Skocz do zawartości

Scott Club

Piterpak

Rekomendowane odpowiedzi

Nie żeby tego ale z tego co słyszałem to scott podobno wzmocnił te nowsze modele

Puchatek, ja na swoją ramę mam 3 lata gwarancji więc chyba jednak ją lekko "dociążyli" a jednocześnie wzmocnili

Oby Sintesi był jednym z nielicznych pechowców bo inaczej lipa będzie :)

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...

Witam ponownie,

pogoda sprzyja a u mnie rower nie zlozony.

Kilka uwag co do ramy Scott Team Issue. Jest to rama z 2002 roku. Jak dotarlem do informacji w necie, rowerek na tej ramie kosztowal wtedy okolo 19000 zl :-)

Rama ze scandium, zwykle stery, nie ma mocowan na tarczowki (dobra wiadomosc dla fanow lekkosci), sztyca 31.6mm, przerzutka przednia 34.9mm.

Z ciekawostek: linki do przerzutek prowadzone sa prawie w calosci bez pancerzy, do tego w dolnym ciagu jak w szosowkach - znowu pozwala to zaoszczedzic na wadze.

scot1.jpg

scot2.jpg

scot3.jpg

Pozdrawiam,

Sebastian

• 1 miesiąc temu...

Rocznik 08, rama ta sama co jest w scott'cie s20 tylko różni sie malowaniem.

dałem za niego 2400 zł, według mnie nie ma czegoś lepszego za tą cenę z taką ramą z takim widelcem, jedynie osprzęt jest gorszy ale jak padnie to tak w przyszłym sezonie go będę wymieniał. I ma zniżkę w cool bike 10% :)... karte stałego klienta :).

pzdr

...jasne ze można lepszy sprzęcik za ta kase zwerbować... pamiętaj... my płacimy za ten zacny napis Scott... ^^ wielu sie smialo kiedy kupowalem swojego... twierdzili ze za ta kase mozna miec mega maszynke... a jednak... tzw zauroczenie ;)

PS. Puchat... odgrzebujac temat ... nie mozesz miec ladniejszego roweru bo Ty nie masz koloru okreslonego w 'dowodzie rejestracyjnym'

PS 2. dzx za pomoc... chyba wezme Geax'y rozsadna cena... poczekam jeszcze pare dni moze sie piranie pojawią ;)

... nie wiem czy masz sporo racji w tym co piszesz... z tego co sie orientuje... to moj scale 50 2007 za ktorego zaplacilem 4k teraz byl na allegro za 2,5k w oplakanym stanie... to fakt ale zawsze to mega spadek z ceny... dlatego nie warto wg mnie nie warto kupowac uzywek tylko starac sie swoj sprzet modyfikowac... a tak na marginesie nie mam pojecia o ile moze byc tanszy przytoczony przez Ciebie cross po roku uzytkowania...

PS. Puchat... odgrzebujac temat ... nie mozesz miec ladniejszego roweru bo Ty nie masz koloru okreslonego w 'dowodzie rejestracyjnym'

PS 2. dzx za pomoc... chyba wezme Geax'y rozsadna cena... poczekam jeszcze pare dni moze sie piranie pojawią smile.gif

Po 1) mój bike jest ponad twój daltonizm :P

po 2) jutro zamówię sobie chyba saguaro :)

A mój rowerek ma już ponad 11tys i ma się dobrze, nie żałuję że przepłaciłem za napis :P, jedynie mógłby być lżejszy ale co zrobić :) Nawet piasty deore działają jeszcze, choć teraz przy moich finansach lepiej żeby się nie posypały (coś mi dzisiaj cykało gdzieś :D) Nie muszę dodawać że nigdy nie przyszło mi do głowy do nich zajrzeć i już nie przyjdzie :)

• 3 tygodnie później...

Widzę że nikt tutaj dawno nie pisał więc nabazgrze coś aby temat nie utonął gdzieś spośród wielu ;)

Ostatnio u siebie wymieniłem manetki deore na sram rocket i przerzutkę przód z deore top swning na deore xt down swing, pozbyłem się odblasków na kołach :D i zamontowałem spd więc nie wygląda już jak upośledzony :) z tymi starymi pedałami :P . Co do przyszłej wymiany to pewnie zmienie hamulce z sd3 na sd 7 ale to już gdy zetrą się klocki. I może pedały na lepsze jak te zaczną mnie zbyt denerwować :P

• 2 tygodnie później...

To i ja się dołączę :)

Od tygodnia jestem użytkownikiem rowerku Scott Scale 50 (2008).

Póki co wymieniłem tylko dwie części....białe siodełko Scott Racing na Selle Italia SLR XC Gel Flow (model 2007)

...oraz tymczasowo...ciężkie pedały Shimano PD-M505 na lekkie - 256g (ale platformowe) Wellgo LU-939.

Wcześniej jeździłem na Scott Mohaka z 1996r, oraz krótko na Trek 6500 z 2005r.

Pozdr. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...