adams822 Napisano 24 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Witam Mam taki problem bo zamarzam sobie kupić rękawki oraz nogawki, ale nie wiem które wybrać, jakie są różnice miedzy tymi za 30 zł, a za 80zł, był był wdzięczny gdyby mi ktoś napisał tą ów różnicę, oraz ewentualnie coś polecił. Na allegro dostępne są: Rękawki: Accent - Mój odnośnik - 25 zł Mimo - Mój odnośnik - 30 zł Rogelli - Mój odnośnik - 54 zł Nogawki: Accent - Mój odnośnik - 39 zł Mimo - Mój odnośnik - 56 zł Rogelli - Mój odnośnik - 65 zł Vezuvio - Mój odnośnik - 65 zł Wybrałem tylko te, gdzie można sobie wybrać dowolny rozmiar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psycho Napisano 24 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Ja mam ten zestaw accent'a. Sprawdza się ok. Pozostałe z listy oprócz nogawek Vezuvio to masz wszystko "lekko ocieplane". Zależy na jaką pogodę ma to być. W accentach jeżdżę powyżej 10 stopni i nie zmarzłem jeszcze. Nie wiem czy w tych "lekko ocieplanych" nie byłoby mi za ciepło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
novszy Napisano 25 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 ja mam (ale same nogawki) Rogelli. Są ocieplane i jestem zadowolony. Jeżdżąc w temp. nawet poniżej +5 odczuwałem komfort termiczny. Kwestia jeszcze jakim kto jest zmarzluchem Niestety nie posiadałem innych, więc nie mam punktu odniesienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adams822 Napisano 25 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Co jakiś czas robię z kumplami dłuższe trasy i niestety powroty są w nocy, przyda się jakieś ocieplenie, bo już z 4 razy tak wracałem w nocy i było cholernie zimno, że ledwo chciało się jechać.Teraz się zastanowię co wybrać, pomyśle nad tym kompletem od Rogelli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Freesport Napisano 26 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Accenta są chyba ocieplane o ile się nie mylę,sprawdź dokładnie w opisie aukcji lub zapytaj sprzedającego. Taka rzecz bardzo przydaje się także wtedy,kiedy jeździsz jesienią lub w nocy,wiem to z własnego doświadczenia. Cenowo też wygląda całkiem w porządku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swinkanie Napisano 28 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Ja miałem Biemme za 80 zł i spisywały się doskonale. Moi dwaj koledzy mają je nadal i są bardzo zadowoleni. Sprawdziliśmy je w górach (zjazd z Velety i kilku innych miejsc), ciepłe, komfortowe jakość pierwszorzędna. Problem w tym, że nie miałem porównania z innymi. Nie mam ich teraz bo zgubiłem... :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adams822 Napisano 2 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Zdecydowałem się na Rogelli po dłuższych przemyśleniach, właśnie przed chwilą kurier mi przysłał i od razu przymierzyłem, patrze coś tu się nie zgadza, bo lewy rękawek mi się zsuwa a prawy nie, rozmiarówka s/m, więc niby jest dobrze, przyniosłem centymetr, zmierzyłem i wyszło że lewy jest o 1,5 cm dłuższy od prawego w górnej części.Teraz trzeba odsyłać i czekać.Jak oni mogli to pomylić, chyba przy pakowaniu. Specjalnie przecież nie będę pakował by się zmieścić w ten rękawek. https://picasaweb.google.com/107543035685464105704/RekawkiRogelli?authkey=Gv1sRgCMXu5YCR2-HhywE# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ingaas Napisano 3 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Ja od miesiąca posiadam nogawki Endura Thermolite. Nie mam porównania z innymi ale jeździ mi się w nich bardzo dobrze. Teraz zastanawiam się czy nie sprawić sobie ocieplaczy kolan gdy na nogawki jest za ciepło z przy szybszej jeździe kolana narażone są na wychłodzenie. Nie wiem jak Wy, ale mi od czasu do czasu dokuczają bóle kolan i doszedłem do wniosku, że przyczyną jest ich wychładzanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzepkok Napisano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 jeśli chodzi o Vezuvio z Nowatexu to masz do wyboru tzw. cienkie i ocieplane dotyczy to tak samo rękawków jak i nogawek i tez tutaj masz podtsawową różnice w cenie - cienkie rękawki albo nogawki to po prostu lycra a wszystko pow.60zł to już ocieplane - w przypadku Vezuvio materiał to Superroubaix i faktycznie sprawdza się poniżej 7-5 st.C pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adams822 Napisano 4 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Kupiłem nogawki i rękawki z Rogelli, wczoraj miałem dłuższy wypad, powrót w nocy(było chyba 8-9 stopni), i się nogawki sprawdziły, nie było żadnego dyskomfortu, a rękawki dzisiaj odeślę i zamienię na dobry rozmiar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.