Riqar Napisano 15 Kwietnia 2009 Napisano 15 Kwietnia 2009 dodam fotke : to jest miniaturka wiec jak coś to klikajcie. linka od tylnej przerzutki zle biegnie, jak przechodzi od gornej rury to powinna przechodzic najpier po wewnetrznej stronie widelca, a dopiero pozniej wchodzic w dolny element trzymajacy like zazdroszcze takich możliwości - kupna dobrych ciuchow w przystępnej cenie... ktos juz opisywal na tzm forum, ze ciuchy scotta to moze i ladnie wygladaja ale jakosc z jakoscia to raczej slabo
lepkiss Napisano 15 Kwietnia 2009 Napisano 15 Kwietnia 2009 "ktos juz opisywal na tzm forum, ze ciuchy scotta to moze i ladnie wygladaja ale jakosc z jakoscia to raczej slabo" Z niemałą przykrością przyznam, że może coś w tym być. Wkładka (pampers, jelonek:)) w zimowych spodniach jest taka jak w podstawowym modelu, czyli kiepska. Bluza zimowa - goretex jak to goretex działa rewelacyjnie - ale szybko się zaciąga. Nie polecam też jazdy, czy biegania w tej bluzie z plecakiem (używam jej także na biegówkach) bo się mechaci od pasa biodrowego. Spodenki krótkie podobnie. Przejechałem zbyt blisko jakichś iglaków i też się pozaciągały. Natomiast odprowadzanie wilgoci (to tak ładnie brzmi, bo przecież spocić się nie jest trendy) zarówno w krótkich spodenkach jak i w koszulce z krótkich rękawem na najwyższym poziomie.
ladybird Napisano 24 Kwietnia 2009 Napisano 24 Kwietnia 2009 No więc dobrze wiedzieć, bo za taką cenę produkt POWINIEN spełniać wysokie standardy jakości...
kirkris Napisano 24 Kwietnia 2009 Napisano 24 Kwietnia 2009 "ktos juz opisywal na tzm forum, ze ciuchy scotta to moze i ladnie wygladaja ale jakosc z jakoscia to raczej slabo" Z niemałą przykrością przyznam, że może coś w tym być. Wkładka (pampers, jelonek:)) w zimowych spodniach jest taka jak w podstawowym modelu, czyli kiepska. Bluza zimowa - goretex jak to goretex działa rewelacyjnie - ale szybko się zaciąga. Nie polecam też jazdy, czy biegania w tej bluzie z plecakiem (używam jej także na biegówkach) bo się mechaci od pasa biodrowego. Spodenki krótkie podobnie. Przejechałem zbyt blisko jakichś iglaków i też się pozaciągały. Natomiast odprowadzanie wilgoci (to tak ładnie brzmi, bo przecież spocić się nie jest trendy) zarówno w krótkich spodenkach jak i w koszulce z krótkich rękawem na najwyższym poziomie. Potwierdzam. Ciuchy zaciągają się i mechacą bardzo szybko
Ireq Napisano 30 Kwietnia 2009 Napisano 30 Kwietnia 2009 No to i ja się zapiszę do klubu Scotta! Jestem od września posiadaczem pięknego Scale 70. Jak na razie wszystko z wyjątkiem pedałów ma oryginalne ale pilnej wymiany wymagają opony bo te scottowskie są beznadziejne. Myślę o Racing Ralphach dzięki którym mój rowerek będzie ponad pół kilo lżejszy! Założyłem też rogi Scott RC i osłonę na tylny widelec też oczywiście Scotta! Dodam jeszcze że w maratonach startuję w stroju Scotta i obraz będzie pełny! Pozdrawiam wszystkich Scottomaniaków!
Ghost91 Napisano 4 Maja 2009 Napisano 4 Maja 2009 Nawet mnie nie straszcie Ostatnio kupiłem sobie komplecik Scotta: koszulka i spodenki RC i trochę na to wydałem. Jak na razie nic się nie dzieje. I oby tak dalej. A jak się ma sprawa do rękawiczek też są takiej kiepskiej jakości??
