Gość cheeech Napisano 18 Stycznia 2006 Napisano 18 Stycznia 2006 No wiec tak. Kupilem stery FSA THE PIG DH PRO ( te na maszynowych łozyskach). Wbilem pierscien w amortyzator,wbilem dolne miski, potem gorne i tu sie problem zacząl. Po przykreceniu kierownicy i mostka chcialem je przetestowac, poruszylem kierownica a tu słysze jakis dzwiek, kierownica ledwo skrecam ( mostek skrecilem mocno tak samo srube przy gwiazdce) wiec poluznilem ta srube, przestalo oddawac dzwiek.( łozysko wlozylem chyba dobrze) Myslalem ze wszystko bedzie ok, ale po paru sekundach zrobile sie luz , i musialem ta srube przykrecic mocniej, a tu na nowo slysze jakby cos tarlo. Dzwiek dochodzi z gornej miski ( 2 czesci gornej miski tra o siebie) wyglada to tak jakby brakowalo jakiejs podkladki. Co to moze byc? Tak powinno byc? Dotrze sie? Jezeli macie te stery to napiszczie krok po kroku jak je zlozyc.
Jakuben Napisano 18 Stycznia 2006 Napisano 18 Stycznia 2006 Nie wiem w czym jest problem przy skrecaniu tych sterów,bo jest to bajecznie proste:|.Mam nadzieje ze masz wszystko co jest widoczne na obrazku.napisz do mnie na gg(5202738) to ci wszystko wyjaśnie krok po kroku jak to zrobic :wink:
Gość cheeech Napisano 18 Stycznia 2006 Napisano 18 Stycznia 2006 Tak, mam wszystko to co na zdj.No wiec tak. Poluzowalem srube od kapsla, i na razie jest dobrze, tzn nie ociera, chodzi plynnie, nie ma tez luzow. Jesli nie beda sie luzy pojawiac to juz bedzie ok. Tyle ze wczesniej poluzowalem srube, nie ocieralo ale sie luz zrobil!
Jakuben Napisano 18 Stycznia 2006 Napisano 18 Stycznia 2006 Bo tych sterów nie trzeba skrecac mocno, a ty je skreciles chyba za mocno i dlatego nie chodziły płynnie tylko ocierały.
skrzynia Napisano 18 Stycznia 2006 Napisano 18 Stycznia 2006 "Zasady pisania nowych tematów" - tytuł tematu był nieprawidłowy; brak " [ ] ". W kwestii sterów, przychodzi mi do głowy conajmniej kilka powodów - źle (krzywo) nabite miski - za bardzo skręcone, to zapewne było powodem tego, że ciężko skręcało się kierownicą - jak tak trochę pojeździsz to za niedługo będziesz znów kupował stery - źle złożone, ale to jest raczej mało prawdopodobne.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.