tomashek Napisano 24 Lipca 2011 Napisano 24 Lipca 2011 Witam! mam okazje kupić treka 4900 po bardzo niskiej cenie tylko czy będzie on odpowiedni na mnie? robię bardzo dużo kilometrów na szosie czasami zjeżdżam w las i lubię też powariować na zakrętach. Rower będę kupował używany. na co mam zwrócić szczególną uwagę gdy będę go oglądał już dokładniej? proszę o pomoc i z góry dziękuje
marky5 Napisano 24 Lipca 2011 Napisano 24 Lipca 2011 Czy odpowiedni,to zależy czy rozmiarowo jest dobry do twojego wzrostu.Masz do niego dostęp,to go poprostu wybróbój podczas jazdy próbnej.Jeśli nie zapytaj o rozmiar ramy i sprawdż jaki rozmiar podchodzi pod ciebie.Jeśli twierdzisz ,że rower możesz kupić po okazyjnej cenie,to jednak dobrze by było sprawdzić czy wszystko z nim jest w porządku.Przede wszystkim czy rama nie ma pęknięć(okolice główki ramy,mufy suportu czy tylnych haków do mocowania kół.,następnie stan napędu,czyli stopień zużycia zębatek,łańcucha.Bardzo ważne są hamulce,nie mogą mieć wycieków płynu i niepowinny być zapowietrzone(zjawisko"gumowej klamki" i słabe hamowanie koła),wtedy nie ma mowy o efektywnym i bezpiecznym hamowaniu.Amortyzator powinien uginać się płynnie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.