Skocz do zawartości

[ max 2500 zł] Nowy MTB dla 120 kg chłopa

Rekomendowane odpowiedzi

dzięki wielkie za wyjaśnienia. Jutro rozpoczynam wielkie szukanie jeszcze w Krk, chcę poprzymierzać, podosiadać i ostatecznie decydować. Po powrocie pochwalę się zakupem (chyba, że wcześniej coś sie jeszcze bede radził:P) i wzrzucę jakieś fotki bo pewnie na dłużej tu zagoszczę:)

Dzięki wielkie jeszcze raz za wszystkie odpowiedzi i porady - wszystkim naraz i każdemu z osobna:)

Pzdr!

Witam ponownie.

Niestety Experta 2010 ktoś mi sprzątnął sprzed nosa i pomimo zdecdowania pewnie już mi się go nie uda dostać.

Jednak po przymierzeniu wielu roweerków stwierdzam, że najlepsze dla mnie byłyby ramy 18-19 cali, co trochę dyskwalifikuje tego A8.

Dostałem natomiast ciekawą ofertę:

Bulls Copperhead 1 2010 za podobną cenę, co o nim sądzicie?;>

Problemem chyba byłby serwis gwarancyjny bo raczej nie ma tej firmy w Polsce..

http://www.katalogrowerowy.pl/kr/rowery/xcmaratonprzelaj/9425-copperhead-1?id=443

Jak wypada w porównaniu z Levelem A8? Wiecie coś o rozwiązaniu Octalink?

Ktoś zna może jakiś sklep gdzie dostępny jest Expert z 2010?

Pozdrawiam!

Bulls jak najbardziej może być, osprzęt wytrzyma, octalink to system w którym oś suportu nie jest zintegrowana z korbą, ale w niczym to nie przeszkadza.

Nie wiem gdzie chcesz to kupić, ale gwarancje załatwia się w sklepie, więć po co martwisz się dystrybutorem.

OK, dzieki za szybką odpowiedź.

A co sądzić o takich roweruch, dostępnych w podobnej cenie:

http://kellysbike.com/index.php?id=pl_product&product_id=24807&countries_id=170&countries_name=pl&cat_id=269&subcat_id=2

http://kellysbike.com/index.php?id=pl_product&product_id=24431&countries_id=170&countries_name=pl&cat_id=269&subcat_id=271

http://kellysbike.com/index.php?id=pl_product&product_id=24809&countries_id=170&countries_name=pl&cat_id=269&subcat_id=271

Kolejno:

Magnus White

Madman

Quartz Master

Osprzęt nieco słabszy, lepszy amor no i firma o której nie myślałem szczerze mówiąc..

Jak na tle tego bullsa to wychodzi?

Pzdr!

Jednak takim hardcorem to nie jestem:)

Po przemyśleniu i rozważeniu wszelakich za i przeciw - padło na Bulls'a.

Może jakoś zniosę albo zmienię te czerwone linki (gumowe kondomy), a co do reszty - mam nadzieję na bezproblemowe użytkowanie.

Teraz tylko ćwiczyć formę, jeszcze w sierpniu bieszczadzkie trasy po ok 80 km i może w przyszłym sezonie jakiś maratonik..

Dziękuję wszystkim za pomoc, szczególnie Rulez'owi oraz beskid'owi oraz wszystkim innym, dzięki wam naprawdę łatwiej mi było to wszystko ogarnąć:)

W piątek powinien być u mnie to może jakieś fotki no i wrażenia wrzucę po pierwszej przejażdżce.

Pzdr!

Witam!

Rowerek dzisiaj do mnie dotarł, na razie krótka przejażdżka, 2 kilometry, ogólnie jestem zadowolony i złego słowa na razie powiedzieć nie mogę.

Troche mnie zastanawiają hamulce i amorek - po zwolnieniu blokady amorka przy większym wybieraniu chwile jakby skrzypiał no i ciekawi mnie jak długo ta blokada będzie skuteczna, czy spotkał się ktoś z Was z przypadkiem przestania działania takowej blokady?

Jedyna cholerna wada tego rowerku to siodełko, którenie chce się dać ustawić w poziomie, jego "róg" idzie w górę przez co zaczynam się martwić o swoją płodność i myślę co z tym fantem zrobić - wygląda jakby to sztyca siodełka była kiepsko zaprojektowana i śruba nie jest w stanie zachować odpowiedniej pozycji..

Jutro przejażdżka jakieś 17 km ale chyba tymczasowo na starym siodełku z innego rowerku:D

PS. Ile trwa okres docierania hamulców?

Pzdr!

Jedyna cholerna wada tego rowerku to siodełko, którenie chce się dać ustawić w poziomie, jego "róg" idzie w górę przez co zaczynam się martwić o swoją płodność i myślę co z tym fantem zrobić - wygląda jakby to sztyca siodełka była kiepsko zaprojektowana i śruba nie jest w stanie zachować odpowiedniej pozycji..

Sztyce jednośrubowe niezbyt dobrze trzymają siodełko, zwłaszcza przy większej wadze, radzę doinwestować i zmienić na 2 śrubową.

PS. Ile trwa okres docierania hamulców?

Przy Twojej wadze jeden dłuższy zjazd ;)

W każdym bądź razie, życzę zadowolenia z inwestycji w Bullsa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...