lepkiss Napisano 6 Maja 2009 Napisano 6 Maja 2009 "Nawet mnie nie straszcie Ostatnio kupiłem sobie komplecik Scotta: koszulka i spodenki RC i trochę na to wydałem. Jak na razie nic się nie dzieje. I oby tak dalej. A jak się ma sprawa do rękawiczek też są takiej kiepskiej jakości??" Moje uwagi są o wercji RC za wyjątkiem spodni zimowych (excel, lecz w RC wkładka jest taka sama scott +). Spodenki bibshort 08, koszulka 07. Rękawiczek jeszcze nie mam ( w planie na maj), lecz koleżka jest zadowolony. I jeszcze uwaga o bluzie z długim rękawem (RC, 07). Zamek przepuszcza, trzeba się starać z zapinaniem. I jeszcze o zaci,aganiu. Kamizelka widndstopper (RC 08) z nieznanych mi przyczyn pozaciągała się na plecach
kirkris Napisano 7 Maja 2009 Napisano 7 Maja 2009 Moje ciuchy to RC Pro i są naprawde delikatne Na spodenkach połozyłem plecak i wyciągnęło mi białe nitki na wierzch czarnego materiału - więc wygląda fatalnie Koszulka na plecach przy lączeniu "siatki" z materiałem cała się pomechaciła (pod plecakiem) Trzeba bardzo uważać aby nie zaciągnąć, np. rękawiczką czy rzepem. Generalnie po miesiącu ciuchy wyglądają już słabo - a kasa duża. Za to rękawiczki z żelowymi wkładkami kupione rok temu są jeszcze w dość dobrym stanie. Materiał też się pomechacił ale niespecjalnie to przeszkadza.
Ghost91 Napisano 8 Maja 2009 Napisano 8 Maja 2009 U mnie jak na razie jest wszystko OK z tymi ciuszkami. Był prane 15 razy i jak do tej pory nie zauważam żadnych wad. Ale odbiegając od marki Scott polecam stroje Pearl Izumi. To naprawdę świetna firma warto inwestować w te ubrania
Stasiek066 Napisano 11 Maja 2009 Napisano 11 Maja 2009 witam posiadam Scotta yz series voltage z końca 2008 roku ;D
xtR Napisano 16 Maja 2009 Napisano 16 Maja 2009 Witam, więc mam i ja. Seria scale z 2008 roku cały czas modyfikowana
kirkris Napisano 22 Maja 2009 Napisano 22 Maja 2009 Witam, czy ktoś z was jeździ na Scale z amorem 80mm? Obecnie mam standardową 100tkę ale mam okazję dość taniego zakupu 80tki i zastanawiam się nad skutkami takiej zmiany. pozdrawiam
Bikorexia Napisano 22 Maja 2009 Napisano 22 Maja 2009 Owszem , jeżdżę z 80mm. Przymiarka do 100 wypadła fatalnie. Rower zaczął gorzej skręcać, spadł docisk przedniego koła co zdestabilizowało go na wirażach. Niektóre z trudniejszych podjazdów stały się właściwie niedostępne. Jedynie zjazdy nieco lepiej. Być może część dałoby się zniwelować dłuższy mostkem ale to nie dla mnie. Poza tym zniosło by to raczej nieliczne zalety tego rozwiązania czyli pewność zjazdu. Różne opcje w tym bez podkładek, rama S.
canonier Napisano 1 Czerwca 2009 Napisano 1 Czerwca 2009 To i ja się dopisze ;D Scott Sporster P5 2007 od nowosci u mnie Teraz po kilku modyfikacjach sluzy mi jako rower dośćszosowy Daje rade i nie ma zmiłuj!
ALFIK3000 Napisano 18 Czerwca 2009 Napisano 18 Czerwca 2009 Witam wszystkich. Potrzebuję paragonu na scott-a scale 50 model 2008r. Pękła w nim główka ramy przy dolej misce, bez paragonu nie mogę zareklamować ramy. Wszystkich posiadających paragon proszę o kontakt 602-266-153, alfik1982@wp.pl. pozdrawiam.
ciapik Napisano 19 Czerwca 2009 Napisano 19 Czerwca 2009 Witajcie, z miłą chęcią również się dopisuje. Od dwóch miesięcy nowy Aspect 20 i już po gruntownych zmianach, mianowicie: Stery – Ritchey WCS 2009 integr. Mostek - Ritchey WCS 2009 100mm Kierownica – Ritchey WCS 2009 30mm Chwyty - Ritchey WCS Ergo Rogi - Ritchey WCS 2009 Korba – SLX FC-M660 175mm Pedały – Wellgo C-27 Kaseta - SLX CS-HG80 Łańcuch – XT CN-HG93 Przerzutka przód – SLX FD-M660 Przerzutka tył – SLX RD-M662 Manetki – SLX SL-M660 Hamulce – SLX BR-M665 Tarcza przód - SLX SM-RT64 203mm Tarcza tył - SLX SM-RT64 180mm Klamki – SLX BL-M665 Sztyca – Ritchey WCS 2009 31,6/400mm Siodełko – Selle Italia Max Flite Gel Flow 2009 Opony - Schwalbe 2.0 Big Aplle Do wymiany został jeszcze widelec... Dopisuje do listy rower żony również nowy Aspect 20 (tygodniowy) fabrycznie wyposażony i raczej tak zostanie Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie!
