Skocz do zawartości

[rower Kellys Quartz 2009] Upgrade

szyszaka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich

Jestem posiadaczem roweru Kellys Quartz 2009r i przez ostatnie dwa lata rower sprawowal sie rewelacyjnie. Nie mialem zadnych problem technicznych. Teraz zaczynam mi jednak czegos brakowac. Chcialbym w przyszlosci isc w strone enduro (no moze gdzies miedzy XC a enduro- jest taka kategoria?)... Niestety z aktualnym funduszem nie moge pozwolic sobie na taki rower. I tutaj wlasnie pytanie do Was: jak ulepszyc/usprawnic wyzej wymieniony rower (Kellys), zebym mogl sobie spokojnie rozwijac pasje bez wydawania majatku na nowy rower.

Tutaj specyfikacja

http://www.bikekatalog.pl/2009/rowery/71/Kellys.Quartz/

rama 19,5''

moja waga 90kg

fundusz +/- 800 pln na poczatek (wiem ze suma nie powala ale co zrobic)

Poruszam sie glownie po Gdansku i okolicach. Kto zna, wie ze park krajobrazowy i pojezierze kaszubskie do plaskich nie nalezy i na tym terenie glownie chce sie koncentrowac.

Niestety w sprawch technik rowerowych jestem dosc zielony, a po przeczytaniu kilkunastu watkow mam metlik w glowie. Wiekszosc napraw/wymian zrobie sam ale np wlasciwosci i prrzydatnosc (pod katem roznych stylow jazdy, a nie przydatnosci samej w sobie) amortyzatorow to juz mnie przerasta.

Wiec czekam na propozycje, gdzie zaczac: wymiana hamulcow? amortyzator? naped?

I jeszcze dodatkowe pytanie czy warto zainwestwac w buty shimano sh-m077 + pedaly SPD jako jeden z pierwszych powazniejszych wydatko na rower?

Pozdrawiam i z gory dzieki za pomoc.

Napisano

Czesc

Dzieki za odpowiedz i za przykladowe produkty.

Ze wzgledow czysto finansowych chyba skusze sie na Epicon, poczytalem tutaj na forum troche o nim i mysle ze spelni moje wymagania (obecne).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...