kogut1992 Napisano 24 Lipca 2011 Napisano 24 Lipca 2011 Witam wszystkich tu na forum . Już od jakiegoś czasu myślę nad wycieczką rowerową z Gdańska do Malborka. Głównie nurtuje mnie jak wygląda trasa za Pruszczem Gdańskim bo do tamtąd to znam dobrze drogę . Chciałbym się dowiedzieć czy trasa prowadzi tylko głównymi drogami ,czy całą lub prawie całą trasę można przejechać jakimś bezpiecznym poboczem/drogą rowerową/chodnikiem/drogami pobocznymi z mniejszym ruchem ? bo nie uśmiecha mi się jazda takimi ulicami jak Trakt Św Wojciecha (wiadomo Tiry,autobusy itp) Byłbym bardzo wdzięczny za jakieś dokładniejsze info , odnośnie nazw ulic ,gdzie skręcić itp . Bardzo dziękuję i pozdrawiam
szych Napisano 27 Lipca 2011 Napisano 27 Lipca 2011 W Pruszczu odbij na stary wiadukt kolejowy, przejedź na drugą stronę, a dalej to do wyboru, płasko i prosto jak w mordę strzelił, zakręty jedynie na skrzyżowaniach . W Google Earth czy na Wikimapi możesz spokojnie sobie trase opracować. Ewentualnie może ten artykuł się przyda -> http://rowery.trojmiasto.pl/Szlak-Mennonitow-przez-Zulawy-Gdanskie-n22114.html
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.