Forensic Napisano 21 Czerwca 2009 Napisano 21 Czerwca 2009 Wracając do tematu ubrań rowerowych scotta: Zakupiłem ostatnio komplet (spodenki + koszulka) RC Pro i niestety muszę potwierdzic ich kiepską jakośc. Szwy są miejscami krzywe, wystają z nich nitki. Spodenki po jednej jeździe pozaciągały się na udach po przetarciu z nich błotka rękawiczką -w tych miejscach z materiału powyłaziły białe nitki. Ciekawi mnie jak ubrania będą wyglądały po kilku miesiącach. Jak tak dalej będzie to będę je reklamował. U znajomego w modelu 2007 rozpadł się zamek koszulki, materiał też jest delikatny. Uważam, że płacąc 600pln mamy prawo wymagac dobrej jakości a nie jakiegoś badziewia -za tą cenę można przecież kupic ubrania, które nie będą sprawiały takich niespodzianek (mam też komplet crafta i złego słowa nie mogę powiedziec). No, ale czego się spodziewac po produkcie made in Romania. Tak więc nie polecam -szkoda kasy.
heavy_puchatek Napisano 4 Lipca 2009 Napisano 4 Lipca 2009 A przebieg mojego scale 40 szacuję aktualnie na jakieś 26tys km, zakupu nie żałuję Co ciekawe nadal sporo części jest zupełnie fabrycznych - hamulce lx z dual controlami (takiego luzu na manetkach jeszcze nikt z was jak sądzę nie widział, co za dźwięki na dziurach! Bo działają i tak jak trzeba, choć mnie to klekotanie wnerwia), rama, amortyzator (wygląda na pięknie zarżnięty ale nawet jeszcze nienajgorzej działa, a po serwisie pewnie działałby jak nowy ), sztyca, kierownica, pedały jeszcze z poprzedniego roweru, przerzutka przód, rogi... no dobra, w sumie to całkiem sporo sobie poszło do piachu
ProKreator Napisano 9 Lipca 2009 Napisano 9 Lipca 2009 Trza się zapisać Scott Scale 80. Posiadam od zeszłego roku. Zmiany SPD PD 520 XT shadow opony Panaracer XC Pro - te scottowe ozony to masakra siodło Velo - na siodle scotta nic nie wyszło odpada po 50 km rogi - Ritchey WCS Obejma sztycy- PRO na śrubę Pytanie Eksperymentował ktoś z giętą kierą do scali?
Ghost91 Napisano 11 Sierpnia 2009 Napisano 11 Sierpnia 2009 Ja na posiadam giętą kierownice w moim Scailu (plus krotki mostek). Powiem że jeździ się przyjemnie. Można śmiało przycisnąć na zjazdach, bo rower prowadzi się stabilnie. Wydaje mi się że jednak prosta kierownica jest stworzona do tego roweru.
kantele Napisano 2 Września 2009 Napisano 2 Września 2009 od niedawna Scale 70 rocznik 2009 i BARDZO jestem zadowolona wszystko na razie fabryczne, tylko hamulce zostały zmienione na lepszy model, avid juicy 3.5. póki co przejechane na nim mam około 1100 km, w tym jeden maraton i jedna setka w planach wymiana siodła bo fabryczne jest makabryczne i może amora na lżejszy, ale to w przyszłym roku
Dolli Napisano 2 Września 2009 Napisano 2 Września 2009 Witam Swego czasu pochwaliłem się swoim scottem speedsterem, teraz przeszedł gruntowną moderwnizację, i z zwykłego S60 powstało w 2 lata takie cuś: rama+ widelec - scott speedster S60 2007r koła- mavic aksium race black opony - continental ultra sport korba - 105 5600 39/53 łańcuch dura- ace 10s kaseta ultegra 12-23 10s hamulce - campagnolo record titanium klamki - ultegra 6600 2x10 kierownica - wcs wet-black mostek - wcs carbon sztyca wcs wet-black siodło - fizik pave cx przerzutki - ultegra 6600 owijka - fizik To chyba wszystko, nie ważyłem tego dokładnie, ale waga oscyluje w okolicach 8kg został mi tylko do wymiany widelec na cr1 i wtedy na pewno będzie poniżej 8kg , pozdrawiam !
ladybird Napisano 13 Września 2009 Napisano 13 Września 2009 I jak się spisuje ten Speedster?!! widzę że z fabrycznego modelu to tylko rama ci została....mam pytanie...czy ten osprzęt jest kompatybilny w ogóle? masz w komplecie i 105 i coś z ultegry i z campy recorda !! czytam i tak się zastanawiam jak to gra...przymierzam się do kupna szosy i rozważałam róznież m.in. zakup speedstera ale 20-tki....no i jeszcze jedno...czy aksiumy /koła/ dają radę? będę wdzięczna za odpowiedź..
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.