Mały Napisano 21 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 Ja również nie mam osłonki ani na korbie, ani na przerzutce i nie mam zamiaru zakładać. Między szprychami, a kasetą zresztą też nie mam. Poprostu takie osłonki mi sie nie podobają i nie chce miać, ale to nie znaczy, że są do niczego :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikemaniak Napisano 21 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 Terz na korbie nie dam osłonki a o osłonce na przerzutkę już się wypowiedziałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azariel Napisano 21 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 oczywiscie, ze nie. w razie jakiegos uderzenia przeciez zawsze latwiej (i taniej) wymienic sama przerzutke niz rame ktora sie wygnie (do niej zamontowana jest oslonka). zreszta jak dlugo jezdze nic mi (i moim znajomym) sie z przerzutka oprocz wejscia w szprychy nie zdazylo... a od tego ta oslonka nie chroni raz tylko kumpel zmielil mi x.7 swoim przednim kolkiem - jakos sie tak wygielo i przerwalo pancerz, ale przerzutka jest cala edit: co do oslonki na korbie: po co to komu? mi jakos nigdy nie zdazylo sie zachaczyc o zeby korby spodniami...m.in. po to sa obcisle. no moze pare razy jak jechalem w "cywilnych" ciuchach to rąbek jeansow zachaczyl o tarcze...ale kto jezdzi w jeansach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaren Napisano 21 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 Ja mam osłone na korbie ale to rockring więc nie wygląda badziewnie jak ten plastikowy szmelc. Rockring sie przydaje a stwierdzam to po tym jaki sciorany miałem na koniec sezonu. Z czanego sprayu którym pomalowałem rockring prawie połowa zdarła się od uderzeń kamieni i innego syfu. Azariel nie wszyscy lubią obcisłe gacie i w życiu bym w takich nie wyjachał dlatego potrzebny mi jest rockring zeby smigać w normalnych gaciech i nie mówie o jeansach......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaren Napisano 21 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 Z moimi potęrznymi nogami to na pewno bym wyskoczył HEHEHEHEH spoko nigdy w getry się nie ścine Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marix Napisano 21 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 o wlasnie! co do spodni wlasnie dodatkowy argument, pare razy potrzebowalem jechac "po cywilu" i prawie se zniszczylem spodnie, wkrecaly sie dzinsy ze ja pierrrr cale w smarze były co do oslonki kasety to tez nie mam, ale to dlatego ze myslalem ze ona mi hałasuje, a hałasowały odblaski :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dinsdale Napisano 21 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 Z tych dwóch zdecydowanie bardziej przydaje przednia moim zdaniem (choć trudno może je porównywać bo mają do spełnienia zupełnie różne funkcje), zwłaszcza gdy ktoś często jeździ po cywilnemu w długich spodniach (np. do pracy, znajomych itp.). Bez niej nawet nie trzeba mieć specjalnie szerokich spodni żeby sobie je rozciąć, zwłaszcza przy przedniej korbie 48z. Ale jak ktoś jeździ głównie na wyprawy, przejażdżki itp. nie używając roweru jako codzienny środek transportu, a co za tym idzie tylko w spodniach przeznaczonych na rower, to fatycznie przednia osłonka może się wydać zbędna. Co do tylnej, w starym rowerze miałem parę gleb na prawą stronę, przerzutce nic się nie stało, ale był to pancerny SIS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
von Lauenberg Napisano 21 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 Nie miałem osłonki na przerzutkę, więc po OTB mam do wymiany i hak i przerzutkę (Altus - ale zawsze to jakaś kasa). Po wymianie napędu na wiosnę (Deore 2006) mam zamiar przyjrzeć się takim osłonkom i, w razie możliwości montażu, nabyć droga kupna. Nie obchodzi mnie, że to "obciachowe", wolę osłonkę niż płacić 30zł za hak i 120 za nową przerzutkę. Na korbie mam (Altus TY-40), ale nową kupuję bez osłony. Spodnie się i tak brudzą, a korba z osłoną mi się zwyczajnie nie podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teddo Napisano 21 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 taka osłonka pasuje i jest dobra do rowerów ATB, które i tak są obwieszone tego rodzaju sprzętem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaren Napisano 21 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 Powiem takj dlatego nie mam osłonki na przerzute bo to taki badziew, ze guzik osłania rozwali sie przerzuta hak i ta osłonka jak poważnie przywalisz. Jak słobo to przerzutce tez sie nic nie stanie ja mam x-7 mam ją całą ścioraną a działa jak