Lezza Napisano 25 Lipca 2011 Napisano 25 Lipca 2011 No, więc zdecydowałem kupić 2 konkretne oponki związane idealnie z tym co robię na rowerze. Czyli, 70% teren (las/piasek) i 30% asfalt, AVS ~25m/h, trochę górek, średnia prędkość z górek 50-55km/h. Wybór padł na Racing Ralph 2.25 zważywszy na to, że Racing Ralphy miałem wcześniej i jeździło mi się na nich super. Szybkie, całkiem nieźle amortyzowały w terenie, na asfalcie też całkiem nieźle się na nich jeździło. Ale mam do Was pytanie. Warto 2.25 wziąć w teren? Chciałem wziąć 2.25 ale wersja Snake Skin, która charakteryzuje się zwiększoną wytrzymałością opony po bokach (wygląda to tak): Czy ktoś z Was używa wersji Snake Skin, jak to się spisuje? warto kosztem ceny i wagi opony zaprzątać sobie tym głowę? czy wziąć po prostu wersje 26x2.1 bez żadnych udziwnień? wymiana dętek u mnie to nie problem, patrząc na wersje Snake Skin jest to wytrzymała opona tak i tak. Co radzicie?
spootnick Napisano 25 Lipca 2011 Napisano 25 Lipca 2011 Według mnie Snake Skin ma sens na skały i ewentualnie jakieś roślinne kolce. Używałem tej wersji przez sezon i ścianki są wyraźnie grubsze niż w Evo. Gumy nie udało mi się na nich złapać. Szerokość brałbym chyba zależnie od swojej masy.
Lezza Napisano 25 Lipca 2011 Autor Napisano 25 Lipca 2011 Według mnie Snake Skin ma sens na skały i ewentualnie jakieś roślinne kolce. Używałem tej wersji przez sezon i ścianki są wyraźnie grubsze niż w Evo. Gumy nie udało mi się na nich złapać. Szerokość brałbym chyba zależnie od swojej masy. Ok dzięki, nie mogę tylko zajarzyć jeszcze o co chodzi z opcja TL Ready w oponkach Schwalbe? może mi ktoś wyjaśnić, bo w katalogu od a-z nie ma opisanego tego pojęcia.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.