą. może ktoś zna masę opon scott oxyd 2.0 dual compound? w sumie waży 10,9 (z dodanymi rogami pro), co nie jest może rekordem świata (na rower za tyle pieniędzy) ale muszę powiedzieć, że od pierwszej szybkiej trasy po dziurach pokochałem ten rower! ta rama czyni cuda, tłumi cudownie i przyspiesza maksymalnie. jeśli mnie moja ukochana nie wyrzuci z nim na złom to niebawem zdjęcia. a i jeszcze: nie wiem, co mieli na mysli ludzie, którzy pisali o rzekomej brzydocie tegorocznych rowerów scott'a. podejrzewam, że nie widzieli ich na żywo... a właśnie też sobie zdałem sprawę, że moje wszytskie posty wcześniejsze znikają... komuś się nie podobały? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wacha333 Napisano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 ... na pewno jej przejdzie :)... ja mialem problem z rodzicami... bo stwierdzili ze lepiej bym sobie garnitur kupil niz rower... a ja zamiast koszul ... sprawiam sobie coraz to nowe koszulki rowerowe :P:P trzeba sie jakos prezentowac prawda??:D ja mam do karpacza 40 km wiec nie jest to dla mnie problem :) mam nadzieje ze sie pojawisz Puchatek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plan Napisano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 ach Karpacz mnie akurat ominie ... przeziebienie trzyma już strasznie długo i kondycja podupadła. z tą żoną to się jeszcze zobaczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Wczoraj trzasnęło 2000km na skocie i od razu 100 godzin Przy okazji dorobiłem się kolejnego wgniota w lakierze i nierówno nalepionej nalepy XC ZONE na widelcu PS: Wygląda na to że pojawię się w Karpaczu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wacha333 Napisano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 ...ooo super Puchatku:P:P a tak w woli wyjasnienia gdzie mozna zalatwic sobie taka nalepe?? no i oczywiscie bede wypatrywal Twojego pieknego granatowego Scott'a :P:P Ps. tej twarzy ze zdjecia nie bede szukal bo chyba inaczej wygladasz:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Nalepa? Jest przyklejony temat w dziale "forumrowerowe na max" czy jakimś o podobnej nazwie na samej górze Z tym, że ja odebrałem osobiście A mój Scott nie jest granatowy, weeeeź On jest czarny/ciemnoszary, tu matowy tam połyskujący no Fotka? To jedyna moja jaką znalazłem^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wacha333 Napisano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 ... ej no... bo zaloze nowy temat na forum... jakiego koloru jest bike Puchatka... czlowieku granat wpadajacy w fiolet :P ja wiem ze wiocha troche miec taki kolor i lepiej mowic ze czarny :P:P:P Nalepy zakupione... i jak wpadniesz do Karpacza to szukaj CZARNEGO scotta... to bede ja... :P:P a i wybierasz sie 13 na wroclaw?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Nie wiem, w sumie daleko do Wrocka nie mam Zobaczę 2 maja jak będę miał ochotę I kategorycznie i nieodwołalnie ogłaszam, że on jest czarny! A w każdym razie nie fioletowy No, może są srebrne wstawki w postaci odprysków Założę się że twój jest tak naprawdę brązowo kremowy i teraz podszywasz się pod kogoś innego żebym Cię nie znalazł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wacha333 Napisano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 ...pewnie ze sie podszywam... bo ja rookie...:P i bys sie tylko wstydzil za mnie :P:P ale na Giga jade ::P :) a i lepiej zeby Cie znalazl... wiesz wezmiemy jakas panne one maja lepsze oko jesli chodzi o kolory... i problem zostanie rozstrzygniety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ATT Napisano 2 Maja 2007 Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Odnowię konfigurację mojego sprzętu bo ostatnio troszkę się zmieniło SCOTT TAMPICO 2001: Rama – Scott Tampico 2001 Widelec – Manitou Black Platinum IT 120mm (RST 281 TL) Mostek – Scott Components Kierownica – Scott Components Alu 6061 580mm Obręcz przód – DT Swiss X455 (Mavic X517) Piasta przód – DT Swiss Cerit (Sram 9.0) Obręcz tył – Mavic XC717 Piasta tył – Sram 9.0 Szprychy w obu kołach: DT Swiss Competition