Skocz do zawartości

[Rękawki, nogawki]Jakie będą najlepsze?

adams822

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam taki problem bo zamarzam sobie kupić rękawki oraz nogawki, ale nie wiem które wybrać, jakie są różnice miedzy tymi za 30 zł, a za 80zł, był był wdzięczny gdyby mi ktoś napisał tą ów różnicę, oraz ewentualnie coś polecił.

Na allegro dostępne są:

Rękawki:

Accent - Mój odnośnik - 25 zł

Mimo - Mój odnośnik - 30 zł

Rogelli - Mój odnośnik - 54 zł

Nogawki:

Accent - Mój odnośnik - 39 zł

Mimo - Mój odnośnik - 56 zł

Rogelli - Mój odnośnik - 65 zł

Vezuvio - Mój odnośnik - 65 zł

Wybrałem tylko te, gdzie można sobie wybrać dowolny rozmiar.

Ja mam ten zestaw accent'a. Sprawdza się ok.

Pozostałe z listy oprócz nogawek Vezuvio to masz wszystko "lekko ocieplane".

Zależy na jaką pogodę ma to być. W accentach jeżdżę powyżej 10 stopni i nie zmarzłem jeszcze. Nie wiem czy w tych "lekko ocieplanych" nie byłoby mi za ciepło.

ja mam (ale same nogawki) Rogelli. Są ocieplane i jestem zadowolony. Jeżdżąc w temp. nawet poniżej +5 odczuwałem komfort termiczny. Kwestia jeszcze jakim kto jest zmarzluchem ;) Niestety nie posiadałem innych, więc nie mam punktu odniesienia.

Co jakiś czas robię z kumplami dłuższe trasy i niestety powroty są w nocy, przyda się jakieś ocieplenie, bo już z 4 razy tak wracałem w nocy i było cholernie zimno, że ledwo chciało się jechać.Teraz się zastanowię co wybrać, pomyśle nad tym kompletem od Rogelli.

Accenta są chyba ocieplane o ile się nie mylę,sprawdź dokładnie w opisie aukcji lub zapytaj sprzedającego. Taka rzecz bardzo przydaje się także wtedy,kiedy jeździsz jesienią lub w nocy,wiem to z własnego doświadczenia. Cenowo też wygląda całkiem w porządku.

Ja miałem Biemme za 80 zł i spisywały się doskonale. Moi dwaj koledzy mają je nadal i są bardzo zadowoleni. Sprawdziliśmy je w górach (zjazd z Velety i kilku innych miejsc), ciepłe, komfortowe jakość pierwszorzędna. Problem w tym, że nie miałem porównania z innymi. Nie mam ich teraz bo zgubiłem... :-(

Zdecydowałem się na Rogelli po dłuższych przemyśleniach, właśnie przed chwilą kurier mi przysłał i od razu przymierzyłem, patrze coś tu się nie zgadza, bo lewy rękawek mi się zsuwa a prawy nie, rozmiarówka s/m, więc niby jest dobrze, przyniosłem centymetr, zmierzyłem i wyszło że lewy jest o 1,5 cm dłuższy od prawego w górnej części.Teraz trzeba odsyłać i czekać.Jak oni mogli to pomylić, chyba przy pakowaniu.

Specjalnie przecież nie będę pakował by się zmieścić w ten rękawek.

https://picasaweb.google.com/107543035685464105704/RekawkiRogelli?authkey=Gv1sRgCMXu5YCR2-HhywE#

Ja od miesiąca posiadam nogawki Endura Thermolite. Nie mam porównania z innymi ale jeździ mi się w nich bardzo dobrze. Teraz zastanawiam się czy nie sprawić sobie ocieplaczy kolan gdy na nogawki jest za ciepło z przy szybszej jeździe kolana narażone są na wychłodzenie. Nie wiem jak Wy, ale mi od czasu do czasu dokuczają bóle kolan i doszedłem do wniosku, że przyczyną jest ich wychładzanie.

jeśli chodzi o Vezuvio z Nowatexu to masz do wyboru tzw. cienkie i ocieplane

dotyczy to tak samo rękawków jak i nogawek

i tez tutaj masz podtsawową różnice w cenie - cienkie rękawki albo nogawki to po prostu lycra

a wszystko pow.60zł to już ocieplane - w przypadku Vezuvio materiał to Superroubaix i faktycznie

sprawdza się poniżej 7-5 st.C

pozdrawiam,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...