Skocz do zawartości

[uszczelnienia] W piastach Shimano

jo_jacek

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegoś czasu po prostu denerwują mnie uszczelnienia w moich piastach (Deore i LX) Sprawdziłem z przodu na uszczelnieniu rozpędziłem ręką koło do prędkości chyba 20km/h (z licznikiem a rower wisiał na wieszaku) i kręciło się 36sek. Zdjąłem uszczelki zakręciłem do tej samej prędkości kręciło się 1min 40kilka sekund.. po prostu osłupiałem. Wiem ze nowości nie odkryłem no, ale bez przesady.. z uszczelnieniami koło Się po prostu zatrzymuje ze zdjętymi zatrzymuje się i jedzie w druga stronę i tak parę razy. Może da się coś z tym zrobić? poza likwidacją uszczelnień.. ?

nieraz sie nad tym zastanawiałem

pan asystent sprzedaży :033: jak kupowalem rowerek kazał dawac kropelke na te iuszczeli piast (ani razu tego nie zrobilem bo zapominam)

jeździłęm jakis czas bez tylnej uszczelki bo sie zapodizala roznicy nie zauwazylem ale też na postoju kolem nie kręciłęm.

w kazdym razie uwazam ze opony mają 3x wieksze znaczenie niz takie pierdólki jak te uszczelki i smary piast :)

a zeby nie meic takich problemow radze o tym nie myśleć w ogole:)

hmm ja jak patrze na moje suzczelki to widze 0.5 mmluki

Też mam te 0.5mm ale jakby ktoś zauwazył przynajmniej u mnie jest takie cos co jakby wchodzi jeszcze głębiej w piaste i to sie dzieki temu trzyma :] Może jakis kosmicznych oporów nierobi ale są a ja lubie jak wszystsko jest pieknie i gładko :] Olejem samochodowym tego nieposmaruje bo sie bedzie lepić syf .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...