dzemi15 Napisano 14 Listopada 2013 Napisano 14 Listopada 2013 Właśnie zauważyłem że na mapie ścina mi zakręty, mimo że zakręt 90stopni to endo leci po skosie. Może lepiej by działało jakby częściej pobierało moją pozycje.
squadak Napisano 15 Listopada 2013 Napisano 15 Listopada 2013 Mi też wydaje się, że endomondo przekłamuje. Na endomondo miałem max. prędkość zaledwie 37km/h. Według Sports trackera było 48–50km km/h (skakało). To samo z pokonaną odległością. Na około 40km, brakuje mi jakieś 2 do 4 km. Ciekawe z czego to wynika? Zasięg GPS? Z wyżej wymienionych powodów wole Sports trackera. Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
marcinowozniako Napisano 15 Listopada 2013 Napisano 15 Listopada 2013 Slaby nadajnik gps albo brzydma pogoda. Jezeli za chmury i jest brzydko gps tez ma problem aby dokladna lokalizacje zrobic Wysłane z SGS i9000 Android 4.4
KornFanHead Napisano 12 Stycznia 2014 Napisano 12 Stycznia 2014 Przecież to oczywiste że ślad GPS bedzie lekko przekłamany. Sama zasada działania na to wskazuje, przecież to daje sygnał co jakiś określony czas. Dlatego trzeba jeździć z licznikiem. Endomondo pokazuje tylko mniej więcej mapę i wyniki. W zestawieniu z licznikiem zawsze będą różnice. Mimo wszystko różnice są na tyle niwielkie że nie ma o co drzeć kopii na dwoje.
Loki997 Napisano 12 Stycznia 2014 Napisano 12 Stycznia 2014 Dołączyłem, a co mi tam Używam i ST i endomodo jednocześnie bo obydwa programy lubie no i ST używam jeszcze z czasów symbianowych. Co mnie denerwuje w endo to to że mając wersje pro są rzeczy za które trzeba dodatkowo płacić, to chyba pierwszy taki program gdzie kupując wersje pro nie masz pełnej wersji programu.
Kakadu90 Napisano 13 Stycznia 2014 Napisano 13 Stycznia 2014 Siemka mama do was pytanie jak mam zwykłe endomnod bez premium a chciał bym spróbować sowich sił na tej trasie: http://www.endomondo.com/routes/101917573 To co muszę zrobić w telefonie aby naliczyło mi czas na tej trasie i aby powiadamiało skręć w prawo,w lewo itp. I druga sprawa czy ma znaczenie kierunek jazdy> czy mogę przejechać ją od końca?
kojott Napisano 14 Stycznia 2014 Napisano 14 Stycznia 2014 Endo nie ma opcji nawigacji głosowej. Taką łatwą trasę chyba zapamiętasz
adhed Napisano 14 Stycznia 2014 Napisano 14 Stycznia 2014 Powiem Wam, że teraz to Strava wydaje się znacznie atrakcyjniejsza, bo ma super opcję -> rywalizacje, czyli tzw. "segmenty". Rywalizujemy na czas z ludźmi, którzy przejechali tę samą trasę co my, na specjalnie wyznaczonych odcinkach. Super sprawa i bardzo motywuje do szybszej jazdy :-)
Kakadu90 Napisano 15 Stycznia 2014 Napisano 15 Stycznia 2014 Endo nie ma opcji nawigacji głosowej. Taką łatwą trasę chyba zapamiętasz Te trasę to wiadomo,ale jak by wybrać coś dłuższego to różnie bywa. Ale nie mniej prosił by o odpowiedzi na moje pytania zadane w poprzednim poście.
zws Napisano 16 Stycznia 2014 Napisano 16 Stycznia 2014 Przejechać dokładnie tą samą drogą w tym samym kierunku, po czym na www przypisać trening do trasy.
Kakadu90 Napisano 18 Stycznia 2014 Napisano 18 Stycznia 2014 Ok troszkę lipa przy dłuższej trasie,ale cóż dzięki.
