Skocz do zawartości

[Mostek, kiera, rogi ] Co wybrać w rozsądnej cenie ?

sztopi17

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam taki oto problem. Wpadło mi pare "nowych" części i myślałem nad upgradem mojej poczciwej Meridy. Szukam jakiegoś dobrego mostka i kiera ( opcjonalnie rogi) . Kwota jaką chce przeznaczyć to ok. 150 zł . Na allegro jest taki wybór że nie mam zielonego pojęcia co wybrać. Pozdrawiam

Nie chce zakładać nowych tematów więc zapytam tutaj.

W przyszłym roku chce na przód założyć tarcze. Wybór padł na slx. Mam problem z wyborem v-ki na tył. Z jednej strony Avid sd 7 z drugiej mam klamki XT i szkoda mi kasy na nowe. Myślicie że razem będą w miarę kompatybilne ?

I drugie pytanie. Czy ww mostki mają rozmiar uniwersalny i pasują do współcześnie produkowanych rowerów.

Nie będzie żadnych problemów. Te elementy po prostu muszą być ze sobą kompatybilne.

Z mostkami nie do końca. O ile większość mostków ahead jest przeznaczona pod sterówkę 1 1/8" (choć zdarzają się też 1" jak i 1,5"), tak trzeba czytać, jaka jest średnica mocowania kierownicy (25,4mm lub 31,8mm). I kierownica musi mieć tyle samo.

Masz rozrzut. Zestaw do XC vs zestaw do DH.... dry.gif

Nie będzie żadnych problemów. Te elementy po prostu muszą być ze sobą kompatybilne.

Z mostkami nie do końca. O ile większość mostków ahead jest przeznaczona pod sterówkę 1 1/8" (choć zdarzają się też 1" jak i 1,5"), tak trzeba czytać, jaka jest średnica mocowania kierownicy (25,4mm lub 31,8mm). I kierownica musi mieć tyle samo.

Masz rozrzut. Zestaw do XC vs zestaw do DH.... dry.gif

Chyba zdecyduję się na ten zestaw http://allegro.pl/nowe-komplety-amoeba-borla-xc-mtb-25-4-kolor-wys-0-i1735881153.html

Szczerze powiedziawszy liczyłem na trochę więcej podpowiedzi dotyczących sprzętu. Dzisiaj przysiadłem od rana oglądam aukcje i forum jest tego po prostu od groma! Jeszcze dziś poszukam jak nie to biorę tą amoebe

• 3 tygodnie później...

Rozumiem gdyby to była rama czy amortyzator sprzed dwóch lat, takie rzeczy potrafią się mocno zmienić, bo powstają nowe wersje. Ale rurki...? To wszystko jest jak najbardziej aktualne, tym bardziej, że to, co napisał durnykot nie odnosi się do konkretnych modeli, a ogólnie do produktów Amoeby.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...