Piterpak Napisano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 jak w temacie... ciekawi mnie czy ktoś z was używa taką osłonkę na żadnym maratonie nie spotkałem się jeszcze z kimś kto by używał, ale na trasie już kilku widziałem moim zdaniem nie potrzebne, tylko zwiększa wagę jeszcze nic mi sie z moją deorką lx nie przytrafiło odkąd pamiętam zawsze je w makrokeszach montują i zawsze myślałem, że jak będę miał coś lepszego od Alivio na tyle to osłonkę muszę kupić ale jakos nigdy nie pamiętałęm, aż w końcu zrezygnowałem i jest dobrze pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duckbill Napisano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 ja nie używam chociaż myślałem o tym po tym jak przejechałem bokiem po asflacie jakieś 3 metry i zeszlifowałem trochę moją XT. Ale XT nic nie straciła ma efektywności działania, a wyglą mało mnie obchodzi wię csobie odpuściłem wkładanie do roweru dodatkowych ciężarów w postaci osłonki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turysta Napisano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Kiedyś używałem na starym rowerze, ale to było z 2 lata temu. Teraz nie mam zamiaru tego nigdy zrobić. Pytacie dlaczego? Bo jak kiedyś jechałem się przejechać po lasku to zabierałem ze sobą jego pół, czyli tego lasu. To jest takie trochę nie wyględne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Kiedyś miałem obowiązkowo, teraz nie mam i nie mam zamiaru mieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziomek Napisano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Kto tego jeszcze uzywa? Myslalem o zakupie czegos takiego, ale przy mojej ESKTREMALNEJ JEDZIE na rowerze trekkingowym.....PO CO? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
intermis Napisano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Taka osłonka to się nadaje jedynie do komunijnego sprzęta, a one są tak mocne że w rękach mogę takie coś pogiąć hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriss Napisano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Przy zakupie obecnego roweru chcialem dokupić osłonkę na Xt-eka (szkoda mi go było) ale gościu powiedzial, że do takiego sprzętu po pierwsze nie montuje się osłonek, nóżek ze względu na wygląd a po 2 (ważniejsze) oś tylna (piasta Deore) nie jest zrobiona p[od osłonkę i by się wykrzywiła, a z przerzutką nic nie powinno się stać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cub_S Napisano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Nie używalem i używać nie będe .... ale jeśli ktoś jezdzi po parku na trakingu w sumie czmu nie [ale wtedy ryzyko wywrotki też spada] Raz poszlifowałem swoją Deorke jak glebłem na mokrym asfalcie Jednak na działaniu i efektywności nie straciła ... więc raczej osłonki sensu nie mają ,a jak coś to troche zabawy w ślusarza i sie wyprostuje Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Ja aktualnie mam osłonkę, jest nawet po przejściach(dzięki temu moja STX RC jeszcze jest na swoim miejscu ) Jechałem w lesie i zjechało mi koło tylne bokiem no i zamiast zostawić przerzutkę w korzeniach to osłonka się tylko wygięła. IMO osłonka dobra rzecz ale musze sobie kupić nową Co do tego że oś sie skrzywi to :lol: moja jakoś jest prosta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 19 Stycznia 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Kto tego jeszcze uzywa? Ja Nie używalem i używać nie będe .... ale jeśli ktoś jezdzi po parku na trakingu w sumie czmu nie Tylko po co jak wtedy przerzutka jest raczej bezpieczna. ...ze względu na wygląd a po 2 (ważniejsze) oś tylna (piasta Deore) nie jest zrobiona p[od osłonkę i by się wykrzywiła... A nieprawda. Moja osłonka trzyma się na zamykaczu piasty (właśnie Deore) i wszystko ma się świetne. Gdyby nie osłonka to rozwaliłbym już niejedną przerzutkę. Może i nie wygląda to najlepiej i trochę waży, ale nie mam zamiaru z tego powodu zmniejszać swojego komfortu (psychicznego) i bezpieczeństwa sprzętu, podobnie jak z błotnikami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialykom Napisano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Nie używalem i używać nie będe moze bedziesz uwazal, ze sie czepiam, ale takie bledy strasznie raza. oslonke mialem w swoim rowwerze 'komunijnym' teraz nie planuje takowego zakupu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin5611 Napisano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Ja ostatnio oslonke mialem za czasow sis'a:) Teraz mam XTR którym przejechalem po kamieniach :| ale przerzotka zyje:) wiec leje na to... