p91 Napisano 24 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Witam, zmieniałem dętkę i gdy koło było zdjęte, przez przypadek użyłem hamulca, dosyć mocno, co spowodowało zablokowanie się klocków. Wobec tego nie jestem w stanie włożyć koła z powrotem. Gdzie muszę "pokręcić", żeby odblokować te klocki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 24 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Zakładając że masz hamulec hydrauliczny musisz zdemontować klocki i rozepchać tłoczki np. płaskim śrubokrętem. Naciskasz na tłoczek aż się całkiem schowa i przytrzymujesz go tak kilkanaście sekund. Potem to samo z drugim. Zakładasz klocki, ustawiasz hamulec, wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conquistador Napisano 28 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 mozna jesczze dodac, ze rozpychając owe tłoczki tzreba to robić w miarę delikatnie by ich nie uszkodzić - np w Hayesach łatwo uszkodzic wystający 'cypek' do mocowania klocków. btw. ja rozpycham tłoczki nawet nie zdejmując klocków - wygodnie robi sie to płącką rączką od łyzeczki do herbaty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 28 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 płącką rączką wtf...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atvrider Napisano 28 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 ja np. urwałem ten wystający cypek właśnie z braku ostrożności.... ale poxipol ułatwił sprawę, hamulce działają już z 2 lata po urwaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.