Narodowiec1920 Napisano 31 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 wie ktoś co mam zrobić? Mam włączony gps, endomondo, po 15km jazdy(że 15km wiedziałem ,z licznika) patrze na endomondo a dystans: 0:00 tylko czas naliczało czyli nienawiązuje połączenia z gps Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 31 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Powodów może być wiele... Pierwszy jest taki, że ruszyłeś bez fixa, a w ruchu ciężko jest go złapać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czach Napisano 31 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 ehlo, A jaki fon? Bez zbędnej reklamy ale mój łapie fiksa praktycznie od razu i Endomondo "na dzień dobry" po prostu działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narodowiec1920 Napisano 31 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 LG 4x hd, ostatnim razem działało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bagins Napisano 31 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Startując trening w Endo sprawdzaj stan GPS. Profilaktycznie poczekaj na napis "GPS OK" i dopiero wtedy startuj. Tak jak koledzy wyżej wspomnieli - najprawdopodobniej nie złapałeś fixa lub też po prostu miałeś wyłączonego GPSa, a mimo to włączyłeś trening (tylko gdybam). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drutes Napisano 31 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Można także zastosować taką appkę https://play.google.com/store/apps/details?id=com.eclipsim.gpsstatus2&hl=pl Przed wyjściem z domu pobieram dane o położenie satelita i fixa od razu łapie jak tylko uruchomię Endo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czach Napisano 31 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 ehlo, No to tak jak wyżej. Sprawdzaj, czy fon złapał fiksa i dopiero wtedy startuj. Mogę napisać jedynie tyle, że Samsungi, których używałem (Omnia, Gio, S3) strasznie długo łapały fiksa, obecny smartfon łapie praktycznie od razu i nie mam problemu z Endomondo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bagins Napisano 31 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Z poważniejszych przyczyn może być uszkodzenie modułu GPS. Niestety stwierdzam to z własnego doświadczenia. Wszytko było OK do momentu gdy telefon spadł mi ze stołu. Od tamtej chwili telefon łapał fixa 5-10minut, a gdy już złapał to go tracił po przejechaniu ok 100m. Skończyło się rozstaniem z telefonem na 2 tygodnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 1 Września 2013 Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Bez przesady. Mam samsunga i fixa łapie w max minutę... tylko właśnie trzeba poczekać, aż złapie i wtedy jechać. Podczas ruchu łapie długo, albo i wcale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reasumujac Napisano 4 Września 2013 Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Ja korzystam z Endomondo od początku wakacji i działa mi bez zarzutu.... no może oprócz wysokości n.p.m. tutaj to różne wariacje już wychodziłyjadąc tą samą trasą raz miałem wahania od -200 do 400m, a za drugim razem to było już tylko 40-50m n.p.m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikegirl87 Napisano 4 Września 2013 Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Mi właśnie endo też nie łapie zasięgu, w nokii lumii 610, nie wiem dlaczego ;/ pokombinuje według waszych rad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 4 Września 2013 Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Jest trasa http://www.endomondo.com/routes/221710198 Dałem dzisiaj podążaj za trasą. Było, że jestem nowym rekordzistą. Później jeszcze wszedłem z telefonu na stronę endomondo, na tą konkretną trasę. Byłem ja z najlepszym czasem. Teraz wchodzę i mnie nie ma. Wie ktoś o co chodzi? Głupie to jakieś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 4 Września 2013 Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Dołączyłem, a co mi tam Witajcie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 6 Września 2013 Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Szybkie pytanie Odpalił już ktoś płatne usługi premium w endomondo ? Bo na www rok kosztuje 19,99$ ... ta sama czynność z aplikacji na telefon kosztuje 14,99 $ i zastanawiam się gdzie jest haczyk ... