roweras Napisano 24 Lipca 2011 Napisano 24 Lipca 2011 Posiadam właśnie kross hanter dynamic i stąd moje pytanie,czy to dobry rower,czy makrokesz? Czy jest coś wart?
beskid Napisano 25 Lipca 2011 Napisano 25 Lipca 2011 Jest dobry na wypad po bułki do sklepu za rogiem a i to morze być czasem dla niego za duże wyzwanie
roweras Napisano 25 Lipca 2011 Autor Napisano 25 Lipca 2011 Jest dobry na wypad po bułki do sklepu za rogiem a i to morze być czasem dla niego za duże wyzwanie Mylisz się,przejechałem nim już co najmniej 2000 km i jak dotąd tylko kapcia zrobiliśmy(a kapec zrobił się przypadkowo przez ostrą felgę,a teraz wypiłowana jest i zabezpieczona dętka jest)
ManiakRowerowy Napisano 25 Lipca 2011 Napisano 25 Lipca 2011 W takim razie jeżeli przejechałeś 2000 km to po co się pytasz ? Może po prostu taki rower ci wystarcza.
roweras Napisano 25 Lipca 2011 Autor Napisano 25 Lipca 2011 Tak się tylko pytam,czy dobry Ale ja go dostałem na komunię
Rulez Napisano 25 Lipca 2011 Napisano 25 Lipca 2011 Fakt, to dziadowski rower do jazdy w prawdziwym terenie, a nawet do normalnej jazdy, widziałem ostatnio zjeżdżających na takich rowerach z góry, musieli dohamowywać nogami ... Gdybym miał na nim zjechać z krawężnika to bał bym się, że się widelec połamie... Ale to wszystko nie znaczy, że nie można na nim przejechać 2 lub 3 tys kilometrów.
beskid Napisano 25 Lipca 2011 Napisano 25 Lipca 2011 Mylisz się,przejechałem nim już co najmniej 2000 km i jak dotąd tylko kapcia zrobiliśmy(a kapec zrobił się przypadkowo przez ostrą felgę,a teraz wypiłowana jest i zabezpieczona dętka jest) Ale w czym się mylę?? Napisałem, że jest dobry na krótkie i niewymagające odcinki np. do sklepu czy do kolegi na drugi koniec miasta ale w cięższy teren się nie nadaje. Na wszystkim da się jeżdzić co czasem nie tylko widać ale i słychać na drugim końcu ulicy ale rower klasy MTB jest dobry wtedy kiedy jest uniwersalny czyli daje radę i po mieście a przede wszystkim w terenie. Swoją drogą co do niektórych makrokeszy i narzekania na nie to z perspektywy czasu spełnieniem marzeń było by gdybym taki dostał na komunię
roweras Napisano 25 Lipca 2011 Autor Napisano 25 Lipca 2011 Jeździłem nim też po błotach i piachach i pojechał bardzo dobrze dzięki swoim grubym oponom
beskid Napisano 25 Lipca 2011 Napisano 25 Lipca 2011 No widzisz czyli masz wyjątkowo trwałą sztukę ale uwierz mi na słowo w naprawdę ciężkim terenie szybko polegnie i tyle w temacie.
Rulez Napisano 25 Lipca 2011 Napisano 25 Lipca 2011 Gdybym ja się nim przejechał po porządnym piachu to pewnie zerwał bym łańcuch, a pod górę przy obciążeniu przerzutka nie była by w stanie zredukować biegu, pewnie po przejeździe po kamieniach popękały by szprychy, lub złamał się widelec, nawet nie ma o czym pisać ...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.