Skocz do zawartości

[Kross]Hanter Dynamic

roweras

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Posiadam właśnie kross hanter dynamic i stąd moje pytanie,czy to dobry rower,czy makrokesz? :) Czy jest coś wart? :)

Napisano

Jest dobry na wypad po bułki do sklepu za rogiem a i to morze być czasem dla niego za duże wyzwanie :icon_mrgreen:

Mylisz się,przejechałem nim już co najmniej 2000 km i jak dotąd tylko kapcia zrobiliśmy(a kapec zrobił się przypadkowo przez ostrą felgę,a teraz wypiłowana jest i zabezpieczona dętka jest) :icon_mrgreen:

Napisano

Fakt, to dziadowski rower do jazdy w prawdziwym terenie, a nawet do normalnej jazdy, widziałem ostatnio zjeżdżających na takich rowerach z góry, musieli dohamowywać nogami ...

Gdybym miał na nim zjechać z krawężnika to bał bym się, że się widelec połamie...

Ale to wszystko nie znaczy, że nie można na nim przejechać 2 lub 3 tys kilometrów.

Napisano

Mylisz się,przejechałem nim już co najmniej 2000 km i jak dotąd tylko kapcia zrobiliśmy(a kapec zrobił się przypadkowo przez ostrą felgę,a teraz wypiłowana jest i zabezpieczona dętka jest) :icon_mrgreen:

Ale w czym się mylę?? Napisałem, że jest dobry na krótkie i niewymagające odcinki np. do sklepu czy do kolegi na drugi koniec miasta ale w cięższy teren się nie nadaje. Na wszystkim da się jeżdzić co czasem nie tylko widać ale i słychać na drugim końcu ulicy ale rower klasy MTB jest dobry wtedy kiedy jest uniwersalny czyli daje radę i po mieście a przede wszystkim w terenie.

Swoją drogą co do niektórych makrokeszy i narzekania na nie to z perspektywy czasu spełnieniem marzeń było by gdybym taki dostał na komunię :rolleyes:

Napisano

No widzisz czyli masz wyjątkowo trwałą sztukę ale uwierz mi na słowo w naprawdę ciężkim terenie szybko polegnie i tyle w temacie.

Napisano

Gdybym ja się nim przejechał po porządnym piachu to pewnie zerwał bym łańcuch, a pod górę przy obciążeniu przerzutka nie była by w stanie zredukować biegu, pewnie po przejeździe po kamieniach popękały by szprychy, lub złamał się widelec, nawet nie ma o czym pisać ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...