Skocz do zawartości

[Bagażnik] Topeak czy Sport A

bazyl3

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jaki bagażnik rowerowy, tylny polecilibyście do sakw MSX SL55. Waham się między Topeak MTX Super Tourist, a stalowym Expedice Sport Arsenal, tyle tylko że ten ostatni w opisie ma "do ram o rozmiarach do 22'", a mój crossfire to 23' wielgus. Pomożecie? Bo nie chciałbym wtopić 100 PLN, a w mojej okolicy nie ma jak pooglądać tych bagażników, bo w stacjonarnych nie występują :(

Napisano

Ja z tych dwóch wziąłbym... trzeci: Crosso za 84 zł :)

Problem polega jednakże na tym, że, jak donoszą użytkownicy SL55, bagażnik Crosso w jakiś sposób "gryzie się" z rzeczonymi sakwami :(

Napisano

Nie wiem w jaki sposób bagażnik Crosso gryzie się z twoimi sakwami , ale na pewno nie brałbym Sport Arsenala bo bagażnik może i nie jest zły ale ten to dopiero gryzie się z każdymi pożądnymi sakwami poza sakwami Sport Arsenala . A tak właściwie czy producent Twoich sakw nie wskazuje z jakimi modelami bagażnika te sakwy współgrają

Pozdrawiam geodan

Napisano

Nie wiem w jaki sposób bagażnik Crosso gryzie się z twoimi sakwami

W sumie też nie wiem, ale ci co użytkują donoszą o jakimś mocowaniu, które nie współgra z MSX.

A tak właściwie czy producent Twoich sakw nie wskazuje z jakimi modelami bagażnika te sakwy współgrają

Niestety nie - o TU

Napisano

A pisanie "Sakwa, dzięki możliwości regulacji w pionie i w poziomie, jest w 100% kompatybilna ze wszystkimi modelami bagażników." jakoś mnie nie przekonuje :D

Napisano

A co dokładnie gryzie się z crosso? Bo jak patrze, na system mocowania (zresztą podobny do tego który mam w Ortliebach), to nijak nie mogę dojść co może nie pasować...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...