Skocz do zawartości

[rower] GIANT REVEL 3 DISC

Skilcraft

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dostajesz to za co płacisz . 1500 to niestety mało na dobry rower . Co nie znaczy że ten giant jest zły . To rekreacyjny rower terenowy . Do lasu ok, na asfalt może mieć zbyt agresywne opony ( ale nie wiem ) . Giant to dobra rama i taka sobie reszta . Co do Krosa którego poleca ci Grzechu - to rower o sportowej geometrii . Może ci odpowiadać , może nie . Ja mam Gianta ( nieco lepszego ) i to jest dobry rower do turystyki i rekreacji .

Jesli nie zamierzasz jeździć w góry może zastanów się nad crossówką - było sporo tematów o crossówkach za 1500 - poszukaj.

Napisano

Może i ma bardziej sportowa ramę ale myślę ze za podobna kwotę będzie rower na lepszym osprzęcie. Ja jak kupowałem swój rower to żałowałem nie wydanych paru złotówek, jak po pierwszym wypadzie do Międzyzdrojów pękła mi zębatka w korbie i wracałem na na 3 zębatce z przodu ;) a gwarancja uwzględnia wymianę na taką samą więc nie warto było inwestować w ten badziew.

Napisano

Rogi się przydają, można zmieniać chwyt co poprawia komfort, lepiej się na nich podjeżdża, można na nich oprzeć rower itd. Ale jeśli Ci nie pasują wystarczy odkręcić.

Napisano

Grzechu, pisząc tutaj że u mnie na rynku ziemniaki są po 80gr wnoszę więcej do tematu niż Ty...

Giant to dobra marka, która niestety się ceni i w tej cenie można dostać coś lepszego u polskiej konkurencji takiej jak Unibike czy Kross, nie znaczy to że będą to bardzo duże różnice w osprzęcie, ale jednak ;)

Napisano

Ale ja wcale nie twierdze że Giant to zła marka, moja siostra ma ten rower od 14lat i nie były w nim wymieniane nowe obręcze ;) Ja tylko uważam że polski konkurent oferuje lepszy osprzęt oraz ramę z lepszych materiałów od Giant-a. Żeby kupić podobny rower zagranicznego producenta trzeba wydać powyżej 2200zł

Napisano

Ten level ma gorszy stop aluminium (choć nie twierdze że zła, niech użytkownicy coś ci powiedzą :P) i hamulce tarczowe na linkach, nie polecam. Cube dobra rama i fajny design (resztę osprzętu porównaj sobie sam ;)) Ja się zastanawiam nad A4 a Dynamics i nikt mi nie chce pomóc w wyborze :/

Napisano

Nie kupuj tanich Krossów,mają słabe ramy,geometria do kitu.Co z tego,ze przerzutki lepsze.Popieram wybór Gianta lub Cube Aim.Na obu jeżdzi sie bardzo dobrze.Z czasem osprzęt możesz zmienić(jak się zużyje) i będziesz jeszcze bardziej zadowolony.Na Krossa możesz spojrzeć,ale od modelu Level A10.To już są całkiem inne ramy.

Napisano

Pewnie tak, będą wyprzedaże obecnych roczników itp. To tak jak kabriolety kupuje się zimą xdd ale ja mam ochotę pojeździć na nowym jeszcze w tym roku :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...