nowa........... Fazi zmierz udo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teddo Napisano 21 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 alvaren, mnie taka osłonka kilka razy uratowała przerzutki jak wyprowadzałem rower z piwnicy i nieopatrznie zawadziłem w ciasnym przejściu przerzutkami, to były jedyne sytuacje kiedy mogła sie przydać i spełnić swoją rolę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kviki Napisano 21 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 Ja raz z kolezanka jechałem i ja stanełem a ona nei wychamowała i wrabała sie mi przednim kołem w ta osłonke:/ (wtedy jeszcze miałem). Jej powycinało szprychy a mi pogieło cała osłonke i tyle z tego było. Czasami sie przydaje ale moim zdaniem jest srednio potrzebna... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 21 Stycznia 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 Co do osłonki na korbę to ona właściwie jest mało przydatna bo nawet jak jest to i tak spodnie trzeba podwijać żeby nie uwaliły się od łańcucha. Jak nie podwiniemy będą brudne, jak nie podwiniemy i nie będzie osłonki można podrzeć o czym sam się przekonałem. Poza tym jak osłonki nie ma to lepiej to wygląda i łatwiej się czyści zębatkę. A protektor (osłonka za kasetą) to w ogóle zbędne jak dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teddo Napisano 21 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 panie wielkie udo ... przecież własnie napisałem że jedyny pożytek jaki był z tej osłonki to to że w piwnicy uratowała mi przerzutki od porysowania i do tego sie takie coś wg. mnie nadaje ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cookiesrulez Napisano 21 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 Ja nigdy nie miałem osłonki na przerzutkę i nigdy samej przerzutki nie rozwaliłem. Pościerana moja Acera jest i owszem, ale działa normalnie. Na korbie osłonkę mam, była fabrycznie i jakoś nie pomyślałem żeby ją ściągać. Ale nie przeszkadza mi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teddo Napisano 21 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 hm moze słowo uratowała nie było adekwatne .. powiedziałbym: zapobiegła .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trroy Napisano 21 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 Też ściągłem osłonke korby bo lepiej wygląda bez ale zastanawiam się czy nie załorzyć jej znowu bo faktycznie strasznie strzepi spodnie. Zimowych spodni nie mam więc zakładam getry, krótkie z pampersem i na to dresowe które już 2 razy były zszywane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaren Napisano 22 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 Fazi ja mam udo 53cm :D wiec raczej nie wyjade w geterkach HEHEHEHHE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 22 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 Fazi ja mam udo 53cm :D wiec raczej nie wyjade w geterkach HEHEHEHHE nigdy nie mów nigdy wyobraź sobie gościa jak Fazi /pozdrawiam Poznań / w holu hotelu 4* a moja szefowa na cały regulator " jurasek prosze mi bez spodni po hotelu nie chodzić " nie ma innego stroju bardziej wygodnego niz obcisłe :twisted: a co do osłonek może i wyglądaja do d..py ale wirujące koło zębate na maszynie musi mieć osłone wielu userów forumowych ma na łydkach ślady zebów po ukąszeniach przez ich ukochane maszyny ja jestem za Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 22 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 Jak wy schodzicie z tematu!!! Przypominam iż temat brzmi Osłona na przerzutkę...a nie wasze nogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spider Napisano 22 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 Miałem ,zdjąłem bez niej bike lepiej wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaren Napisano 22 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 Fazi ja przy tobie to kruszynka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialykom Napisano 22 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 a co powiecie na moje 58 cm? czysty miesien ;] pozostalosci po trenowaniu siatkowki... sorry za ot ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaren Napisano 22 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 Nie założe bo mam chudne krzywe nóżki a w takich gatkach wyglądałbym głupio poza tym nie lubie takich gaci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cookiesrulez Napisano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Temat jest o osłonkach na przerzutki a wy tutaj o jakichś nóżkach gadacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.