Skocz do zawartości

[Rekawiczki] Rękawiczki vs mróz

jo_jacek

Rekomendowane odpowiedzi

Na ta temperature chyba najlepsze sa downhillowo-freeridowe rekawice z dlugimi palcami :D. Przynajmniej ja mam rekawiczki Fox Digit i nosze je ponizej 10-12 stopni, wtedy sa idealne. W wyzszych temperaturach nie odczuwa sie ciepla, ale juz sie rece poca. Dzis rano kolo 5:30, jak jechalem do pracy, bylo -2 stopnie i lapy mi w nich nie zdazyly zmarznac na dystansie 8 km, wiec nie sa zle. Ale podejrzewam, ze powyzej pol godziny jazdy w temperaturze ponizej zera daloby mi sie juz we znaki. Ale do dwoch-trzech stopni w plusie sa idealne jak dla mnie. Nie sa grube, nie ma problemu z rapidfire czy chwytaniem np kluczy, a chronia niezle. Znajomy mial podobne Specjalizeda i tez sobie chwalil.

• 4 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Rękawiczki zimą to bardzo ważna rzecz ale nie tylko zimą i należy o tym pamietać...bo za parę lat może nas spotkać nie miła niespodzianka z naszymi stawami (nadgarstki) dlatego ważne, żeby rękawiczki były dobrze dopasowane i spełniały swoje funkcje...moja propozycja:

http://www.malker.pl/product_info.php/cPat...products_id/190

pozdrawiam,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...