Skocz do zawartości

[osłonka na przerzutkę] używacie?

Piterpak

Rekomendowane odpowiedzi

Co do osłonki nie uzywam i niebardzo chciałbym używac nawet gdybym miał.....

Co do stroju Kolarskiego mysle że jesli ktos jeździ wolno spokojnie obcisłe gacie nie sa na miejscu

Ale jeśli ktos jeździ szybko cały czas i tylko miga ludziom to ten obcisly kostium jest w porzadku (dobrze jeszcze w jakimś klubie być żeby były napisy:) )

Sam najczęsciej uzywam ciuchów klubowych WKK (pozrawiam wszystkich przy okazji)

a jesli wychodze sie przejechać zakładam normalny strój tkz. "cywila" :)

głownie chodzi mi o to że osłonka to dodatkowe cm szerokości naszego roweru i nie wszedzie sie mozna zmiescic ;)

no ale fakt wazne ze rpzerzutka nie ucierpi

Guzik prawda o ile mi wiadomo nikt nie produkuje seryjnie osłonek na przerzutki które wystają bardziej niż pedały albo kiera!!!

Ja czegoś takiego nie mam i chyba nie zamontuję ale jak znalazł bym gdzieś takie z fajnym desingiem to myślę żę bym się pokusił... Jeśli była by w fajnym kolorze nie szpecąca bika to bym wziął mam wprawdzie tylko półroczne Alivio ale dla mnie nie ma sensu kupować innych, może lepszych...

A propos spodenek...

Co wy tutaj[ciach][ciach][i jeszcze raz ciach][i ciach][ciach][ciach][ciach]

;):P:PB)B) B

"Life it seems, will fade away

Drifting further every day

Gettin lost within myself

Nothing metters no one else"

Tak dla ukojenia skołatanych nerwów....

lol!! nie o to mi chodizlo.

ale czy jak przjeezdzac miedzy kamieniami to tez sie musisz na kiere zmieścic? lol

nad pedałami masz kontrole i je widzisz, mozesz ustawic wyzej nizej dany pedal, a o tyle mozna zapomnieć, ale tak jak pisalem to jest naciągany problem

Kiedys dawno temu miałem Trawersa i była tam własnie osłona na tylnią przerzutke - pamietam tylko ,ze kilka razy oberwałą i juz sie ledwo trzymała.

Teraz nie wyobrażam sobie jazdy z taką osłonką ani na przerzutke ani na korbe.

Po pierwsze, ze waży sporo po drugie ze szpeci troche wygląd bike'a no i niepotrzebne za bardzo w XC.

Osłona przerzutki nie szpeci aż tak roweru jeśli jest sensownie wykonana.

Jeśli znajdę jakąś dobrą w sklepie to kupię.

Moja przerzutka nie jest poobijana, tylko dosłownie zeszlifowana.

Wystające części są chudsze na krawędziach nawet o 3mm.

Jeszcze działa, ale jeszcze kilka zakrętów w prawo na mokrej nawierzchni powyżej 30km/h i w końcu się podda.

Wole dogiąć od czasu do czasu osłonę, niż trzymać się niskiej grupy osprzętu, bo lepszej będzie szkoda.

A ja mam oslonke. Kiedys uratowala ona moje przerzutki, gdy jechalem sobie po miescie i musialem szybko omijac jakiegos dzieciaka. Jako ze miejca bylo niewiele to zeby go nie przejechac zsunalem sie na ulice z wysokiego kraweznika. Gdyby nie oslonka to musialbym kupowac nowe przerzuty.

Ale mam taka dosc mala. Przez pewien czas mialem wieksza (dluzsza) i mnie szlag trafial.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...