japycz2 Napisano 24 Lipca 2011 Napisano 24 Lipca 2011 Witam Od jakiegoś czasu jestem posiadaczem kolarki, coś takiego jak tutaj: opony z którymi ją dostałem( 700x23C koło 28 call) były strasznie starte, tak mi się przynajmniej wydaje, zdarzało się że i tygodnia nie wytrzymały bez pchania roweru. Następnie kupiłem inne opony, terenowe. Nie ą jakieś rewelacyjne, dużo ciężej rower idzie, a wytrzymują niewiele więcej. Chciałbym więc wrócić do opon szosowych. I tutaj pojawia się moje pytanie co wybrać? wszędzie można się spotkać z różnymi polecanymi oponami. Jedni proponują MICHELIN Dynamic inni Continental ultra sport czy Continental GP 4000, Vittoria Rubino PRO. Z tego wszystkiego nie wiem co wybrać, co będzie dla mnie najlepsze. Czego wymagam od opony: - wytrzymałości, nie chce aby jak moja stara opona przetarła się po zsunięciu z kamienia - możliwie małych oporów toczenia - długiego okresu eksploatacji Jako że mieszkam na wsi, więc trzeba się liczyć z obecnością kamieni na drodze, przejazdami niekiedy przez tory, jazdy po trawie itp. Jeżdżę raczej spokojnie, bez ostrego hamowania driftów, głównie latem. Proszę o każdą pomoc która ułatwi mi wybór opon Dodam że nie mam określonego budżetu, nie chce wydać dużo, ale i opony za 15zł chyba nie ma sensu kupować. Potrzebuję czegoś o rozsądnym stosunku jakość/cena. Czekam na wszelkie propozycje
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.