Nikolaos Napisano 8 Lutego 2014 Napisano 8 Lutego 2014 dołączyłem choć czasem zamiennie używam też Sports Trackera. W Endomondo plus za pokazywanie wysokości podjazdów i zjazdów czego nie ma w SP ale za to ST pokazuje maxymalną prędkość czego w Endomondo nie mogę się doszukać.
tomek040982 Napisano 9 Lutego 2014 Napisano 9 Lutego 2014 Endomondo pokazuje prędkość maksymalną i to w wersji darmowej.
rzezniol Napisano 9 Lutego 2014 Napisano 9 Lutego 2014 V max jest w endo ale należy ją brać ze sporym przymrużeniem oka ... jest to pomiar uśredniony z kilku punktów GPS ... i nijak się ma do rzeczywistej chwilowej V max. Zresztą podobnie z pomiarem wysokości czy przewyższeń ... cywilna dostępna wersja GPS jest ułomna przy pomiarze wysokości i przewyższeń . W najlepszym wypadku myli się o kilkanaście % w stosunku do wysokościomierze barometrycznego ... typowa pomyłka to poziom kilkudziesięciu %. Pozdro
kilosera Napisano 9 Lutego 2014 Napisano 9 Lutego 2014 Nad profilem wysokości można popracować i poprawić go w jakimś webowym narzędziu, ale miałem ostatnio do czynienia ze smartfonem (LG P710) który wypaczał pokonaną odległość o mniej więcej 25% w stosunku do odległości wyznaczanej dwoma innymi GPS-ami . Po przyjrzeniu się punktom trasy okazało się, że wyznaczanie pozycji jest bardzo niestabilne i punkty skaczą po kilkanaście metrów w prawo/lewo od drogi. Koniec końców trasa jest jednym wielkim zygzakiem a odległość jest znacznie wydłużona. Sprawdziłem ten telefon jeszcze kilka razy i nigdy odchylenie nie zeszło poniżej 20% . Tak jak piszą poprzednicy - do smartfonowych pomiarów endomondo podchodzić trzeba z duuużym przymrużeniem oka
rzezniol Napisano 9 Lutego 2014 Napisano 9 Lutego 2014 Kiepski odbiornik GPS ... jedyny ratunek to wożenie w plecaku baterią "do nieba" bo tam zazwyczaj jest antena. Pozdro
Dziubek Napisano 10 Lutego 2014 Napisano 10 Lutego 2014 Witam Mam w telefonie mało wolnego RAM-u (jakieś 30MB) Pobierz i odpal Clean Master przed użyciem Endo, może cos zdziała w Twoim przypadku. Program zwalnia zajęte przez aplikacje zasoby RAMu. Wersja darmowa w zupełności Ci wystarczy. Tapnięte Talkiem :-)
damianEr Napisano 10 Lutego 2014 Napisano 10 Lutego 2014 Dołączyłem. I przy okazji zostałem Liderem. Fajnie !
Nikolaos Napisano 13 Lutego 2014 Napisano 13 Lutego 2014 Endomondo pokazuje prędkość maksymalną i to w wersji darmowej. Racja na wersji komputerowej pokazuje,do tej pory tylko na telefonie używałem i tam mi nie pokazywało, ale w kompie jak najbardziej. Punkt dla endomondo
Kakadu90 Napisano 27 Marca 2014 Napisano 27 Marca 2014 Witam was ponownie. Wie ktoś może dlaczego Endomdno usunęło opcję Kto trenuje w twoje okolicy? Nie oszukujmy się opcja była bardzo motywująca i zawsze można było zobaczyć kto biega pod moim oknem . Opcja była dostępna pod tym linkiem : http://www.endomondo.com/people a teraz jest kompletna pustka wie ktoś co jest grane?
k1nd3rr Napisano 14 Kwietnia 2014 Napisano 14 Kwietnia 2014 również i ja dołączyłem więc parę km od siebie też dołożę
severian Napisano 16 Kwietnia 2014 Napisano 16 Kwietnia 2014 Za dużo trolli na tym endomondo.Koleś robi samochodem 400km i uważa ,że wszystko jest ok...
konop90 Napisano 16 Kwietnia 2014 Napisano 16 Kwietnia 2014 Również dołączyłem to te kilka km zawsze będzie dodatkowo
Kakadu90 Napisano 20 Kwietnia 2014 Napisano 20 Kwietnia 2014 Za dużo trolli na tym endomondo.Koleś robi samochodem 400km i uważa ,że wszystko jest ok... Spokojnie takie treningi są usuwane przed modów Ps nadal czekam na odpowiedź na moje pytanie. Witam was ponownie. Wie ktoś może dlaczego Endomdno usunęło opcję Kto trenuje w twoje okolicy? Nie oszukujmy się opcja była bardzo motywująca i zawsze można było zobaczyć kto biega pod moim oknem . Opcja była dostępna pod tym linkiem : http://www.endomondo.com/people a teraz jest kompletna pustka wie ktoś co jest grane?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.