Skocz do zawartości

[Przerzutka]Problem z działaniem

barto7boku

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam !

No więc Zacznę Mam problem z przerzutką Shimano ten rower jest stary i problem polega na tym iż gdy chce włączyć bieg 1 nie mogę wbija tylko 2 a 1 nie a gdy 6 spada łańcuch, a rower wczoraj mocno przygrzmocił :whistling: o glebę tak aż pedał prawy odleciał ale gwint jest spoko, ale co z tymi przerzutkami czy to hak czy sprężyna czy też linki ? Nie wiem czy hak się wykrzywił czy co bo na to nie zwracałem uwagi. Ważne że jeździ ;) ten rower jest na mojej działce 30 km od mojego miasta. Tak więc czy to hak czy co jeżeli trzeba coś z tym zrobić czy niema jakiegoś schematu na naprawę tego bo nigdy się tym nie bawiłem i boje się że coś poknocę a za bele gówno zrobienia mechanik mi powie dużą cenę tak więc co z tym fantem zrobić. Pomocy !!!!

Napisano

Ta... Może zacznij od tego czy ta przerzutka działa dobrze?? to znaczy wszystkie przełożenia wchodziły jak powinny? Jak nie to regulacja, lecz mimo wszytko i tak nie zaszkodzi :D Po 2 można patrzeć czy hak jest skrzywiony ale tutaj to FOTO (!!)

Poradnik do regulacji przerzutki masz w tym dziale podwieszony :)

Być może jak mocno dostała ta przerzutka to może nie być już wiele warta...

Napisano

PO 1 jestem 30 km od działki po 2 nie mam cym zrobić foto bo aparat wzięła sister :wallbash: na 2 miechy więc dopiero w sobotę zobaczę ale jak poznam czy jest wykrzywiony albo coś z tą sprężyną? albo w to mógł wlecieć jakiś kamyczek ?

Napisano

wlecieć mógł ale nie podejrzewam :P choć możesz ją wyczyścić to na pewno nie zaszkodzi sprężynę także obejrzeć :) czy nie złamała się :) Być może coś ze sworzniami się stało... Ale tak na 80% jeżeli wcześniej było ok a po tym zdarzeniu coś się zepsuło to jest to hak :P

Napisano

Hmm... takie wałeczki które trzymają przerzutkę w kupie :) jak "wyginasz" przerzutkę to one są na połączeniu :) no nie wiem jak to Ci wytłumaczyć :P

Napisano

Nie nie ;) chyba że przy regulacji ale to rób z poradnikiem lepiej :) Najpierw ją obejrzyj może zauważysz coś :) zrób zdjęcia i pokaż je jeżeli nie zdziałasz nic sam :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...