Desmond Napisano 1 Sierpnia 2011 Autor Napisano 1 Sierpnia 2011 Mój amor u góry wygląda tak: http://a763.g.akamai.net/7/763/1644/1/app.infopia.com/img/image/fp/VPID/9516528/extra/1/size/300 na dole: http://www.adgp.co.jp/ds/Portals/0/SSK_CH_Gallery_Images/001_634467004702540140.jpg i ten na górze mam ustawiony albo na maxa w jedną stronę, albo go blokuje przekręcając w drugę; na dole nie wiem jak się ustawia ani w którą stronę kręcić bo nie ma żadnych oznaczen... a co do opon Schwalbe to słyszałem, że szybko się ścierają, to prawda?
Rulez Napisano 1 Sierpnia 2011 Napisano 1 Sierpnia 2011 Tym na górze w lewo - to będzie największa czułość - a w przeciwną powinna być blokada, tym na dole ustawia się jak szybko amor się wyprostuje, różnica w skrajnych ustawieniach powinna być zauważalna. Jeśli będziesz jeździł tym rowerem zgodnie z przeznaczeniem - czyli w terenie, to Schwalbe szybko się nie zetrą
Desmond Napisano 1 Sierpnia 2011 Autor Napisano 1 Sierpnia 2011 Ok, a ten po lewej na którym jest napisane Air coś się reguluje?
Rulez Napisano 1 Sierpnia 2011 Napisano 1 Sierpnia 2011 To zawór do pompowania powietrza, zależnie od ciśnienia ustawia się SAG.
Rengor Napisano 2 Sierpnia 2011 Napisano 2 Sierpnia 2011 Mam troszkę pytanie z innej beczki, mianowicie czym różni się rama omawianego w temacie modelu tj Trail SL2 od ramy flash'a (dokładnie tej) Pytam się ponieważ zastanawiam się czy owa rama jest dobrą bazą do budowy roweru pod XC
Rulez Napisano 2 Sierpnia 2011 Napisano 2 Sierpnia 2011 Trail jest zapewne z innego stopu i jest trochę cięższa, do tego Trail ma mufę suportu gwintowaną, a Slash ma mufę BB30, geometria jest taka sama , Trail to jest rama XC, a sam rower jest rowerem XC, co chcesz rozbudowywać ? zmienić osprzęt ? ten który jest, jest wystarczający do startów w wyścigach, maratonach XC, jak pisałem wcześniej, do wyścigów możesz zmienić opony - i to w zupełności wystarczy, ale oczywiście możesz zmieniać wszystko - tylko po co ?
lukas76 Napisano 2 Sierpnia 2011 Napisano 2 Sierpnia 2011 Witam, tez mam taki rower no i trochę mi podniósł ciśnienia; -amortyzator (wymiana po 100km)-luzy -klamka hamulca (wymiana po 20km)- wycieki -stery albo chodzą z oporem albo mają luzy to tyle. Jak na razie to wszystko wymieniłem , została tylko rama, amortyzator, siodełko, sztyca, stery i mostek i teraz jest prawie git (nie mogę coś ustawić szczęk , żeby nie obcierały) mimo wszystko polecam
Desmond Napisano 2 Sierpnia 2011 Autor Napisano 2 Sierpnia 2011 A jak te luzy w amorku idzie wychwycić, tzn. gdzie konkretnie te luzy mogą wystąpić? Ja mam problem taki, że amortyzator jakoś głośno chodzi przy ugięciu, nie wiem czy to normalne czy co?
lukas76 Napisano 2 Sierpnia 2011 Napisano 2 Sierpnia 2011 Takie syczenie to normalne a luzy są do wychwycenia przy uszczelkach- przytrzymaj przedni hamulec , złap obie części amortyzatora (goleń) tak za uszczelkę i poruszaj rowerem- na początku u mnie był bardzo mały luz ale po ok 100km powiększył sie 3-krotnie
Desmond Napisano 2 Sierpnia 2011 Autor Napisano 2 Sierpnia 2011 I wtedy z tym amortyzatorem poszedłeś do serwisu i Ci wymienili bez problemów na nowy? Czy trzeba było długo czekać?
lukas76 Napisano 2 Sierpnia 2011 Napisano 2 Sierpnia 2011 To była walka, wolę się tu nie rozpisywać bo to co robi sie z nowymi rowerami to skandal
Desmond Napisano 2 Sierpnia 2011 Autor Napisano 2 Sierpnia 2011 Z chęcią dowiedziałbym się jak walczyć! ;D
lukas76 Napisano 2 Sierpnia 2011 Napisano 2 Sierpnia 2011 Najpierw przeczytaj polską gwarancję , jeżeli jej nie masz to poproś o ni
Desmond Napisano 3 Sierpnia 2011 Autor Napisano 3 Sierpnia 2011 niestety gwarancję mam tylko w english, jest coś w gwarancji na temat luzów?
lukas76 Napisano 3 Sierpnia 2011 Napisano 3 Sierpnia 2011 Nie ale u mojego sprzedawcy jest polska gwarancja , w której piszą ,że naprawe wykonają w 2 tygodnie a w przypadku braku czesci w max miesiąć i wtedy masz juz podstawę do walki. Jak nie masz polskich papierów do roweru to "masz miec" bo w Polsce nie można niczego sprzedawać z obcojezyczna dokumentacją z tego co wiem , ale człowiek jest omylny
Desmond Napisano 3 Sierpnia 2011 Autor Napisano 3 Sierpnia 2011 Dzięki za radę, puki co luzów nie mam żadnych i mam nadzieje, że ominą mnie te nieprzyjemności Widziałem, że wymieniłeś koła u siebie na XT, jak wrażenia z jazdy? Duża różnica w porównaniu z seryjnymi?
lukas76 Napisano 3 Sierpnia 2011 Napisano 3 Sierpnia 2011 zdecydowanie lepiej, ale to też wina opon- ogólnie rower lepiej idzie, trochę sie na ustawiałem a tarcza i tak dalej trze o klocki hamulcowe , oprócz tego git
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.