Korba – Shimano Altus (Deore LX 2005) Suport - PowerPro (Deore LX) Pedały – Shimano 505 Kaseta – Sram 7.0 Łańcuch – XTR Przerzutka przód – SIS (Deore) Przerzutka tył – Deore Manetki – Lewa Deore, Prawa Deore XT Hamulce – tył vka Deore, przód Magura Marta z tarcza 180mm od Louise (Deore) Klamki – prawa Avid SD7, lewa Magura Marta Booster – Tektro Sztyca – Scott Components Siodełko – Scott Licznik – Sigma Sport Targa Opony - Conti Survival 2,3 + na zmiane slicki Ritchey TomSlick 1,4 W nawiasach podałem części które miałem przed wymianą Trochę części niestety zamieniło się na o wiele gorsze ale sprzęt się zużywa i przy braku kasy zastosowałem stare komponenty z różnych rowerów które mam w domu. Przednie koło które jest na zdjęciach to nie to ze specyfikacji, to jest pożyczone a nowe jest w drodze - zamówione u Arnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 2 Maja 2007 Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Czy ktoś z Was ważył lub ma pewne real info ile ważą ramki: - te ze scale 60/70 - podwójnie cieniowane - te z modeli 40/50 - custom podwójnie cieniowane - reflex 50 - reflexów 40/30/20/10 - podwójnie cieniowana ps. takie ramki były w 2006, może teraz sie ciut zmieniło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mzewa Napisano 17 Maja 2007 Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 ...oto cała menażeria którą aktualnie posiadmy dwa Scotty na popasie i Skoti - pies stróżujący Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 26 Maja 2007 Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 A ja sobię jeżdżę na moim rowerku, 3 tys wczoraj mu pyknęło, bez stresów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wacha333 Napisano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 ...bylem zaskoczony ostatnio ... kiedy na maratonie przygladalem sie markom rowerkow... i moze to zaslepienie marka scott ale bylo ich chyba najwiecej... tak wiec nasi RULEZ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Szczególnie scale 30 dużo widziałem chociaż nigdy wcześniej takiego nie spotkałem, bez sensu Mój został obuty w slicki 1.0 w poniedziałek, zrobiłem na nich 100km jakieś ale dzisiaj zmieniam bo krótki wypad w góry wpadł, nie będę się tam kisił na szosie Dziwnie wygląda ale fotek oczywiście nie mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Byłem w warzywniaku, może to kogoś zaciekawi Mostek Scott Comp 110mm - 155g Sztyca Scott Comp 37cm bez jarzemka - 325g Siodło Scott Racing/ albo scale (niby jest racing a pisze scale na nim ) - 310g Zacisk sztycy Scott - 40g Wszystkie części troszkę brudne w zakamarkach. PS: Kiery nie ważyłem bo musiałbym gripy ściągać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J0seph Napisano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Glupie pytanie: czy zauwazyliscie moze jakas ponadprecietne krzywienie/lamanie sie haka ? jakis 1500 km xfazylo mi siezlamac hak, terazjest nowka sztuka a juz jest delikatie krzywa.... :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Mój został naprostowany ostatnio, ale był konkretnie krzywy i co du dużo gadać było cał mnóstwo miejsc, gdzie to mogło się stać Przebieg 3600 około więc chyba masz pecha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ejpok Napisano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 moj scocik ma niedlugo pierwsze urodziny, z tej okazji dostal troche prezentow ( nowe kola, nowy naped, sztyce, mostek kiere i hample ) , teraz sie prezentuje tak: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fadb64da7f5d153f.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mzewa Napisano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 matko, ejpok, sztyce to masz wyciągnietą ! !! siodełko jest chyba na wysokości mojego nosa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 O! Gdzieś mi wcięło posta gdzie pisałem że się fajnie prezentuje ale że już wiem że do mojego najbardziej pasowałyby srebrne crossmaxy A w ogóle oryginalne gumkowe gripy scotta - 85g (nudzi mi się) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.