Skocz do zawartości

[Rower] Przegląd gwarancyjny

Qatooo83

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

mam pytanie dotyczace przegladu gwarancyjnego. Chce kupic rower firmy Kands a z tego co wiem serwisuje go tylko producent i sprzedawca. mam 2 pytanka:

- czy kazdy sklep sprzedajacy rowery firmy kands moze mi udzielic tego przegladu gwarancyjnego?

- czy moge oddac rower do tego przegladu w innym sklepie niz w ktorym go zakupilem?

Napisano

Info na ten temat powinno znajdować się w gwarancji. Przegląd nawet jeśli będzie mógł być wykonany przez każdy autoryzowany salon sprzedaży kands to raczej tylko do tej sieci się ograniczy.

Gdybam sobie że przegląd gwarancyjny będzie chciał ci zrobić sklep który sprzedał rower, bo takie przeglądy zazwyczaj są płatne i będą chcieli zarobić. :)

Napisano

a mam jeszcze pytanie jesli mam rower na gwarancji to i tak kazde wyregulowanie roweru jest platne?

a drugie pytanie to co jesli nie stawie sie na ten przeglad gwarancyjny? raczej przepada cala gwarancja?

aha i jeszcze jedno czy ten przeglad gwarancyjny jest bardzo wazny? bo np jesli mam jechac z rowerm to musze za paliwo zaplacic okolo 150 zl to mysle ze raczej bedzie mi to malo potrzebna bo za ta kase to dokupie sobie nowa czesc do roweru i nie bedzie trzeba nic naprawiac co o tym sadzicie?

Napisano

Jeżeli kupujesz w sklepie stacjonarnym to rower musisz dostać wyregulowany. Za każdy następny serwis zapłacisz. W przypadku sklepów internetowych sam będziesz musiał go poskładać i wyregulować.

Nie ma przeglądu, nie ma gwarancji, proste.

Napisano

ok dzieki za wszystkie odpowiedzi. Doszedlem do wniosku ze nie oplaca mi sie placic za paliwo 150 zl zeby miec dalej gwarancje a potem jak cos sie zepsuje znowu 150 zl zeby mi to zrobil w ramach gwarancji bo za ta kase kupie sobie nowa czesc wiec jeszcze raz dzieki i TEMAT DO ZAMKNIECIE

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...