barto7boku Napisano 26 Lipca 2011 Napisano 26 Lipca 2011 Witam ! No więc Zacznę Mam problem z przerzutką Shimano ten rower jest stary i problem polega na tym iż gdy chce włączyć bieg 1 nie mogę wbija tylko 2 a 1 nie a gdy 6 spada łańcuch, a rower wczoraj mocno przygrzmocił o glebę tak aż pedał prawy odleciał ale gwint jest spoko, ale co z tymi przerzutkami czy to hak czy sprężyna czy też linki ? Nie wiem czy hak się wykrzywił czy co bo na to nie zwracałem uwagi. Ważne że jeździ ten rower jest na mojej działce 30 km od mojego miasta. Tak więc czy to hak czy co jeżeli trzeba coś z tym zrobić czy niema jakiegoś schematu na naprawę tego bo nigdy się tym nie bawiłem i boje się że coś poknocę a za bele gówno zrobienia mechanik mi powie dużą cenę tak więc co z tym fantem zrobić. Pomocy !!!!
ProjeC19 Napisano 26 Lipca 2011 Napisano 26 Lipca 2011 Ta... Może zacznij od tego czy ta przerzutka działa dobrze?? to znaczy wszystkie przełożenia wchodziły jak powinny? Jak nie to regulacja, lecz mimo wszytko i tak nie zaszkodzi Po 2 można patrzeć czy hak jest skrzywiony ale tutaj to FOTO (!!) Poradnik do regulacji przerzutki masz w tym dziale podwieszony Być może jak mocno dostała ta przerzutka to może nie być już wiele warta...
barto7boku Napisano 26 Lipca 2011 Autor Napisano 26 Lipca 2011 PO 1 jestem 30 km od działki po 2 nie mam cym zrobić foto bo aparat wzięła sister na 2 miechy więc dopiero w sobotę zobaczę ale jak poznam czy jest wykrzywiony albo coś z tą sprężyną? albo w to mógł wlecieć jakiś kamyczek ?
ProjeC19 Napisano 26 Lipca 2011 Napisano 26 Lipca 2011 wlecieć mógł ale nie podejrzewam choć możesz ją wyczyścić to na pewno nie zaszkodzi sprężynę także obejrzeć czy nie złamała się Być może coś ze sworzniami się stało... Ale tak na 80% jeżeli wcześniej było ok a po tym zdarzeniu coś się zepsuło to jest to hak
ProjeC19 Napisano 26 Lipca 2011 Napisano 26 Lipca 2011 Hmm... takie wałeczki które trzymają przerzutkę w kupie jak "wyginasz" przerzutkę to one są na połączeniu no nie wiem jak to Ci wytłumaczyć
barto7boku Napisano 26 Lipca 2011 Autor Napisano 26 Lipca 2011 rozumiem czy trzeba coś podkręcać tam w przerzutce ?
ProjeC19 Napisano 26 Lipca 2011 Napisano 26 Lipca 2011 Nie nie chyba że przy regulacji ale to rób z poradnikiem lepiej Najpierw ją obejrzyj może zauważysz coś zrób zdjęcia i pokaż je jeżeli nie zdziałasz nic sam
barto7boku Napisano 27 Lipca 2011 Autor Napisano 27 Lipca 2011 ok thx za odp w razie czego będę tu pisał jutro jadę na działkę wiec luknę
Niedzwiedz1 Napisano 27 Lipca 2011 Napisano 27 Lipca 2011 Obstawiam złą regulację ograniczników wychylenia. Na forum masz przyklejony temat o regulacji.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.