Lecter Napisano 23 Lipca 2011 Napisano 23 Lipca 2011 Cześć, mam pewien problem, otóż posiadam rower NS Holy 2 2010 z piastą tylnią Joytech Single Speed z wolnobiegiem 14T. Piasta się rozsypała, po próbie napraw znów się zepsuła i poszukuje teraz nowej. Co radzicie ? Jak na razie znalazłem taką, wygląda przyzwoicie Octane one - ORBITAL SS 2010 ? Liczę na szybką odpowiedź i wasze rady.
Schwefel Napisano 23 Lipca 2011 Napisano 23 Lipca 2011 Joytech to nie są piasty wysokich lotów, więc miała prawo. Ten Orbital na pewno będzie wytrzymalszy. Możesz też się zainteresować NSem http://allegro.pl/nowa-ns-coaster-ss-32ot-dirt-street-dj-ss-wys-0-i1712394434.html
Bombell Napisano 24 Lipca 2011 Napisano 24 Lipca 2011 Zamiast pakować się znowu w wolnobieg to kup Orbitala ale SS pro, sprawdzona konstrukcja z driverem i na 4 maszynach.
marciniak Napisano 26 Lipca 2011 Napisano 26 Lipca 2011 Ja mam pytanko wiem że już pisano o tym na forum ale znalazłem jakieś bzdury z przed 4 lat. Pytanko proste Piasta XT center lock czy 6 śrub co i dlaczego proszę o rzeczowe opinie a nie o teoretyzowanie . Z góry dzięki
Yoshimitsu9 Napisano 30 Lipca 2011 Napisano 30 Lipca 2011 CL czy 6 śrub to tylko od ciebie zależy ja mam 6 śrub i nie narzekam - kolega ma CL i również nie narzeka ja nie rozumiem pytania w ogóle.
marky5 Napisano 30 Lipca 2011 Napisano 30 Lipca 2011 Ja mam pytanko wiem że już pisano o tym na forum ale znalazłem jakieś bzdury z przed 4 lat. Pytanko proste Piasta XT center lock czy 6 śrub co i dlaczego proszę o rzeczowe opinie a nie o teoretyzowanie . Z góry dzięki XT Centerlock jest lżejszy od piasty na 6 śrub,poza tym według mnie koło ładniej wygląda z tarczą Centerlock(jedna duża nakrętka,alu pająk),chociaż oczywiście są tarcze na śruby na alu pająku.Takie tarcze są sztywniejsze bocznie.
koziat Napisano 30 Lipca 2011 Napisano 30 Lipca 2011 Dodatkowo CL ma taką przewagę ,że są przejściówki z tarczy na 6 co daje większy wybór
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.