iza121 Napisano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 troszkę jedziesz obok drogi - ale czy ja wiem czy to taki kolosalny błąd, gps się czasem gubi, kiedyś była afera jak gps wyprowadził matkę z córką na odludzie i nie wiedziały z powrotem jak wrócić, to dopiero był błąd navi teoretycznie potrafi chwycić sygnał z 12 satelit (teoretycznie ) ten visualgps jest płatny, tzn bezpłatny przez 30dni, a to kiepsko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demek Napisano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 ale to nie sa duze pieniadze. zrobilem krotki test na balkonie, navicomp zlapal 4 satelity, visual 6. zaraz sprawdze ten 30dniowy edit wiec tak, beeline (A) w ciagu kilku sekund od polaczenia ustabilizowal pozycje (spisalem po nie wiecej jak 30 sek) w navicompie ( pokazywal mi niewlasciwa strone bloku...no ale moze mapa zla ( ;-) ) wiec poczekalem 5 minut, spisalem wtedy. wynik ponizej http://maps.google.pl/maps?f=d&source=s_d&saddr=50.213831,+19.255311&daddr=50.213966,19.255242&hl=pl&geocode=&sll=50.213918,19.255345&sspn=0.000629,0.001742&vpsrc=0&t=h&mra=me&mrsp=1,0&sz=20&ie=UTF8&z=20 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 na WM sie bawicie z jakims softem ktory dziala/nie dziala i ma kaprysy zamiast skorzystac z: http://www.sportypal.com/ i tyle w temacie: przyjazny dla palca, szybki, trasa 2h zjada mi 7% baterii, Omnia PRO lapie Fixa w jakies 30sekund (wlaczone Xtra). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demek Napisano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 mam juz zainstalowane. test pozniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piano Napisano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 na wm 6.1 ta aplikacja nie działa, za to polecam tą: NaviComputer - Offline maps and tracking for windows mobile i później importować treningi (działa na pewno) Dziękuję Iza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krupson Napisano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 A co, dołączyłem. Choć używam TrekBuddy (ach te Google Maps) i tylko importuję .gpx na profil w End'ku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helhaim Napisano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 jestem i ja. Nawet fajnie to działa na GT-S5570. Dokladnie odwzorowuje przebytą trasę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Froop Napisano 6 Maja 2012 Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 dołączyłem mimo to że przebyłem niecałe 5km w ramach testu to programik mi się podoba muszę go zabrać na dłuższą wycieczkę.. Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z was korzysta z endomondo na telefonie LG swift gt540 ? I jak jest u niego z dokładnością gps,dokładnością trasy itp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek111 Napisano 6 Maja 2012 Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 U mnie śmiga na GT-540 (swifciaku). Wszystko ok zasięg łapie po minucie. Zauważyłem że po zmianie softu chodzi lepiej gps. Z dokładnością też dość dobrze. Nawet w lesie rysuje ładną drogę po ścieżkach (sprawdzone na google maps). Przy dłuższym użyciu nie muli i nie wiesza. Bateria trzyma dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gagarin40i4 Napisano 11 Maja 2012 Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 Witam mam pytanie z jaka dokładnością podawana jest Vmax? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paffie Napisano 11 Maja 2012 Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 W zaokrągleniu do części dziesiętnych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 11 Maja 2012 Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 Vmax jest wyliczna na podstawie kilku punktów GPS ... nie zawsze Vmax z licznika zgadza sie z Vmac endo ... Vmax jak "trwało tylko chwile" na endo potrafi być nawet kilkanaście km zaniżone w stosunku do licznika. Drugą skrajnością jest jak wpadasz w gęsty las i np telefon zaczyna tracic sygnał GPS ... wtedy z błędów pomiarowych wyskakuje 150 km/h czasem 210 km/h Wiarygodny jest pomiar prędkości średniej na całym przejechanym odcinku najczęsciej pokrywa sie z licznikowym do dziesiatych części km/h. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilk2312PL Napisano 11 Maja 2012 Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 Dołączony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Santaa Napisano 11 Maja 2012 Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 + ja Na dniach zmieniam telefon to będę dorzucał swoje km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cbs84 Napisano 13 Maja 2012 Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 dzisiaj pierwsza jazda z endomondo, trochę deszczowa, ale przyjemna dołączyłem do grupy po powrocie, walczymy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
l33dek Napisano 15 Maja 2012 Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Dołączyłam, nie nabiję jakichś kosmicznych ilości km ale zawsze coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeruTheDamaja Napisano 15 Maja 2012 Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Dobry programik. Żonka może śledzić w domu jakie trasy robię Dołączyłem też do naszej społeczności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepelito Napisano 16 Maja 2012 Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Dołączyłem i ja kilka dni temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 16 Maja 2012 Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 instaluję... niedługo dołączam.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 17 Maja 2012 Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 no i jestem ... jutro dobijam parę pierwszych kilosków... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulbacz Napisano 19 Maja 2012 Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 ja też ;D ile macie już w tym roku przejechane z apką? ja na dzień dzisiejszy 554km a samym maju 408km (są to wyniki tylko z aplikacją) nie wliczam przebyty bez niej (chociaż by ze 100 by było) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demek Napisano 20 Maja 2012 Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 1600km w tym roku, na endo ok 600 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DuzyMarek Napisano 27 Maja 2012 Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Dołączę i ja. Ostatnio kilka razy mnie Endomondo zawiodło i musiałem korygować przejechany dystans w oparciu o tradycyjny, poczciwy licznik . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 27 Maja 2012 Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Hmm, no właśnie mam ten sam problem. Chyba jest to kwestia telefonu i wbudowanego gps.. Różnice mam różne, granice nawet 2-6!! km... raz mniej raz więcej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
petrumi Napisano 29 Maja 2012 Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Dodany! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.