miq7 Napisano 26 Lipca 2011 Napisano 26 Lipca 2011 witam.czym koledzu smarują tulejki w kółkach wózka przerzutki? kiedyś użyłem łt43,ale widzę że za dużo nieczystości się zbiera.znalazłem coś takiego jak suchy smar w spraju PTFE - biały,tworzy cieniutką śliską i suchą powierzchnie ,tylko właśnie CIENKĄ... .co sądzicie, co Wy polecacie ?
beskid Napisano 26 Lipca 2011 Napisano 26 Lipca 2011 Smary to nie jest dobry pomysł dlatego jeśli już smaruję co zdarza mi się bardzo rzadko to robię to tym czym smaruję łańcuch. Napisałem bardzo rzadko bo raczej sporych ilości błota unikam.
abstinent Napisano 26 Lipca 2011 Napisano 26 Lipca 2011 czym byś nie posmarował, to i tak będzie syf no chyba że asfalt tylko trzeba czyścić i smarować(ja ostatnio dałem jakiś z shella smar)ale można ten co do oleju zresztą smaru tam zbytnio nie potrzeba, przynajmniej u mnie chwila roboty i kółeczka czyste dwa wypady w góry i cały napęd i tak do czyszczenia więc zbytnio mi to nie przeszkadza
beskid Napisano 26 Lipca 2011 Napisano 26 Lipca 2011 Tam nie ma co przesadzać ze smarowaniem bo co to da jak w np. XT jedno z kółek jest na maszynach. Co do tańszych też żadna przesada nie jest dobra a najlepiej regularnie usuwać pozostałości po brudzie z łańcucha i tyle.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.