Skocz do zawartości

[Silnik] Elektryczny czy spalinowy?

BogMac

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Wiem, że było już kilka dyskusji na ten temat nie mniej proszę o pomoc.

Jeżdżę na trójkołowym rowerze poziomym wyposażony w silnik elektryczny. Silnik super, wbudowany w tylną piastę, osiągi zadowalające. Nie mniej akumulatory są problemem. W ciągu trzech lat zajeździłem trzeci komplet. Każdy 'znawca' twierdzi, że to nie możliwe, że do 1000 ładowań ale poradzić nikt nie umie. Są cholernie ciężkie, aku z silnikiem przewyższa masę samego roweru. Jest cichy i wygodny to fakt ale nigdy nie mogę być pewien zasięgu. Mieszkam w górzystym terenie i często same pedały to mało.

Jeździłem na silniku wspomagającym. Super się jeździ ale on ma jedyną wyższość nad moim rozwiązaniem, że aku mogą być mniejsze.

Dlatego zastanawiam się nad spalinowym. Potrzebuję silnik maksymalnie bezawaryjny. Nie jestem w stanie wykonać przy nim samodzielnie żadnych prac. Kolejnym moim problemem jest przeróbka. Posiadam w prawdzie rower produkowany seryjnie ale nie jest to rower typowy.

Stąd moje pytania.

Jaki silnik moglibyście polecić?

Czy znacie jakiś warsztat który podjąłby się montażu?

Dziękuję za pomoc.

Napisano

Z takim czymś może być problem... Szczególnie że nie dostaniesz chyba nowego silnika, ponieważ takowych się nie produkuje, by musiałbyć od czegoś innego, poza silnikiem potrzebujesz przecież baku na paliwo, wydechu jakiegoś, czegoś do rozruchu, poza tym przy takim czymyś trzeba coś prawie ciągle robić chyba że dobrze byś trafił :) Ktoś pewnie by się znalazł, ale to byś musiał u siebie już szukać :P warsztatów w tym specjalizujących się raczej nie ma :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...