Skilcraft Napisano 25 Lipca 2011 Napisano 25 Lipca 2011 Witam Czy opłaca się kupić tak do 1.500zł rower Giant Revel 3 DISC http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/revel.3.disc/7730/45428/ lub inny jakiś który polecacie. Rower ma służyć do jazdy po lesie + asfalt
Grzechu561 Napisano 28 Lipca 2011 Napisano 28 Lipca 2011 Jak dołożysz ze 200zł to masz już Krossa level a4 na duzo lepszym osprzęcie (kaseta i hamulce hydrauliczne a nie linka)
WaGiant Napisano 28 Lipca 2011 Napisano 28 Lipca 2011 Dostajesz to za co płacisz . 1500 to niestety mało na dobry rower . Co nie znaczy że ten giant jest zły . To rekreacyjny rower terenowy . Do lasu ok, na asfalt może mieć zbyt agresywne opony ( ale nie wiem ) . Giant to dobra rama i taka sobie reszta . Co do Krosa którego poleca ci Grzechu - to rower o sportowej geometrii . Może ci odpowiadać , może nie . Ja mam Gianta ( nieco lepszego ) i to jest dobry rower do turystyki i rekreacji . Jesli nie zamierzasz jeździć w góry może zastanów się nad crossówką - było sporo tematów o crossówkach za 1500 - poszukaj.
Grzechu561 Napisano 28 Lipca 2011 Napisano 28 Lipca 2011 Może i ma bardziej sportowa ramę ale myślę ze za podobna kwotę będzie rower na lepszym osprzęcie. Ja jak kupowałem swój rower to żałowałem nie wydanych paru złotówek, jak po pierwszym wypadzie do Międzyzdrojów pękła mi zębatka w korbie i wracałem na na 3 zębatce z przodu a gwarancja uwzględnia wymianę na taką samą więc nie warto było inwestować w ten badziew.
Skilcraft Napisano 28 Lipca 2011 Autor Napisano 28 Lipca 2011 trochę mi kierownica z rogami nie odpowiada ogólnie ;/
Krzyq Napisano 28 Lipca 2011 Napisano 28 Lipca 2011 Rogi się przydają, można zmieniać chwyt co poprawia komfort, lepiej się na nich podjeżdża, można na nich oprzeć rower itd. Ale jeśli Ci nie pasują wystarczy odkręcić.
rybciasum Napisano 29 Lipca 2011 Napisano 29 Lipca 2011 Grzechu, pisząc tutaj że u mnie na rynku ziemniaki są po 80gr wnoszę więcej do tematu niż Ty... Giant to dobra marka, która niestety się ceni i w tej cenie można dostać coś lepszego u polskiej konkurencji takiej jak Unibike czy Kross, nie znaczy to że będą to bardzo duże różnice w osprzęcie, ale jednak
Grzechu561 Napisano 29 Lipca 2011 Napisano 29 Lipca 2011 Ale ja wcale nie twierdze że Giant to zła marka, moja siostra ma ten rower od 14lat i nie były w nim wymieniane nowe obręcze Ja tylko uważam że polski konkurent oferuje lepszy osprzęt oraz ramę z lepszych materiałów od Giant-a. Żeby kupić podobny rower zagranicznego producenta trzeba wydać powyżej 2200zł
Skilcraft Napisano 1 Sierpnia 2011 Autor Napisano 1 Sierpnia 2011 hmm coś proponujecie zamiast gianta oraz krossa level a4 ?
rybciasum Napisano 1 Sierpnia 2011 Napisano 1 Sierpnia 2011 Ale ja wcale nie twierdze że Giant to zła marka, Nie znegowałem Twojego poglądu aczkolwiek wyłożyłem to samo co Ty wcześniej
Skilcraft Napisano 1 Sierpnia 2011 Autor Napisano 1 Sierpnia 2011 też się zastanawiam nad krossem EVEL A2 http://allegro.pl/rower-mtb-kross-level-a2-disc-raty-okazja-i1694718747.html oraz nad CUBE AIM Black n White http://allegro.pl/cube-aim-black-n-white-18-2011r-opole-i1728113841.html
Grzechu561 Napisano 1 Sierpnia 2011 Napisano 1 Sierpnia 2011 Ten level ma gorszy stop aluminium (choć nie twierdze że zła, niech użytkownicy coś ci powiedzą ) i hamulce tarczowe na linkach, nie polecam. Cube dobra rama i fajny design (resztę osprzętu porównaj sobie sam ) Ja się zastanawiam nad A4 a Dynamics i nikt mi nie chce pomóc w wyborze :/
nemo2009 Napisano 1 Sierpnia 2011 Napisano 1 Sierpnia 2011 Nie kupuj tanich Krossów,mają słabe ramy,geometria do kitu.Co z tego,ze przerzutki lepsze.Popieram wybór Gianta lub Cube Aim.Na obu jeżdzi sie bardzo dobrze.Z czasem osprzęt możesz zmienić(jak się zużyje) i będziesz jeszcze bardziej zadowolony.Na Krossa możesz spojrzeć,ale od modelu Level A10.To już są całkiem inne ramy.
Grzechu561 Napisano 2 Sierpnia 2011 Napisano 2 Sierpnia 2011 Mają bardziej sportową geometrie A co sądzisz o modelu Dynamics Gravity ???
Skilcraft Napisano 2 Sierpnia 2011 Autor Napisano 2 Sierpnia 2011 sobie tak myślę czy zimą nie będą tańsze rowery jak nie jest sezon ?
Grzechu561 Napisano 2 Sierpnia 2011 Napisano 2 Sierpnia 2011 Pewnie tak, będą wyprzedaże obecnych roczników itp. To tak jak kabriolety kupuje się zimą xdd ale ja mam ochotę pojeździć na nowym jeszcze w tym roku
Skilcraft Napisano 2 Sierpnia 2011 Autor Napisano 2 Sierpnia 2011 to ja sobie poczekam do zimy ;-) bo i tak śmigam na rezerwowym obecnie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.