Smalldg Napisano 7 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 Mam endo na WP8 i jak analizuje to na pewno wszyscy którzy udostępniają wszystkie szczegóły treningu: mapa, wykresy to nawodnienie jest widoczne, a jak nie ma wykresów to jest bez nawodnienia. Ja mam wszystko udostępnione i nie mam tego czegoś :-( To uzależnienie tego od posiadania premium to pewnik? Czy może zależy od wersji endo na jaką platformę czy telefonu? Ja mam darmową wersję Endomondo (android) i nawodnienie jest u mnie pokazywane. Według mnie jest to brak w Endomondo na WP, bo z tego co widzę, moja znajoma też tego nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 7 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 A nie łatwiej oczekiwania skonfrontować z tą oto tabelką ? http://www.endomondo.com/features I jak widać Nawodnienie jest tylko na Androidzie 2,2 +, jabłku i jeżynce 10`tce. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WiktoriaK Napisano 7 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 A nie łatwiej oczekiwania skonfrontować z tą oto tabelką ? http://www.endomondo.com/features I jak widać Nawodnienie jest tylko na Androidzie 2,2 +, jabłku i jeżynce 10`tce. Pozdro Ale to trzeba jeszcze wiedzieć gdzie szukać, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek1990 Napisano 7 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 na WP8 jest straszna bieda w chwili obecnej,zwłaszcza że ta platforma tjb wypiera symbiana w Nokii.Licze tylko na to że dołożą więcej funkcjii bo za miesiąc biorę Lumię 920 i liczyłem że będę miał więcej funcji niż na symbianie w N8 i póki co to.....lipa ;c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 8 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 HELP Czy wyłączenie jednego treningu ze statystyk, nie zlicza także przebiegu w sensie dystansu, czy tylko średniej i rekordów? Bo to się aktualizuje jakoś dziwnie i już się pogubiłem :< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek040982 Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Ja nie mam Pro a nawodnienie jest ale tylko wtedy jak korzystam z telefonu. Ręcznie jak wpisuję sobie trasę to już nawodnienia nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek33 Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Chyba dołączyłem A w związku z kilkoma ostatnimi postami to mam endo i na symbianie (C5-00) i na SgsIII i twierdzę, że na symbianie sprawuje się lepiej- dokładniej zapisuje trasę(widać dosłownie w zoomie po której stronie jezdni jechaliśmy, a na samsungu nie, poza tym samsung bardzo ścina zakręty...może odświeżanie pozycji gps jest częstsze w nokii. W nokii w darmowej wersji jest więcej parametrów podanych z trasy niż w sg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek91 Napisano 13 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 WItam Mam Endomondo Pro i ostatnio podczas naliczania mi trasy endomondo się wylączyło i nie naliczało mi dalszej trasy powodem tego chyba był kolega,który dzwonił do mnie w tym czasie... Czy można jakoś temu zapobiec ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zie Napisano 15 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 w trakcie treningu ekran wyłącza sie, aplikacja "działa w tle". Czy mozna ustawić gdzieś żeby ekran cały czas był włączony?? Od czasu do czasu używam RUNTASTIC ROAD BIKE i tam nie ma tego problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 15 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 W ustawieniach telefonu ustawiasz wygaszanie ekranu na "nigdy". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rikko Napisano 16 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Właśnie dołączyłem. W ogóle dziś pierwszy dzień użyłem tej aplikacji i przyznam się, że nawet mnie się podoba. : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rq0animo Napisano 20 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2013 Musze dołączyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TGZ Napisano 28 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Dołączyłem i ja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burz Napisano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Zameldowałem się też... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyrax84pl Napisano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Również się zameldowałem (Tomek P.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bochnia Napisano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Paweł B Czekam na weryfikację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narodowiec1920 Napisano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Mam takie pytanie dot. aplikacji: Bardziej bedzie sie opłacało kupić uchwyt na telefon do roweru czy trzymać na ciągłe włączonym ekranie telefon z otw. aplikacją w kieszeni? zameldowałem sie też(ten sam avatar co tu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czach Napisano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Mam takie pytanie dot. aplikacji: Bardziej bedzie sie opłacało kupić uchwyt na telefon do roweru czy trzymać na ciągłe włączonym ekranie telefon z otw. aplikacją w kieszeni? zameldowałem sie też(ten sam avatar co tu) a potrzebujesz mieć aplikację włączoną non-stop? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narodowiec1920 Napisano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Tak ale po to żeby dystans i predkość cały czas liczyło podczas jazdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Będzie liczyło, nawet podczas działania w tle.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burz Napisano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Mam pytanie dot. interpretacji wyników. Przykład: Co znaczy "łącznie w górę" i łącznie w dół"? Ta sama trasa, ale z oryginalnego zapisu w GPS Holux 245 wygląda tak: Co to jest "całkowite wzniesienie" i całkowita pochyłość"? Czy to jest to samo co endomondowe "łącznie w górę" i łącznie w dół"?... tylko skąd tak rażące różnice? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narodowiec1920 Napisano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Te endomondo jest jakies dziwne, robie sobie przerwe po 20km przejechanych na ławce w lesie, 5min. i mi autom. endomondo konczy trase Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smalldg Napisano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 @ up Ja ani moi znajomi raczej nie mamy tego problemu. Robię dłuższe przerwy, czasem zdarzy się i godzinna, i nie kończy mi treningu. Jeżdżę bez autopauzy, może ona to powoduje. Wysłane z Nokii 3310 za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiking10 Napisano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 U mnie, czasami się zdarza samoczynny reset telefonu, przez co nie wiem kiedy przerywa mi zapis trasy. Tylko tyle z tego dobrego, że bez naciskania "stop" przed resetem jakoś ta część trasy się zapisuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Co znaczy "łącznie w górę" i łącznie w dół"? Suma merów pokonanych w pionie ... ale z racji tego że to na podstawie GPS to weź to z baaardzo dużym przymróżeniem oka. GPS jest bardzo kulawy w określaniu wysokości. Najlepszy dowód na to widać już na twoim treningu ... Bo jak wyjeżdżasz z punktu i do niego wracasz to sumarycznie "w górę" i "w dół" powinny być równe a tam masz 15m różnicy. Jak porównuję daną trasę z endomondo i z wysokościomierzem ciśnieniowym to rozbieżności są z zakresu "niemożliwych". Jak kiedyś robiłem podjazd na Rowokół który ma 100 kilka m wysokości to GPS mi pokazywał że jestem na 270 m npm. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.