ksawcio97 Napisano 24 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Witam! Przeczytałem już wszystkie posty w tym temacie ale mi nie odpowiadają. Jakie polecacie trasy? Jadę z rodzicami którzy woleliby więcej tras ale krótszych bo prędko się męczą. Lepiej aby były na asfalcie, ewentualnie na polnych dróżkach . Z góry dziękuję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 24 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 A mieszkasz bliżej Karkowa czy Częstochowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksawcio97 Napisano 24 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Nie, my mamy w planie tam jechać. Ja mieszkam obok Rybnika (śląsk). Nie wiem dokładnie gdzie będziemy mieszkać. Ale co twoim zdaniem należy odwiedzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 24 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Szlak orlich gniazd oraz sokole góry, generalnie na jurze gdzie nie pojedziesz będzie fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yacek12 Napisano 25 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Nie wiem gdzie się zatrzymacie ale generalnie na Jurze szlaki rowerowe nie są w najlepszym stanie. Z reguły jest na nich sporo piachu (mam na myśli szlaki terenowe), dlatego proponowałbym ustalanie tras w oparciu o mapę. Wtedy można wybierać drogi asfaltowe czy nawet twarde szutrówki o drugo czy trzeciorzędnym znaczeniu. Ruch samochodowy jest na nich znikomy a i jakość czasami bardzo przyzwoita. Oczywiście są na Jurze miejsca, które koniecznie trzeba odwiedzić ale myślę, że te akurat znasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksawcio97 Napisano 25 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 dzięki za odpowiedzi . Moi rodzice trochę nie są przekonani do tych gór i woleliby jechać do Zakopanego. A tam są jakieś fajne trasy? Planujemy jechać na Morskie Oko. A moglibyście polecić jakieś domy wczasowe z wypożyczalnią rowerów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radosny Napisano 26 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Hej hej Z mojego doświadczenia stwierdzam że zdecydowanie więcej tras rowerowych znajdziecie na Jurze niż w Zakopanem i jego okolicach. I jeszcze jedna ważna rzecz. Piszesz że chcecie się wybrać nad Morskie Oko; uprzedzam że jeśli chcielibyście udać się tam na rowerach to jest to niemożliwe z powodu zakazu wprowadzonego przez władze parku. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksawcio97 Napisano 26 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Dzięki . A w Beskidach? Też takie łatwe szlaki albo coś innego. Chodzi mi głownie o Wisłę i Ustroń(ewentualnie Brenna) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.