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRochee Napisano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 był już ten temat, radze poszukać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaren Napisano 20 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Kiedyś miałem przy ramce lecz gdy przychaczyłem tą osłonką i wygąałem ją razem z ramką to wyrzuciłem teraz nie mam i nie będę miał chodz mój x-7 jest już praktycznie cały zciorany. A ta ramka to był jakis markocash Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turysta Napisano 20 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Te wszystkie osłonki na przerzutki to tak jak ośmieszanie roweru. To jest podobne tak jak macie Kelly's Sabotage za 14499 zł i montujecie do niego bagażnik. To nie ma żadnego sensu. Tak samo nie ma sensu montować tej owej oslonki. Jak bym założył u siebie to bym się wstydzij podjechać do kumpli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 20 Stycznia 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 To jest podobne tak jak macie Kelly's Sabotage za 14499 zł i montujecie do niego bagażnik. To nie ma żadnego sensu. Na pewno coś w tym jest chociaż zależy od potrzeb użytkownika. Ja w Kalahari 575 zawsze miałem osłonkę, błotniki, a czasem nawet bagażnik Teraz bardzo się zdziwiłem ża rama Matts Sport ma dodatkowe mocowanie na bagażnik, niby typowo wyścigowa rama a tu takie coś. I w sumie dobrze bo może się przyda na jakiś wakacyjny wypad. A wracając jeszcze do osłonki to pamiętam jak kiedyś się wywaliłem i leciałem bokiem, niestety prawym bokiem i to po kostce brukowej. Osłonka została dosłownie zmasakrowana, cała się pogięła i pękła w jednym miejscu na spawie. Gdyby jej nie było miałbym po przerzutce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marix Napisano 20 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 ja nie widze w tym nic zlego ale nie uzywam. myslalem nad tym ale nie. argumenty wagowe do mnie nie trafiają ale za to mozna zahaczyć tą osloną i rower zostanie w jakichs krzakach a mmy jedziemy dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 20 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 ale za to mozna zahaczyć tą osloną i rower zostanie w jakichs krzakach a mmy jedziemy dalej Nie rozumiem was... wolicie zahaczyć przerzutką niż osłonką? :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 20 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Może chodzi oto ze jak zachaczy sie osłonka to sie zachaczy/zaczepi i stajemy zatrzymani przez krzak a o przerzutke sie otrze ? Nie wiem dla mnie zbędne coś.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duch Napisano 20 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Szczerze to i z osłonką wkręciłem mojego suntoura modelu juz nie pamietam w szprychy także ogólnie jestem na nie ostatnio tylko jak jezdze na sniegu mam tak czeste gleby ze zaczynam sie zastanawiac nad tym zlomem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikemaniak Napisano 20 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 No pewenie że to zbędny bajer ja w moim nowym rowerku na pewno tego nie zamontuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marix Napisano 21 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 głownie chodzi mi o to że osłonka to dodatkowe cm szerokości naszego roweru i nie wszedzie sie mozna zmiescic no ale fakt wazne ze rpzerzutka nie ucierpi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twiggy Napisano 21 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 Ja nie używam, tak samo jak tej osłonki co się montuje na korbe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marix Napisano 21 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 ja też nie ale to jest głupota nie jedne spodnie na tym rozwaliłem, poza tym wiecznie obsmarowane nogi i w ogole... do nastepnej korby kupie oslonke, albo w ogole kupie z Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 21 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 Ja od swojej korby wyrzuciłem osłonke, jakbym miał na przerzutce zrobiłbym to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.