Brusli Napisano 24 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Witajcie. Posiadam Krossa level a2, do którego została fabrycznie zamontowana wyjątkowo kiepska korba i chciałbym ją wymienić. O obu korbach z tematu sporo czytałem, ale mam mętlik w głowie, szczególnie co do korby Deore, gdyż opinie na jej temat są skrajnie różne. Co do Slx'a, to raczej wszyscy go polecają. Doradźcie mi,proszę, ktorą z nich wybrać i czy jest sens dopłacać około 150 zł do Slxa? A może ktoś poleci mi jeszcze jakąś inną korbę? Od razu mówię, że na wadze niebardzo mi zależy. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M333 Napisano 24 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 http://www.forumrowerowe.org/topic/94176-korba-jaka-wybrac/ -aktualny wątek, deore m590 vs slx m660 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaniszMTB Napisano 24 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 @Brusli jeśli na wadze Ci nie zależy zbytnio to poczytaj w tym wątku(który podał kolega M333) i wszystko będzie jasne dla Ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 24 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Jeśli gdzieś uda Ci się wyszukać Deore na octalink to polecam a jeśli nie to wszystko w kwestii zasobności portfela bo różnica cenowa jest spora a na pewno nie odzwierciedlająca w tak dużym stopniu przewagi SLX. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KchurtPMI Napisano 24 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Beskid ma 100% racje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 24 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Powiadaja ze w deorce szybko anoda schodzi i wyglda pozniej jak wyglada w slx raczej problem nie wystepuje a na pewnie nie az tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brusli Napisano 25 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Dziękuję za rady, chyba zdecyduję się na deore, rzeczywiście nie ma sensu dopłacać do slxa. Poczekam jeszcze troche, może pod koniec sezonu złapię jakąś okazję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dratfa17 Napisano 28 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Ja posiadam Deorke i fakt lakier nie jest dobrej jakości.. Po około 500km zaczął mi się lakier zjeżdżać , ale w porównaniu do SLX to nie zauważyłem żadnej większej różnicy. SLX ma tylko lepszy lakier i jest może troszkę lżejszy. Chyba nie ma sensu dopłacać tej kasy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.