Skocz do zawartości

Scott Club

Piterpak

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Witam

Ja też jestem szczęśliwym posiadaczem Scotta. :D

Ramka: Scott Scale 60

Amorek: Fox F80 terra logic (stary ale bardzo jary, ma 3 lata)

Koła: Fulcruum Red metal 5

Naped: to mieszanina XT i LX(sama korba LX) i planowany zakup XTR do tyłu

Mostek sztyca kierownica: Boblight

Hamulce Shimano Deore LX

Opony Michelin XCR Mud/ Shwable Noby nic

Witam ponownie:) Tym razem chcem Wam przedstawić mój wczorajszy nabytek, oczywiście SCOTT ( drugi w kolekcji) ;). Model 80 2008', osprzęt póki co to nie żadna rewelacja,

ale dzisiaj już zdążyłem wymienić kierę i mostek na WCS CARBON i orginalne klamki i manetki na LX DC ;) Reszta modyfikacji jak się odbiję troszkę z kasą, pozdrawiam !!!

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/dc78bc771cb82dfe.html

• 1 miesiąc temu...

Witam wszystkich szczęśliwych i zadowolonych posiadaczy rowerów marki Scott. Z chętnością dołączę do Waszego grona. Zostałem zarażony cyklozą i scottmanią w 2007.

Kupiłem Scale 70 w tradycyjnych dla Scotta barwach czarno-żółtych. Od tego czasu nieustannie obwieszam go coraz to nowymi gadżetami. Z fabryki została tylko rama, kierownica z mostkiem i sztyca.

Teraz na ramie zawieszone jest:

amortyzator RS Reba Team 08

koła Mavic ST disc 08

stery Ritchey Pro

XTR DC z tarczami XT 07

przerzutka tył XTR 07, przód XT 08

siodełko Selle Italia SLR XC 08

opony Hutchinson Python, dętki Maxxis Ultralight

rogi Scott RC, chwyty Scott racing.

Waga ok. 10700g.

Jednym słowem niezwykle sprawna maszyna do maratonów. Tylko wyniki nie dostają do jej możliwości :verymad: :verymad:

Na swoje usprawiedliwienie dodam, że koła i XTR-y to nabytek na sezon 2009 a trening jest (mimo niesprzyjających warunków) i będzie intensywniejszy.

W miarę możliwości dokupuję ciuchy oczywiście Scott RC w barwach ramy. Do kompletu zostało dokupić tylko buty, których tegoroczny model Pro Carbon też jest w takich kolorach.

Pozdrower :whistling:

Widzę że jest nas coraz więcej, nas czyli posiadaczy scotta scale w różnych rocznikach i różnych wersjach. Wcale się nie dziwię, ta rama robi wrażenie.

no ba B) ..rama najpiękniejsza heh :D

Drobne przemyślenie na temat wypowiedzi kolegi lepkissa: na takie zakupy to trza mieć worek z dolarami :P marka scott dobra i droga B) moje kanały zaopatrujące w mamonę widać niedomagają bo sie musze zaopatrywać w ciuchy z nizszej półki B):confused: pozdro..

"Drobne przemyślenie na temat wypowiedzi kolegi lepkissa: na takie zakupy to trza mieć worek z dolarami :woot: marka scott dobra i droga B) moje kanały zaopatrujące w mamonę widać niedomagają bo sie musze zaopatrywać w ciuchy z nizszej półki :D:P pozdro..

"

Kolega lepkiss jest bardzo ale to bardzo już dorosły :bye2: i prawie każde dodatkowo zarobione pieniądze przeznacza na zaspokojenie cyklozy i scottmanii. Ma też dotarcie do produktów scott'a w cenach niższych od katalogowych :):P . No bo jak tu nie wykorzystać okazji. Jak sobie policzę, ile zaoszczędziłem :D w stosunku do cen katalogowych, to aż mi robi się cieplej w portfelu.

Kolega lepkiss również nie kupiłby ciuchów scott'a w cenach sugerowanych, bo także jego zdaniem są drogie.

Po namyśle jednak przyznam, że kupiłbym (scottmania jest groźna) ale mniej.

Kolega lepkiss jest bardzo ale to bardzo już dorosły :bye2:

hehe ..ten tekst mnie rozwalil..zdrowe podejście do siebie :) ta skwaszona mina zupelnie zbędna...

zazdroszcze takich możliwości - kupna dobrych ciuchow w przystępnej cenie...

i żeby skończyć coby więcej nie zaśmiecać wątku - pisałam "kolega" z czystego szacunku.. ;) bo wyszło jakoś tak ironicznie...

• 3 tygodnie później...

To i ja się wpiszę. Moja Skocina ma przejechane 3 tysiące kilometrów i to było tyle, ile trzeba żeby polubić czterozawiasowca ;)

Rama to Reflex FX-35 z damperem LCR

Widelec REBA Race

Crossride'y od Mavica

Hayes'y Trail

Napęd XT/Deore

Od niedawna świetne opony Nobby Nic

Do wymiany na nowy sezon sztyca+siodło, korba i stare kliki Shimano na ubijaki

Póki co, jestem więcej niż bardzo zadowolony ze Skociny :)

Scott Magnum Mk1 z '95r

Rama Cro-Mo, Rurki Tange, oczywiście cieniowane

Osprzęt to Shimano Acera, ale wszystko oryginalne. Dopiero w tym roku wymienię przerzutkę z przodu też na Shimano

Amorek to Rock Shox Quadra 5-twardy chyba bardziej niż sztywniak:P Ale z duszą i nie do zajeżdżenia

Obręcze to na bank Mavic ale trudno mi powiedzieć jaki model dokładnie

Sprzęt jakiś czas stał sobie i czekał na lepsze czasy, jaieś kilka tygodni temu wyciągnąłem go, zrobiłem przegląd i przejechałem kilkanaście kilometrów po stolicy. Efekt to zapalenie gardła ale jak tylko się wykuruję to biorę czarnego rumaka i jazda:)

Do zobaczenia na ścieżkach!

• 2 tygodnie później...

Nasza rodzina Scottów po niespodziewanej stracie, nieodżałowanego Voltage MX2 z 2002 roku / ach co to był za rocznik.../ powiększyła się.

Od dziś klękamy z uwielbieniem przed młodziaskiem z 2009 ; skalaczkiem 40

Rozwaliły mnie totalnie białe Juice 3,5 /taki akcencik nonszalancji/

zdjęć nie dam bo jeszcze odblaski nie zdjęte - siara

• 2 tygodnie później...
@Forensic

Zdjęcie mi się strasznie podoba, czarno-białe i do tego to tło :) tylko rowerek coś słabo widać :) Zarzuć kolorową fotką z bliska

Trzeba kliknąc na fotkę, otworzy się imageshack, ponownie kliknąc na fotkę w imageshacku i otworzy się w oryginalnej rozdzielczości :)

W kolorze wygląda to tak:

dscf4753.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...