dobry72 Napisano 26 Lipca 2011 Napisano 26 Lipca 2011 Witam na forum i w pierwszym poście proszę o poradę. Zamierzam kupić pulsometr, budżet przeznaczony na to to 1000-1200 zł a wymagania dosyć nietypowe. Główny cel zakupu - pulsometr ma mi pomóc zrzucić zbędne kilogramy. Rower początkowo traktowałem jako narzędzie, które pomoże mi wprowadzić do swojego życia jakąkolwiek formę aktywności ruchowej. Po kilku miesiącach jest to dziś dla mnie wielka pasja, która przy okazji pozwoliła mi zrzucić kilka kilogramów. Moja waga jednak zatrzymała się na pewnym poziomie i więcej mimo regularnych treningów (staram się jeździć codziennie przynajmniej godzinę) zejść nie chce. Pulsometr będzie używany przede wszystkim na rowerze ale też na basenie i ewentualnie podczas wędrówek górskich. Zależy mi też na tym aby można go było zintegrować z aplikacją Endomondo działającą w telefonie lub aby można było eksportować z pulsometru pliki do formatów akceptowanych przez Endomondo. Poczytałem, również tutaj, nieco o pulsometrach i przyznaję, że mam już mętlik w głowie.
nanek3 Napisano 26 Lipca 2011 Napisano 26 Lipca 2011 To nie pulsometr jest pomocny w odchudzaniu, tylko Twoja wiedza na temat wpływu wysiłku na organizm, wsparta pulsometrem. Jeżeli chcesz zgrać pulsometr z aplikacją w telefonie, to zobacz opaskę/nadajnik bluetooth np. zephyr, lub polar Nie słyszałem żeby ktoś używał pulsometru podczas pływania. Z doświadczenia powiem, że o ile na rowerze można telefon przymocować do kierownicy, to podczas biegania/chodzenia, telefon jest już nieporęczny, także rozważ zakup osobnego pulsometru.
cichy70 Napisano 11 Sierpnia 2011 Napisano 11 Sierpnia 2011 garmin 310XT - mam, używam-idealny na rower, bieganie, basen, co kto tam chce.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.