maniakse Napisano 25 Lipca 2011 Napisano 25 Lipca 2011 Czesc. Mam w planach kupic moje pierwsze mtb, glownym jego przeznaczeniem bedzie dirt, rzadziej street ale tez bedzie i tu pojawia sie moje pytanie a mianowicie ktory z tych rowerow bedzie lepszy? Ns Metropolis 2 na kolach 24/26 (ktore beda lepiej sie spisywaly???) czy Ns Holy 1, z kolami ta sama sytuacja co w Metro. Mam 1,72m wzrostu i waze 67kg Specyfikacja rowerów: Metro 2 Rama: NS 100% Cromoly, Widelec: Marzocchi Dirt Jumper 3, 100 mm skok, oś 10 mm, Stery: Salt by Wethepeople, system zintegrowanych kartridży (Campy spec: 45x45deg, OD41.8mm), Mostek: NS Quark, Kierownica: NS Mint Gripy: NS Martin Söderström Slim, Hamulce: Avid BB5 160mm tył, Tektro Novela 160 mm przód, Suport: SALT by Wethepeople, Mid-BB 19mm x 8 spline na dwóch łożyskach maszynowych Spanish BB, Korba: SALT by Wethepeople, tubular cromoly, Zębatka: SALT by Wethepeople, 28T CNC alloy ring, Łańcuch: KMC-410, Wolnobieg: Odyssey 13T, Obręcze: NS Fundamental, Piasty: Joytech 9 mm przód, Joytech Single Speed z wolnobiegiem 13T tył, Szprychy: czarne Velogross z nyplami DT Swiss 14mm, zaplot na 3 krzyże, Opony: Kenda K-Rad 26: 2.3 przód i tył, 24: 2.125 tył / 2.3 przód, Sztyca + Siodełko: Octane One w systemie pivotal, Pedały: NS Aerial, Holy 1 Rama: NS 100% stal Cro-mo, Widelec: Sztywny widelec NS 100% stal Cro-mo, 435 mm (a-c), Stery: Salt by Wethepeople, system zintegrowanych kartridży (Campy spec: 45x45deg, OD41.8mm), Mostek: NS Quark, Kierownica: NS Mint, Gripy: NS Martin Söderström slim, Hamulce: Avid BB5 160mm tył / v-brake Alhonga przód, Suport: SALT by Wethepeople, Mid-BB 19mm x 8 spline na dwóch łożyskach maszynowych Spanish BB, Korba: SALT by Wethepeople, tubular cromoly, Zębatka: SALT by Wethepeople, 28T CNC alloy ring, Łańcuch: KMC-410, Wolnobieg: Odyssey 13T, Obręcze: NS Fundamental tył / Jalco DDY przód, Piasty: Joytech 9 mm przód, Joytech Single Speed tył wraz z wolnobiegiem 13T, Szprychy: czarne Velogross z nyplami DT Swiss 14mm, zaplot na 3 krzyże, Opony: Kenda K-Rad 24: 2.125 tył / 2.3 przód, 26: 2.3 tył & przód, Sztyca + Siodełko: Octane One w systemie pivotal, Pedały: Odyssey Twisted PC Mile widziane tez inne propozycje, moze uda sie znalezc cos lepszego w tej cenie. Uzywanych tez nie wykluczam bo w tym przedziale cenowym raczej juz konkretny bike mi wyjdzie
Bombell Napisano 25 Lipca 2011 Napisano 25 Lipca 2011 Na twoje pytanie niestety nikt nie udzieli Tobie odpowiedzi. Rowery praktycznie na tych samych komponentach i różnią się tylko wielkością kół i widelcem/amortyzatorem jak sam mówisz. A wybór pomiędzy tym wynika tylko i wyłącznie z preferencji ridera. Nie ma żadnego magicznego wzoru, nie liczy się wzrost ani waga. Więc najlepiej jakbyś miał możliwość przejechania się na 24 i 26 jak i na sztywnym i amortyzatorze.
maniakse Napisano 25 Lipca 2011 Autor Napisano 25 Lipca 2011 No podzespoly prawie te same jednak czyms sie roznic musi bo te 700zl w cenie z powietrza sie chyba nie wzielo (na pewno nie z amora). Pytan mam jeszcze kilka - czy metropolis ze swoimi 13kg (jak bym bral to raczej na 24") nie bedzie za ciezki na street? O dirt sie nie obawiam bo tam wiecej robi predkosc + hopa i dobre wybicie wiec waga nie bedzie zbytnio przeszkadzala. A jakies inne propozycje w tej cenie moze macie (moze byc i mniej niz te 2700, portfel mniej ucierpi) bo w sumie 2 rowery to jak nie patrzec maly wybor jest a szkoda zakupic cos a pozniej zalowac bo bylo cos lepszego.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.