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 6 Września 2013 Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Aplikacja pro, to tylko ułamek funkcji dostępnych przez www, jeśli dobrze zrozumiałem Twoje pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 6 Września 2013 Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Nie nie Aplikacje PRO to już mam dawno ... chodzi o dodatkową funkcjonalność zwana "Premium" na www koszt rocznej opłaty za premium to 19,99$ https://www.endomondo.com/lounge/subscribe/feature/weather-log W aplikacji na telefonie ( Endomondo PRO) to samo (?) Premium to 14.99 https://www.dropbox.com/s/d7iyz3s442aim82/2013-09-06_10-29-43.png I pytanie dotyczy czy Premium kupione na www za 19,99$ to to samo Premium kupione za 14,99$ przez telefon Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czach Napisano 6 Września 2013 Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Ja od maja wykupowałem abonament miesięczny przez AppStore i wychodziło coś ok. 13 zł (2.69€) a ostatnio zapłaciłem przez www ($2.99) i wyszło trochę mniej - ok. 10 zł. I tak, przez www i AppStore mam tę samą wersję. :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drutes Napisano 6 Września 2013 Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Jest teraz promocja (?). Można korzystać z funkcji Premium przez miesiąc. Wystarczy wpisać specjalny kod w który jest podany przez Endomodo. Sprawdziłem i działa. Zawsze to miesiąc na wypróbowanie jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas7 Napisano 12 Września 2013 Udostępnij Napisano 12 Września 2013 trzeba tylko podac nr karty kredytowej i po tym miesiacu zrezygnowac, w innym wypadku automatem nam przedluzy i skasuje nam kaske z karty. Ciekawie brzmia te plany treningowe. Szkoda ze nie ma zadnych szczegolow. Czy ktos tego uzywa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmartin Napisano 21 Października 2013 Udostępnij Napisano 21 Października 2013 WitamMam w telefonie mało wolnego RAM-u (jakieś 30MB) i endomondo w obecnej wersji 9.1.2 często mi się wyłącza.Czy możecie poleci którąś stabilną wersję wymagającą mało pamięci.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fisiek Napisano 21 Października 2013 Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Mi przy malej ilosci pamięci wylaczala sie kazda wersja. Moze zrob tak jak inni kup najtanszy tel z androidem czy symbianem tylko do endomondo? Wysłano przy użyciu Tapatalk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smiechu2013 Napisano 21 Października 2013 Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Właśnie dołączyłem :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzemi15 Napisano 14 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Żeby nie zakładać nowego tematu zapytam tutaj. Czy Wy też tak macie że na liczniku pokazuje Wam więcej przejechanych kilometrów niż na endomondo i prędkość jest niższa niż ta na liczniku ??? Dziś w tym samym momencie włączyłem endomondo na telefonie (xperia t) jak i licznik (sigma 12.12 sts, jest ustawiony prawidłowo) według licznika przejechałem 19.22km, maksymalna prędkość wnosiła 54.21km/h a na endo pokazało mi 18.61km i maksymalną prędkość 44.6km/h. Dodam że jeździłem po głównych ulicach miasta i drogach krajowych, więc z sygnałem problemu raczej nie było. W dystansie różnica jakaś wielka nie jest ale jednak jest, z kolei w prędkości różnica jest spora. Czy to normalne że endo tak "oszukuje" ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 14 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Każda alpikacja GPS nieco przekłamuje z prostego powodu - pobiera Twoja pozycję co określony czas, więc małe zakręty etc. są niewidoczne, dobrze ustawiony licznik oczywiście jest bardziej wiarygodny. Co do prędkości to nie mam pojęcia, niby Endo nie pokaże Ci dokładnej prędkości chwilowej, tylko średnią z odległości między odczytami, ale 10 kmph to spora różnica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinowozniako Napisano 14 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Calkiem mozliwe. Tez ostatnio w ramach testu nowego roweru wsiadlem na niego i pojechalem na najwieksza w miescr gorke aby zobaczyc ile max pojade na tym rowerku. Endomondo pokazal raptem 44km/h gdzie na starym duzo gorszym rowerze mialem tam predkosc spokojnie ponad 50km/h. Wiec jak najbardziej te predkosci moga byc przeklamane niestety. Zalezy od telefonu i jakosci nadajnika gps. Im lepszy fon tym ten modul jest lepszy i dokladniejszy. Wysłane z SGS i9000 Android 4.4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.