Skocz do zawartości

[rower] Merida Crossway V5 2011, czy Kross Evado 1.1 2010?

dominik147

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Proszę o poradę:

Chcę kupić jakiegoś niedrogiego (max 1100zł) crossa do sporadycznej jazdy przede wszystkim po drodze i zastanawiam się nad dowma modelami:

Merida Crossway V5 model z 2011r za 999zł, czy

Kross Evado 1.1 model z 2010r którego mogę mieć za 850zł(przecena z 999zł bo zeszłoroczny model).

Za Meridą przemawia amortyzator z przodu, no ale nie wiem czy ma to sens w takim niskim modelu.

W tym Krossie za to jest chyba lepszy mechanizm zmiany biegów.

Proszę o jakąś poradę, bo jestem kompletnym laikiem w temacie rowerów.

Napisano

A jeśli już bym miał wybierać bezwzględnie między tymi dowoma z tematu to który już lepiej wybrać??

Dodam że Krossa moge mieć za 850zł, a Meridę za 999zł.

Naprawdę nie chcę wydawać więcej niż 1000zł ponieważ na rowerze będę jeździł ok 2-3 razy w tygodniu latem a przez dalszą część roku wogóle.

A jeśli już bym miał wybierać bezwzględnie między tymi dowoma z tematu to który już lepiej wybrać??

Dodam że Krossa moge mieć za 850zł, a Meridę za 999zł.

Naprawdę nie chcę wydawać więcej niż 1000zł ponieważ na rowerze będę jeździł ok 2-3 razy w tygodniu latem a przez dalszą część roku wogóle.

Okazało się że tego Krossa mogę mieć nawet za 800zł.

Napisano

Mam Krossa i polecam :) nic się nie popsuło, przejechane 1000 km i mam nadzieję, że będzie tak dalej. Minus to to, że mógłby być lżejszy...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...