MackoS Napisano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Ja zacząłem reanimować Scott'a Vantage M15 z 1996 roku. Ma służyć do jazdy do pracy, po asfaltach i na jazdy z sakwami pozdr MackOS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riqar Napisano 11 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Nie żeby tego ale z tego co słyszałem to scott podobno wzmocnił te nowsze modele Puchatek, ja na swoją ramę mam 3 lata gwarancji więc chyba jednak ją lekko "dociążyli" a jednocześnie wzmocnili Oby Sintesi był jednym z nielicznych pechowców bo inaczej lipa będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kozak Napisano 9 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Witam, chciałbym podzielić się z Wami moim szczęściem. Powoli szykuje się do składania rowerku na tej ramie .. Pozdrawiam, Sebastian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 13 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Mój scott skończył dziś roczek i przy okazji zaliczył przymusowy serwis amora (z wymianą uszczelek, ten sport rujnuje finansowo) i wymianę korby, łańcucha i kasety na XT. Teraz jest jeszcze ładniejszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kozak Napisano 26 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Witam ponownie, pogoda sprzyja a u mnie rower nie zlozony. Kilka uwag co do ramy Scott Team Issue. Jest to rama z 2002 roku. Jak dotarlem do informacji w necie, rowerek na tej ramie kosztowal wtedy okolo 19000 zl :-) Rama ze scandium, zwykle stery, nie ma mocowan na tarczowki (dobra wiadomosc dla fanow lekkosci), sztyca 31.6mm, przerzutka przednia 34.9mm. Z ciekawostek: linki do przerzutek prowadzone sa prawie w calosci bez pancerzy, do tego w dolnym ciagu jak w szosowkach - znowu pozwala to zaoszczedzic na wadze. Pozdrawiam, Sebastian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gary Napisano 29 Marca 2008 Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Witam Was Od czwartku jestem szczesliwym posiadaczem scotka Scale Wiec dopisuje sie do klubu Fotki moze jutro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gary Napisano 29 Marca 2008 Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 tak jak obiecalem http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/539e0121734fbb44.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b334a18baefa3d68.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c482213a46ea36a6.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 29 Marca 2008 Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Świetnie prezentuje się ta rama tylko czemu Ci tak ręce drżały przy robieniu fotek :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gary Napisano 29 Marca 2008 Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 hehe ze szczescia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 29 Marca 2008 Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Piękny rower nic tylko pogratulować. Brat ma Scotta Reflex 40 =) Na razie ma dużo nauki więc bike stoi ale po maturze sądzę że znowu go będzie używał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 30 Marca 2008 Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Nie tak ładny jak mój ale jednak Scott^^ Sliczna ramka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathieo Napisano 31 Marca 2008 Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 mogę dołączyć się dzisiaj rodzice fundneli mi Scott'a speedstera modelu nie znam dokładnie a jutro pobłogosławię was fotami .... o boże kocham sie w scottcie pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 31 Marca 2008 Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Jaki rocznik? Bo mam katolig Scotta na 07 i 08 to poprzeglądam je, głównie modele 50,60 i 70 które mi też się strasznie podobają - oczywiście ze względu na świetną ramkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathieo Napisano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Rocznik 08, rama ta sama co jest w scott'cie s20 tylko różni sie malowaniem. dałem za niego 2400 zł, według mnie nie ma czegoś lepszego za tą cenę z taką ramą z takim widelcem, jedynie osprzęt jest gorszy ale jak padnie to tak w przyszłym sezonie go będę wymieniał. I ma zniżkę w cool bike 10% ... karte stałego klienta . pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Mathieo, nie przesadzaj, że nie kupiłbyś czegoś lepszego. Redukujesz przez to dysonans poznawczy. Przecież zawsze można lepiej. Ale sprzęt zacny! Gratuluję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wacha333 Napisano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 ...jasne ze można lepszy sprzęcik za ta kase zwerbować... pamiętaj... my płacimy za ten zacny napis Scott... ^^ wielu sie smialo kiedy kupowalem swojego... twierdzili ze za ta kase mozna miec mega maszynke... a jednak... tzw zauroczenie PS. Puchat... odgrzebujac temat ... nie mozesz miec ladniejszego roweru bo Ty nie masz koloru okreslonego w 'dowodzie rejestracyjnym' PS 2. dzx za pomoc... chyba wezme Geax'y rozsadna cena... poczekam jeszcze pare dni moze sie piranie pojawią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathieo Napisano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 za napis też ale za technologie za rame i za markę, zawsze przy odsprzedaży więcej kasy przyjdzie niż np. przy krossie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wacha333 Napisano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 ... nie wiem czy masz sporo racji w tym co piszesz... z tego co sie orientuje... to moj scale 50 2007 za ktorego zaplacilem 4k teraz byl na allegro za 2,5k w oplakanym stanie... to fakt ale zawsze to mega spadek z ceny... dlatego nie warto wg mnie nie warto kupowac uzywek tylko starac sie swoj sprzet modyfikowac... a tak na marginesie nie mam pojecia o ile moze byc tanszy przytoczony przez Ciebie cross po roku uzytkowania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathieo Napisano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Jaki cross ? Przecież to szosa !!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wacha333 Napisano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Jaki cross ? Przecież to szosa !!!!!!! hehe sadzilem ze chodzi Ci o marke cross misunderstanding :P:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 PS. Puchat... odgrzebujac temat ... nie mozesz miec ladniejszego roweru bo Ty nie masz koloru okreslonego w 'dowodzie rejestracyjnym'PS 2. dzx za pomoc... chyba wezme Geax'y rozsadna cena... poczekam jeszcze pare dni moze sie piranie pojawią smile.gif Po 1) mój bike jest ponad twój daltonizm po 2) jutro zamówię sobie chyba saguaro A mój rowerek ma już ponad 11tys i ma się dobrze, nie żałuję że przepłaciłem za napis , jedynie mógłby być lżejszy ale co zrobić Nawet piasty deore działają jeszcze, choć teraz przy moich finansach lepiej żeby się nie posypały (coś mi dzisiaj cykało gdzieś ) Nie muszę dodawać że nigdy nie przyszło mi do głowy do nich zajrzeć i już nie przyjdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riqar Napisano 26 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2008 Widzę że nikt tutaj dawno nie pisał więc nabazgrze coś aby temat nie utonął gdzieś spośród wielu Ostatnio u siebie wymieniłem manetki deore na sram rocket i przerzutkę przód z deore top swning na deore xt down swing, pozbyłem się odblasków na kołach i zamontowałem spd więc nie wygląda już jak upośledzony z tymi starymi pedałami . Co do przyszłej wymiany to pewnie zmienie hamulce z sd3 na sd 7 ale to już gdy zetrą się klocki. I może pedały na lepsze jak te zaczną mnie zbyt denerwować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MS3 Napisano 4 Maja 2008 Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 To i ja się dołączę Od tygodnia jestem użytkownikiem rowerku Scott Scale 50 (2008). Póki co wymieniłem tylko dwie części....białe siodełko Scott Racing na Selle Italia SLR XC Gel Flow (model 2007) ...oraz tymczasowo...ciężkie pedały Shimano PD-M505 na lekkie - 256g (ale platformowe) Wellgo LU-939. Wcześniej jeździłem na Scott Mohaka z 1996r, oraz krótko na Trek 6500 z 2005r. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kozak Napisano 4 Maja 2008 Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 A mój Scott już prawie złożony ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 4 Maja 2008 Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Ile będzie ważył? Świetny sprzęt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.